Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. travnja 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. USKRSNA NEDJELJA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Bl. Ozana Kotorska

Utorak:              Sv. Petar Chanel

Sijeda:               Sv. Katarina Sijenska

Četvrtak:            Sv. Pio V, papa

Petak:                Sv. Josip Radink

Subota:              Sv. Atanazije

Nedjelja:            4. USKRSNA NEDJELJA – DOBRI PASTIR – Sv. Filip i Jakov

 

 1. Odredbe o Sv. Misama: Prema najavi medija zabrana slavljenja Sv. Misa s narodom traje do 2. svibnja. Od tada bi trebalo uz upute Stožeza za civilnu zaštitu početi Slaviti Sv. Mise s narodom. Nadam se ovaj tjedan uputam iz Đakova da namo kako dalje. Vjernici čija je Sv. Misa neka se taj dan sjedine u molitvi sa svećenikom koji slavi Sv. Misu. Sv. Misu slavit ću svaki dan u 18,00.

 

 1. Prigoda za molitvu u crkvi: Naša župna crkva otvorena je za molitvu svaki dan od 9,00 – 10,00 sati i poslije podne od 17,00 – 18,00. U poslijepodnevnom vremenu uvijek je izložen Presveti Sakramenat pa dođimo i molimo pred Presvetim. U ovom vremenu zaraze i krize posebno molimo Božje milosrđe da nam se smiluje i otkloni od nas ovu pošast zaraze. Premda nema Sv. Mise dođimo i molimo u našoj crkvi.

 

 1. Briga jednih za druge: Kod slavljenja Sv. Misa biti će sigurno neka ograničenja i uputstva kojih se trebamo pridržavati. Stoga budimo odgovrni i pažljivo slušajmo uputstva i pridržavajmo se uputa da možemo slaviti Sv. Mise.

 

 1. Župni ured: Župni ured zbog ovog posebnoga stanja koje je propisao krizmi stožer o kretanju u ovo vrijeme zaraze, i dalje neće raditi sa strankama u redovitom obliku. Za svoje potrebe i pitanja možete nazvati na telefon 035/ 490 948 ili se obratiti e-mailom sv.dominika.savia@gmail.com. To prvenstveno vrijedi za poziv teško bolesnim ili umirućim osobama, zatim za prijave sprovoda, te druge važne informacije. Njabolje je zvati od 8,00 – 9,00 i popodne od 16,00 do 17,00. Tada sam sigurno u uredu.

 

 1. Upute za Prvu Sv. Pričest i Sv. Krizmu: Krizma se odgađa do odluke Nadbiskupa. On će poslati raspored Krizmi po župama, što će najvjerojatnije biti da će Krizma biti u rujnu. Prvu Sv. Pričest pokušat ćemo prema mogućnostima proslaviti do početka ljeta. Svi krizamnici imaju priruči katekizam koji neka dobro prouče i pripreme se za Krizmu. Kako nema susreta i kateheza neka uče sami kod kuće. Za prvopričesnike pripremio sam kratke kateheze o sakramentu Ispovijsdi i euharistije koje ću idući tjedan svakom donijeti kući zajedno s malim molitvenikom. Molim roditelje da s njima prođete te kateheze i pripremite ih za Prvu Sv. Pričest. Dok bude moguće organizirat ću s njima nekolko susreta i preipremiti ih za Prvu Sv. Pričest. Kada dobijemo konkretne upute obavijestit ću sve roditelje da se znamo ravnati i onada postupiti prema uputama.

 

 1. Devetnica Sv. Dominiku Saviu: Sutra 27. 4. počima devetnica Sv. Dominiku Saviu, našem nebeskom zaštitniku. Svaku večer prije Sv. Mise molit ćemo ovu devetnicu. Kako se ne možemo okupljati u crkvi, molimo ovu devetnicu kod kuće.

 

 1. Nedjelja Dobog Pastira: U nedjelju slavimo Isusa Dobrog Pastira. To je “Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Uključimo se u ovu molitvu i molimo Gospodara žetve da pošalje dovoljan broj radnika u svoju žetvu.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak       27. 4. + Marija i Mato Papratović

 

Utorak              28. 4. + Josip Olić

 

Srijeda              29. 4. + Jelka Ivančić

 

Četvrtak            30. 4. + Mile Jurčić

 

Petak                  1. 5. + Jelka Ivančić

 

Subota                2. 5.    Za duše u Čistilištu

 

Nedjelja              3. 5.    Za župljane

                                   + Mara i Ana Čalić

                                   + Ivo Jukičić i obitelj