Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

  1. ožujka 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

  1. KORIZMENA NEDJELJA – Gluha

 

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Kvirin – Viktor

Utorak:              Sv. Benjamin

Sijeda:               Sv. Vincencije

Četvrtak:            Sv. Franjo Paulski

Petak:                Sv. Siksto I, papa

Subota:              Sv. Izidor, biskup

Nedjelja:            6. KORIZMENA NEDJELJA – CVJETNICA

 

  1. Odredbe o Sv. Misama: Prema odredbi Hrvatskih Biskupa Sv. Mise s narodom zabranjuju se do daljnjega. Svaki svećenik slavit će svaki san Sv. Misu bez naroda. Nakane Sv. Misa koje su vjernici uplatili biti će odslužene prema primljenim datumima ali bez prisutnih vjernika. Vjernici čija je Sv. Misa neka se taj dan sjedine u molitvi sa svećenikom koji slavi Sv. Sv. Misu slavit ću svaki dan u 18,00.

 

  1. Prigoda za molitvu u crkvi: Naša župna crkva biti će otvorena za molitvu svaki dan od 10,00 – 11,00 sati i poslije podne od 17,00 – 18,00. U poslijepodnevnom vremenu biti će izložen Presveti Sakramenat pa dođimo i molimo pred Presvetim. U ovom vremenu zaraze i krize posebno molimo Božje milosrđe da nam se smiluje i otkloni od nas ovu pošast zaraze.

 

  1. Briga jednih za druge: Posebno potičem da vodimo brigu jedni o drugima i pazimo jedni na druge. Držimo se strogo uputa Stožera za civilnu zaštitu i vodimo brigu da jedni druge ne zarazimo.

 

  1. župni ured: Župni ured radi savaki dan: ponedjeljak od 16,00 – 17,00, ostale dane od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 17,00; subotom od 9,00 – 10,00.

 

  1. Mise na TV-u: U ovo vrijeme informirajte se kada su Sv. Mise na Televiziji pa ih možete pratiti i duhovno se sjediniti u molitvi sa cijelom Crkvom. Budimo molitelji, da nam ova Korizma, iako ovako teška donese obilje duhovnih plodova.

 

  1. CVJETNICA: U nedjelju je Cvjetnica. Kako ne možemo svečano slaviti Sv. Misu, ja ću kod jutarnje Sv. Mise blagosloviti maslinove grančice pa ih možete pnijeti kućama kada dođete u crkvu na molitvu.

 

  1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

 Ponedjeljak       30. 3. + Ivan Kljajić

 

Utorak              31. 3. + Pavao Cindrić

 

Srijeda                1. 4. + Anto Zeba i obitelj

 

Četvrtak              2. 4.    Za duše u Čistilištu

 

Petak                  3. 4. + Ivo i Klara Sirovina

 

Subota                4. 4. + Ivo, Stana i Niko Gudelj

 

Nedjelja              5. 4.    Za župljane

                                   + Zlatko Okopni

                                   + Franjo Soldan i obitelj