Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. ožujka 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Bezimena

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Julijan

Utorak:              Sv. Patrik

Sijeda:               Sv. Ćiril Jeruzalemski

Četvrtak:            Sv. Josip, zaručnik Bl. Djevice Marije

Petak:                Sv. Dionizije

Subota:              Sv. Serapion – Vesna

Nedjelja:            4. KORIZMENA NEDJELJA – Sredoposna

 

 1. Raspored Svetih Misa: Sv. Misa radnim danom je svaki dan na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: župna u 8,00; podnevna u 10,30, i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi po redovitom rasporedu; u ponedjeljak od 17,00 – 18,00. U utorak, srijedu, četvrtak i petak od 8,30 do 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. U subotu od 8,30 do 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim sve koji nisu podmirili lukno za prošlu godinu i prijašnje godine da to učine barem do Uskrsa, da župa može normalno funkcionirati. Posebno to vrijedi za roditelje

 

 1. Župni vjeronauk: Slijedeći tjedan i ako nema škole župni vjeronauk – katehezu imaju: 3. raz. u srijeda u 15,00; 4. raz. petak u 16,00; 6. raz. umjesto vjeronauka u utorak, u srijedu u 18,00 predmole Križni put; 8. raz. utorak u 17,00. Krizmanici nedjeljom nakon večernje Sv. Mise.

 

 1. Devetniva Sv. Josipu: Svaku večer prije Sv. Mise molimo devetnicu Sv. Josipu. Koji niste obavljali cijelu devetnicu, pozivan vas da obavite barem trodnevnicu u ponedjeljak, utorak i srijedu, i molite zagovor Sv. Josipa.

 

 1. Križni put: Križni put je u srijedu i petak u 18,00. Petkom kod Križnog puta prikupljat ćemo milostinju koju ćemo namijeniti za potrebite u našoj župi. Korizmu obilježavaju tri stvari; post, molitva i djela milosrđa-milostinja. Budimo dionici ove pobožnosti i pratimo Isusa na njegovom Križnom putu razmatrajući njegovu pregorku muku.

 

 1. Nadbiskupijski Križni put mladih: Ove godine Nadbiskupijski Križni put mladih zbog novonastalih okolnosti se odgađa.

 

 1. Pobožnost „13 utorak Sv. Antunu“: U utorak započinje pobožnost „13 utoraka u čast Sv. Antunu“. Sve do blagdana Sv. Antuna svakog utorka prije Sv. Mise molit ćemo ovu pobožnost i zazivati zagovor i pomoć Sv. Antuna

 

 1. Sv. Josip: U četvrtak je blagdan Sv. Josipa zaručnika Bl. Dj. Marije. Sv. Mise su u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Dekanatsko klanjanje: U subotu 21. 3. je korizmeno Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu svih župa našeg dekanata u Maloj crkvi. Klanjanje počinje u 19,00 i traje do 24,00 sata. Naša župa je zajedno sa Budainkom i Malim Parizom od 20,00 do 21,00. Pridružimo se ovoj molitvi posebno u ovom kriznom vremenu zaraze i molim Gospodina za pomoć i zdravlje.

 

 1. Upute za ponašanje u ovom vremenu šireaja zaraze: Mnogi biskupi donijeli su konkretne upute i odredbe o ponašanju u ovim kriznim vremenima širenja zaraze od corona virusa. I naš Nadbiskup izdao je okružnicu u vezi s ovom zarazom. Evo nekih naglasaka. Potrebno je držati se uputa koje daju civilne i crkvene vlasti i ne izlagati se nepotrebno opasnosti od zaraze. Ja ću i na dalje držati Sv. Mise i obavljati sve pobožnosti kao i do sada. Također Sv. voda ostaje u šropionicama. Tko se boji ne mora dolaziti na Sv. Misu i ne mora stavljati ruku u Sv. vodu, Nadbiskup ga oslobađa opterećenja u savjesti. Također tko neće ne mora pružati mir kod Sv. Mise. No ja ću i nadalje pozivati na pružanje mira kao i do sada. U ovim kriznim vremenima trebali bi još više moliti i zazivati Božje Milosrđe, no koliko vidim nije se baš povećao broj dolaska u crkvu i nije se pojačala molitva, ali su mnogi pohitali u trgovine kako bi se osigurali za duže vrijeme. Podsjetio bih vas na Isusovu prispodobu o čovjeku kojemu je urodila ljetina, pa je sagradio nove žitnice i uzviknuo: „Dušo moja sada imaš zaliha za godine mnoge, jedi pij, uživaj. Bezumniče ne znaš li da će se već noćas tvoja duša zaiskati od tebe. A to što si stekao čije će biti“. Zato stječimo sebi blago na nebu molitvom, postom, pokorom i dobrim djelima a ovo zemaljsko je sve prolazno pa i sam život. Zato pojačajmo molitvu i neka nam ova Korizma zaista bude obnova vjere i kršćanskog života.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 3.  ponedjeljak       18,30 + Ivanka Lujić

 

 1. 3. utorak               18,30 + Silvana Vidaković

 

 1. 3.  srijeda               18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

 1. 3. četvrtak             10,30    Na vlastitu nakanu

                                    18,30 + Ivan Ivanković

 

 1. 3.  petak                 18,30 + Jakov, Anica, Ante i Anđa Buzar

 

 1. 3.  subota               18,30 + Jozo Jukičić i obitelj

 

 1. 3.  nedjelja               8,00   Za župljane

                                     10,30 + Stjepan Žilić

                                     18,30 + Jozo Buzar