Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. ožujka 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Pačista

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Franciska Rimska

Utorak:              Sv. Emil – 40 mučenika

Sijeda:               Sv. Firmin

Četvrtak:            Sv. Bernard

Petak:                Sv. Rozalija

Subota:              Sv. Matilda

Nedjelja:            3. KORIZMENA NEDJELJA – Bezimena

 

 1. Raspored Svetih Misa: Sv. Misa radnim danom je svaki dan na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: župna u 8,00; podnevna u 10,30, i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi po redovitom rasporedu; u ponedjeljak od 17,00 – 18,00. U utorak, srijedu, četvrtak i petak od 8,30 do 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. U subotu od 8,30 do 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim sve koji nisu podmirili lukno za prošlu godinu i prijašnje godine da to učine barem do Uskrsa, da župa može normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Slijedeći tjedan župni vjeronauk – katehezu imaju: 1. raz. ponedjeljak u 16,00; 2. raz. ponedjeljak u 15,00; 3. raz. u srijeda u 10; 5. raz. umjesto vjeronauka u četvrtak, u srijedu u 18,00 predmole Križni put; 7. raz. srijeda u 15,00. Krizmanici nedjeljom nakon večernje Sv. Mise.

 

6. Devetnica Sv. Josipu: U utorak 10. 3. počima devetnica Sv. Josipu. Svaku večer prije Sv. Mise Molimo zagovor Sv.       Josipa zaštitnika Katoličkih obitelji i Hrvatske domovine. Dođimo i molimo Njegov zagovor.

 

 1. Križni put: Križni put je u srijedu i petak u 18,00. Petkom kod Križnog puta prikupljat ćemo milostinju koju ćemo namijeniti za potrebite u našoj župi. Korizmu obilježavaju tri stvari; post, molitva i djela milosrđa-milostinja. Budimo dionici ove pobožnosti i pratimo Isusa na njegovom Križnom putu razmatrajući njegovu pregorku muku.

 

 1. Nadbiskupijski Križni put mladih: Ove godine Nadbiskupijski Križni put mladih biti će u subotu 28. 3. Pješači se 18 km od Dragotina do Ovčare i završava Sv. Misom na Ovčari. Prijava je do 23. 3. u župnom uredu. Cijena autobusne karte do Dragotina i od Ovčare do Broda je 30 kn. Pozvani su svi mladi od 1. raz. srednje škole do 35 god. starosti.

 

 1. Nacionalni susret Hrvatske katoličke mladeži: Ove godine Nacionalni susret Hrvatske katoličke mladeži održat će se u Zagrebu 9. i 10. svibnja. Prijava za ovaj susret je isključivo u vlastitoj župi do 15. ožujka. Nakon toga datuma neće se više moći prijaviti. Cijena puta i ostalih troškova je 50 kn po osobi. Tko misli poći na ovaj susret neka se što prije prijavi u župnom uredu.

 

 1. Pohađanje Nedjeljne Sv. Mise: U posljednje vrijeme sve je manje djece na nedjeljnoj Sv. Misi. Što se dogodilo? Mnoge obitelji su odselile i smanjio se broj djece u školi, ali još uvijek naša osnovna škola ima oko 280 djece. Koliko ih dođe nedjeljom na Sv. Misu?. Evo Korizma je pa pozivam Vas roditelje da preispitate svoju roditeljsku dužnost vjerničkog odgoja svoje djece. Koliko ih potičete i šaljete na nedjeljnu Sv. Misu i na župni vjeronauk? Slanjem djece na Sv. Misu i na vjeronauk tu pokazujete svoju kršćansku vjeru i svoj kršćanski život. Licemjerno je govoriti kako sam vjernik a to djelima ne svjedočiti.

 

 1. Susret čitača: U subotu je susret čitača u 10,00. Svi čitači koki čitate kod liturgijskih slavlja pozvani ste na susret i dogovor za daljnji rad. Mnogi su rekli da im odgovara ovo vrijeme, a za daljnje susreta ćemo se dogovoriti u subotu.

 

 1. Liturgijsko pjevanje: Srijedom nakon večernje Sv. Mise je proba zbora. Pozivam sve koji imate malo sluha i još više dobre volje da se priključite liturgijskom pjevanju kako bi naše Sv. Mise bile lijepe i svečane. Približava se Veliki tjedan i Uskrs kada bez liturgijskog pjevanja nema slavlja. Ujedno je ovo ljeto i Mlada Misa u napoj župi gdje treba sudjelovati i zbor. Zato Vas molim žrtvujte svoje vrijeme i ove korizme obratite se od svoje ljutnje i pobijedite svoju oholost i svoj ego te se pridružite zboru kao bi nas bilo to više, a pjevanje ljepše. Djeca imaju probu nedjeljom nakon Sv. Mise u 10,30, zato nemojte odmah poslije Mise žutiti kući nego zadržite se sa sestrom Pavkom i vježbajte pjevanje za nedjeljnu Sv. Misu.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 3.  ponedjeljak       18,30 + Antun Oreč

 

 1. 3. utorak               18,30 + iz obitelj Serdar

 

 1. 3.  srijeda               18,30 + Mijo i Ljubica Pešorda

 

 1. 3. četvrtak             18,30 + Petar Horvatović

 

 1. 3.  petak                 18,30 + Ilija, Ruža i Klara Vidović

 

 1. 3.  subota               18,30 + Ivan i Slavica Marić

 

 1. 3.  nedjelja               8,00   Za župljane

                                     10,30 + Jozo Barišić

                                     18,30 + Mato i Anđa Bubalo