Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. prosinca 2019.

ŽUPNI OGLASI

 

SVETA OBITELJ

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Liberije

Utorak:              Sv. Silvestar papa, – Stara Godina

Sijeda:               SVETA MARIJA BOGORODICA – NOVA GODINA

Četvrtak:            Sv. Bazilije Veliki i Grgur Nazijanski

Petak:                Presveto Ime Isusovo

Subota:              Sv. Anđela iz Folinja

Nedjelja:            2. NEDJELJA PO BOŽIĆU

 

 1. Raspored Svetih Misa: Sv. Misa radnim danom je na večer u 18,30 sati, jedino je u četvrtak i subotu u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: župna u 8,00; podnevna u 10,30, i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi sutra u ponedjeljak prije podne od 8,30 do 10,00 poslije podne od 15,30 – 18,00. U utorak, petak i subotu od 8,30 do 10,00. U četvrtak cijeli dan, te u petak i subotu poslije podne župni ured ne radi jer je blagoslov kuća.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Kako se približava kraj godine molim sve koji nisu podmirili lukno da to učine barem do kraja godine, da župa može normalno funkcionirati. Lukno možete platiti i kod blagoslova kuća samo pripremite župnu knjižicu da svećenik može upisati.

 

 1. Župni vjeronauk: Za ovo polugodište završili smo sa župnim vjeronaukom. Nastavit ćemo sa župnom katehezom-vjeronaukom od 1. veljače. Prestankom vjeronauka ne prestaje obveza dolaska na nedjeljnu Sv. Misu. Na nedjeljnu Sv. Misu posebno su obvezni dolaziti prvopričesnici i krizmanici. Vi roditelji povedite brigu da vaša djeca dolaze redovito na Sv. Misu.

 

 1. Stara Godina: U utorak je Stara Godina. Sv. Misa zahvalnica je u 18,30.

 

 1. Nova Godina: U srijedu je svetkovina Svete Marije Bogorodice – Nova Godina. Sv. Mise su; u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Blagoslov kuća: U četvrtak petak i subotu je blagoslov kuća. Nadam se da ste svi dobili raspored. Tko nije može si uzeti ovdje ispred ambona. Prvi dan ide sedam svećenika a ostala dva dana šestorica. Svaki ima svoje ulice kako stoji na rasporedu i tako će ići. Dobro pročitajte raspored, posebno zadnju stranicu na žutom papiru da ne bude nesporazuma. Stariji ministrant će voditi svećenika i ujedno će vršiti popis župljana. Kada vas ministrant upita tko stanuje ispred vas ili iza vas pomozite mu da napravi popis svih koji stanuju na teritoriju župe. Ja dobijem upitnik iz Nadbiskupije i trebam ispuniti sve podatke, a ovo je najlakši način da dođemo do podataka. Stoga vas molim za pomoć.

 

 1. Prvi petak: U petak je prvi petak u mjesecu. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom je nakon Sv. Mise. Sv. Misa je u 18,30. Tko se ispovjedio za Božić ne mora se ponovno ispovijedati, dovoljno je primiti Sv. Pričest i obaviti pobožnost Srcu Isusovom.

 

 1. Blagoslov Bogojavljenske vode: U nedjelju je uočnica Bogojavljenja. Prije večernje Sv. Mise biti će blagoslov Bogojavljenske vode.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 12. ponedjeljak       18,30 + Martin i Mara Kozina i obitelj

 

 1. 12. utorak               18,30  ZAHVALNICA – Na naknau

 

 1.    1.  srijeda               10,30 + iz obitelji Dragoja i Maslov

                                        18,30 + Antonio Vidović

 

 1. 1.  četvrtak               7,30   Za duše u Čistilištu

 

 1. 1.  petak                 18,30 + Vladimir i Ljerka Čop

 

 1. 1.  subota                 7,30 + Stjepan i Ruža Agatić

                                                + Anđa i Marijan Pavlović

 

 1.    1.  nedjelja               8,00   Za župljane

                                        10,30 + Miro Čuljak

                                        18,30 + Darko Mujić