Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. prosinca 2019.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Adela

Utorak:              Sv. Modesto

Sijeda:               Sv. Gracijan

Četvrtak:            Sv. Urban – Vladimir

Petak:                Sv. Eugen i Makarije

Subota:              Sv. Petar Kanizije

Nedjelja:            4. NEDJELJA DOŠAŠĆA – ADVENTA

 

 1. Raspored Svetih Misa: Svaki radni dan Sv. Misa zornica je u 6,00 sati. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: župna u 8,00; podnevna u 10,30, i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi po izmijenjenom rasporedu radi božićnih ispovijedi po župama; svaki dan nakon zornice do 8,30; i poslije podne od 14,30 – 15,30. U subotu nakon zornice do 9,30. U subotu popodne i nedjeljom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Kako se približava kraj godine molim sve koji nisu podmirili lukno da to učine do Božića ili barem do kraja godine, da župa može normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Za ovo polugodište završili smo sa župnim vjeronaukom. Nastavit ćemo sa župnom katehezom-vjeronaukom od 1. veljače. Prestankom vjeronauka ne prestaje obveza dolaska na nedjeljnu Sv. Misu. Na nedjeljnu Sv. Misu posebno su obvezni dolaziti prvopričesnici i krizmanici. Vi roditelji povedite brigu da vaša djeca dolaze redovito na Sv. Misu.

 

 1. Radovi na crkvi: Kako vidite radovi pomalo napreduju. Ovaj tjedan izvršeno je betoniranje i ugrađena postolja za stupove. Kada se skine oplata, ako vrijeme dozvoli, poravnat ćemo svu zemlju i urediti okoliš, a onda ćemo čekati proljeće dok prikupimo sredstva za metalne dijelove ograde. Stoga molim sve vas da se uključite i svojim darom pomognete ove radove. Neki prigovaraju da ograda nije potrebna. Ja ovdje živim i znam da je i te kako potrebna. Po noći se na vanjskom oltaru skupljaju neki tipovi koji piju, puše i drogiraju se pa u jutro skupljam boce, opuške i šprice po oltaru. Samo prošli mjesec škrabica kod Sv. Ivana Pavla je dva puta razvaljena. Eno i sad je razvaljena i više ju i ne popravljam. Jučer smo primjetili da nedostaje cijeli jedan štos stolica barem osam komada. Pa sad recite da ograda nije potrebna.

 

 1. Božićna Ispovijed: Ovaj tjedan je Božićna ispovijed po okolnim župama. Kod nas je Božićna Ispovijed u subotu 21. prosinca. Ispovijeda se prije podne od 10,00 do 11,30 i poslije podne od 16,do 18,00 sati. Zornica je u jutro u 6,00 i nema drugih Sv. Misa. Sv. Pričest će biti svakih 45 minuta. Nakon Pričesti pričekajte završnu molitvu i blagoslov a onda možete poći kući. Biti će dosta svećenika i nitko neće dugo čekati. Nastojmo taj dan ispovjediti se i ne ostavljati Ispovijed za zadnji dan.

 

 1. Nedjelja Caritasa: Danas je nedjelja Caritasa. Svi darovi današnje nedjelje idu za potrebe Caritasa. Budimo darežljivi i pomozimo one koji imaju manje od nas.

 

 1. Košara dobrote: Kod ambona ovdje u crkvi nalazi se košara koju smo nazvali „Košara dobrote“. Tu prikupljamo hranu i kućne potrebštine za pomoć potrebnima u našoj župi. Skupljamo do 22. prosinca a onda ćemo napraviti pakete i 23. prosinca podijeliti onima koji su u potrebi.

 

 1. Kićenje crkve za Božić: U petak od 14,30 spremat ćemo crkvu za Božić i kititi bor. Molim Sve koji ste slobodni i imate dobre volje da dođete pomoći. Od srijede počet ćemo praviti jaslice. Tko može doći neka se javi Miši i dogovori s njime oko radova. Također molim tko može nakupiti mahovine da donese do subote za jaslice.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U nedjelju je 22. u mjesecu, u našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla“. Kod večernje Sv. Mise obavit ćemo pobožnost Sv. Ivanu Pavlu II. U 18,00 je krunica s papom a u 18,30 je Sv. Misa. Prilika za Sv. Ispovijed je od 18,00.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 12. ponedjeljak       6,00 + Marija Kos

 

 1. 12. utorak               6,00 + Petar i Anđa Martinović

 

 1. 12. srijeda               6,00    Schőnstatska obitelj; + Petar i Anđelka Martinović

 

 1. 12. četvrtak             6,00 + Kaja, Ivan i Jerkan Kovačević

 

 1. 12. petak                 6,00 + Anđa i Slavica Galić – pomoliti se za jednu bolesnicu

 

 1. 12. subota               6,00 + Marija i Ivo Glavić

 

 1. 12. nedjelja               8,00   Za župljane

                                      10,30 + Luka, Marko i Ivan Ivanković

                                      18,30 + Kata i Ferdinand Miličević i obitelj