Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. rujna 2019.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Mala Gospa

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Petar Claver

Utorak:              Sv. Nikola Tolentinski

Sijeda:               Sv. Proto i Hijacint – Cvjetko

Četvrtak:            Preslavno Ime Marijino

Petak:                Sv. Ivan Zlatousti

Subota:              Uzvišenje Sv. Križa

Nedjelja:            24. NEDJELJA KROZ GODINU – Gospa Žalosna

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan Sv. Misa je svaki dan na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: župna u 8,00; podnevna u 10,30, i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured idući tjedan radi samo poslije podne od 16,30 – 18,00, i u subotu od 8,30 – 9,30, jer u Đakovu se održava Teološko-pastoralni seminar za svećenike nadbiskupije. Svi Svećenici su u Đakovu i zato župni ured ima ovakvo radno vrijeme. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe.

 

 1. Planirani radovi na crkvi i podizanje ograde: Ove jeseni planiramo neke radove na crkvi i podizanje ograde oko cijelog crkvenog prostora. Kada dobijemo od Nadbiskupskog ordinarijata odgovor o svemu ću vas detaljno izvijestiti. Sredstva za radove prikupit ćemo na tri načina. Jedan dio dat će nadbiskupija, drugi dio nadam se donaciji od grada i županije, a treći dio trebamo prikupiti sami župljani. Stoga Vas molim kad god možete odvojiti nešto za ove radove donesite u župni ured. U naprijed svima koji budete sudjelovali od srca hvala.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: Danas je „osmi“ u rujnu, hodočasnički dan u svetištu Gospe Brze Pomoći u Maloj crkvi. Ujedno je blagdan Rođenja Bl. Dj. Marije – Mala Gospa. Sv. Mise u svetištu su u 6,30; 8,30; 10,30 i poslije podne u 17,00 i 19,00. Sv. Misu u 10,30 predvodi nadbiskup mons. Đuro Hranić.

 

 1. Hodočašće u Mariju Bistricu: Hodočašće cijele naše Nadbiskupije biti će u subotu 28. rujna u Mariju Bistricu. Nakon Sv. Mise i programa u Mariji Bistrici posjetit će se Ivanec rodno mjesto biskupa Ćirila Kosa i na župnoj crkvi postaviti spomen ploča. Prijavljuje se u župnom uredu do 19. rujna. Cijena puta je 120 kuna. Polazak je u ujutro u 5,30 ispred crkve. Pođimo rado na ovo hodočašće i pridružimo ce ostalim vjernicima naše nadbiskupije u zajedničkoj molitvi našoj Nebeskoj Majci Mariji.

 

 1. Nova školska godina: Sutra počinje nova školska godina. Potičem sve vas roditelje i starije da šaljete djecu na nedjeljnu Sv. Misu. Nedjeljna Sv. Misa je temelj Kršćanske vjere. Kršćanstvo bez Sv. Mise je običan folklor ili nekakva religija, ali sigurno nije živa vjera i život s Kristom. Živa vjera i osobni odnos s Isusom Kristom doživljava se jedino u Sv. Misi. Zato ni jedan pravi vjernik neće dozvoliti da mu nedjelja prođe bez Sv. Mise. Sva djeca od 1. do 8. raz. ostanite poslije Sv. Mise i uzmite knjižice za vođenje evidencije dolaska na Sv. Misu.

 

 1. Zaziv Duha Svetoga i blagoslov školskih torbi: U nedjelju pod Sv. Misom u 10,30 biti će Zaziv Duha Svetoga i blagoslov školskih torbi. Pozivam svu djecu prvog razreda da ponesu svoje školske torbe na blagoslov. Tako ćemo proslaviti „Katehetsku nedjelju“ i pripremiti se za župni vjeronauk koji ćemo početi od 1. lostopada.

 

 1. Ckveno pjevanje: Molim sve vas koji imate malo sluha a još više dobre volje da se uključite u crkveni zbor i doprinesete svojim pjevanjem ljepoti Sv. Mise. Pokušao sam na razne načine poboljšati naš zbor i do sada nisam uspio. Pjevanje na Sv. Misi u 10,30 i večernjoj vodi s. Pavka s djecom i ženama koje dođu na večernju Sv. Misu i to dobro funkcionira. Jutarnju Sv. Misu prošle godine svirao je Dino koji je otišao iz Slav. Broda. Sada opet nemamo svirača. Molim sve vas koji ste iz bilo kojeg razloga napustili zbor i otišli, da razmislite o svojim razlozima odlaska i u poniznosti pred Gospodinom Isusom, udarite se u prsa i vratite se te svojim glasom veličate Gospodina. Ne pjevate vi meni nego Gospodinu, i kada to prihvatite i shvatite, onda vam ni jedan savjet ili kritika neće teško pasti. Župnik je glavni liturg u župi i odgovoran je za svako liturgijsko slavlje i samo u suradnji svih nas, župnika i pjevača liturgija može biti lijepa, i samo tako možemo slaviti Gospodina. Molio bih Vas da razmislite malo o ovim mojim porukama. Ili još bolje, uzmite Katekizam katoličke Crkve i proučite što piše o Svetoj liturgiji i liturgijskom pjevanju.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1.     9.  ponedjeljak      18,30 + Antun Galić

 

 1.  9.  utorak                 18,30 + Anđa Pavlović

 

 1. 9. srijeda                  18,30 + iz obitelji Kovač

 

 1. 9. četvrtak                18,30 + Ana Ćosić

 

 1. 9. petak                    18,30 + Mirko Junačko

 

 1. 9. subota                  18,30 + Pavo, Grgo i Niko Opačak

 

 1. 9. nedjelja                   8,00   Za župljane

                                        10,30 + Zvonimir Pranjić

                                        18,30 + Franjo Junačko