Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. lipnja 2019.

ŽUPNI OGLASI

 

PRESVETO TROJSTVO

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Adolf – Bratoljub

Utorak:              Sv. Marko i Marcelijan, mučenici

Sijeda:               Sv. Romuald

Četvrtak:            TIJELOVO – BRAŠANČEVO

Petak:                Sv. Alojzije Gonzaga

Subota:              Sv. Ivan Fisher i Toma Mor, mučenici

Nedjelja:            12. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan Sv. Misa je svaki radni dan u 18,30, osim u subotu kada je u jutro u 8,00. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured idući tjedan radi redovito: ponedjeljak 17,00 – 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak prije podne od 8,30 do 10,00 i poslije podne od 16,00 do 18,00. Subota 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim roditelje krizmanika i prvopričesnika koji to do sada nisu učinili da podmire svoje obaveze prema župi.

 

 1. Tijelovo: U četvrtak je svetkovina Tijela i Krvi Isusove, TIJELOVO – BRAŠANČEVO. Sv. Mise će biti u jutro u 8,00 i svečana na večer u 18,30. Nakon večernje Sv. Mise biti će Tijelovska procesija. Molim sve koji ste do sada pravili sjenice da i ove godine priredite sjenice za procesiju. Molim djevojčice da se obuku u bjelinu i ponesu košarice sa laticama cvijeća da mogu prosipati u procesiji.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U subotu je 22. u mjesecu. U našoj župi to je dan Sv. Ivana Pavla II. Kako je subota a poslije podne ima vjenčanje, pobožnost Sv. Ivanu Pavlu obavit ćemo kod jutarnje Sv. Mise u 8,00. Klanjanje nećemo imati jer je dva dana prije bilo Tijelovo – dan Euharistije.

 

 1. Novi DVD o izvornoj slici Božjega Milosrđa: Svećenik Vojnog ordinarijata iz Osijeka p. Željko Rakošec objavio je novi DVD o izvornoj slici Božjega Milosrđa. DVD je vrlo zanimljiv i možete ga nabaviti ispred crkve. Cijena je samo 20,00 kn.

 

 1. O Sv. Misama na vanjskom oltaru: Pitaju neki „Zašto Sv. Misa nije na vanjskom oltaru“? A ja pitam tko će pripremiti oltar za Sv. Misu? Sve je u prašini i paučinama. Kada sam pred Uskrs molio da dođete pomoći urediti došlo je svega troje. Svake nedjelje prije Mise treba složiti stolice i klupe, iznijeti sve potrebno iz Crkve za Misu, prenijeti instrument za sviranje, a to nema tko učiniti. Ako se organizirate da će svake nedjelje netko doći u pola 7 u jutro i sve pripremiti ja ću Slaviti Sv. Misu bez problema. No ja taj posao săm ne mogu preuzeti. Nađite sakrisatana koji će obavljati ovu dužnost i nema problema. Dvije godine ja săm obavljam sakristansku službu, săm kitim crkvu, moja sestra pere albe i oltarnike, kosi okoliš ckrve, kao da je to moja crkva a ne vaša. Ali spremati i vanjski oltar za Misu nemogu i neću. Toliko da znadete zašto nema Sv. Mise vani.

   

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1.  6.  ponedjeljak     18,30 + Martin i Zora Vlahović

 

 1. 6.  utorak             18,30 + iz obitelji Špoljarić i Abramović

 

 1.   6.  srijeda             18,30 + Miro Vidović

 

 1.  6.  četvrtak             8,00 + Kata i Pavao Beljan

                                     18,30   Za sve župljane

 

 1. 6.  petak               18,30 + Josip Svrakačić

 

 1.  6.  subota              8,00 + Ilija, Kata i Šimun Džida

 

 1.      6.  nedjelja             8,00   Za sve župljane

                                        10,30 + iz obitelji Madžar i Tonković

                                        18,30 + Ivan Kutlić i Ivan Rašić