Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. ožujka 2019.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Sredoposna

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Venancije

Utorak:              Sv. Franjo Paulski

Sijeda:               Sv. Rikard

Četvrtak:            Sv. Izidor biskup

Petak:                Sv. Vinko Ferarski

Subota:              Sv. Irenej Srijemski

Nedjelja:            5. KORIZMENA NEDJELJA – Gluha

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30, osim u subotu kada je u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured idući tjedan radi redovito: ponedjeljak od 17,00 – 18,00; utorak, srijeda, i petak prije podne od 8,30 do 10,00 i poslije podne od 16,00 do 18,00; u subotu od 8,30 do 10,00.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim sve koji to do sada nisu učinili da podmire svoje obaveze prema župi barem do kraja Korizme.

 

 1. Župna Kateheza – vjeronauk: Ovaj tjedan župni vjeronauk imaju; 1. raz. ponedjeljak u 16,00; 3. raz. srijeda u 15,00; 5. raz. četvrtak u 16,00; 7. raz. srijeda u 16,00.

 

 1. Priprava za Krizmanike: Svake nedjelje nakon večernje Sv. Mise je priprava za Krizmanike – 1. i 2. razred srednje škole. Svi pripravnici dužni su doći na Sv. Misu i poslije Sv. Mise ostati na pripravi.

 

 1. Križni put: Kroz cijelu Korizmu svake srijede i petka u 18,00 je Križni put. Dođimo rado na ovu pobožnost i pratimo Gospodina Isusa na njegovom Križnom putu, koji je svima nama donio spasenje. Svakog petka kod Križnog puta skupljat ćemo milostinju koju ćemo namijeniti za siromašne u našoj župi.

 

 1. Proba pjevanja: Molim sve pjevače iz svih zborova da dođete srijedom u 19,00 na probu pjevanja, kako bismo uvježbali obrede Cvjetnice i Velikog tjedna.

 

 1. Solidarnost za BiH: U akciji Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, prikupili smo 1620,00 kn

 

 1. Ispovijed bolesnika: Uskrsna Ispovijed za starije i bolesne biti će ovdje u crkvi u srijedu 3. travnja od 9,30. Molim sve koji su pokretni dovezite ih ovamo u Crkvu. Ako netko treba prijevoz neka nazove u župni ured na telefon 490 948 i netko od suradnika će doći po njega i nakon Ispovijedi vratiti ga kući. Ispovijed bolesnika po kućama biti će u četvrtak 4. i petak 5. travnja. Krećem u četvrtak od Kožula pa dokle stignem, a onda nastavljam u petak. Budite strpljivi i čekajte nitko neće ostati neispovjeđen. Molim vas prijavite bolesnika da znam komu trebam doći. Nemojte poslije prijavljivati bolesnike jer idući tjedan je Ispovijed po župama a onda je Veliki tjedan i više neću imati vremena obilaziti bolesnike.

 

 1. Klanjanje: Ovaj tjedan je prvi četvrtak. Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu biti će nakon Sv. Mise. Dođimo ove Korizme i molimo Gospodina za sebe i svoju obitelj.

 

 1. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom je nakon Sv. Mise. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise.

 

 1. Križni put za mlade: Nadbiskupijski Križni put mladih ove godine je u subotu 6. travnja. Kreće se iz Sibinja u 9,00 i ide se do župe Gospe Brze Pomoći. Kod nas je u župi 8. postaja. K nama stižu oko 12,40. Tko može neka dođe pa ćemo dočekati proseciju na vanjskom oltari i s njima zajedno izmoliti 8. postaju.

 

 1. Košara dobrote: Ovje pokraj ambona je „Košara dobrote“ gdje skupljamo hranu i kućne potrebštine za potrebite u našoj župi. Prikupljamo do velike srijede. Od prikupljenoga i od novca koji skupimo na Križnom putu napravit ćemo pakete i na veliki Petak podijeliti potrebnima. Budimo solidarni s onima koji imaju manje od nas i potrebni su naše pomoći.

 

 1. Biskupsko ređenje u Đakovu: Na Uskrsni ponedjeljak 22. travnja u Đakovu će za pomoćnog biskupa piti zaređen mons. Ivan Ćurić. Ređenje je u 16,30. Polazak autobusa iz Broda je u 15,00. Cijena karte je 30 kn. Tko želi ići na ređenje neka se prijavi i župnom uredu do Cvjetnice da možemo na vrijeme naručiti autobus.

 

 1. Hodočašće u Poljsku: Od 1. 7. (srpnja) do 5. 7. organiziramo hodočašće u Poljsku „Putovima Sv. Ivana Pavla II“. Posjetit ćemo Wadowice –nacionalno svetište Majke Božje na Jasnoj gori u Czestochowi, zatim Krakow, svetište Milosrdnog Isusa, novo svetište Sv. Ivana Pavala II, rudnike soli Wieliczka, i sam grad Krakow. Polazak je u ponedjeljak 1. 7. a povratak u petak 5. 7. u noćnim satima. Cijena hodočašća na bazi polupansiona je 1800,00 kn. Prijaviti se može u svim župnim uredima grada do 10. 4. (travnja). Kod upisa ostavlja se akontacija u visini 500 kn.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1.   4.  ponedjeljak       18,30 + Marko Bjelobrk

 

 1. 4.  utorak               18,30    Za duše u Čistilištu

 

 1. 4.  srijeda               18,30 + Marko i Ruža Garić

 

 1.    4.  četvrtak            18,00 + Rade i Kata Opačak

 

 1.  4.  petak                 18,00 + iz obitelji Đaković

 

 1.    4.  subota                7,30 + Petar Pivac i Kata Leko

 

 1.      4.  nedjelja              8,00    Za župljane

                                         10,30 + Zlatko Okopni

                                         18,30 + Pejo, Ivan i Ana Marinić