Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 

 1. ožujka 2019.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Bezimena

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Navještenje Gospodinovo – Blagovijest

Utorak:              Sv.  Montan i Maksima, srijemski mučenici

Sijeda:               Sv. Rupert

Četvrtak:            Sv. Priska – Sonja

Petak:                Sv. Bertold

Subota:              Sv. Kvirin

Nedjelja:            4. KORIZMENA NEDJELJA – Sredoposna  

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured idući tjedan radi redovito: ponedjeljak od 17,00 – 18,00; utorak, srijeda, i petak prije podne od 8,30 do 10,00 i poslije podne od 16,00 do 18,00; u subotu od 8,30 do 10,00.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim sve koji to do sada nisu učinili da podmire svoje obaveze prema župi barem do kraja Korizme.

 

 1. Župna Kateheza – vjeronauk: Ovaj tjedan župni vjeronauk imaju; 2. raz. utorak u 15,00; 3. raz. srijeda u 10,00; 4. raz. četvrtak u 16,00; 6. raz. srijeda u 15,00; 8. raz. utorak u 17,00.

 

 1. Priprava za Krizmanike: Svake nedjelje nakon večernje Sv. Mise je priprava za Krizmanike – 1. i 2. razred srednje škole. Svi pripravnici dužni su doći na Sv. Misu i poslije Sv. Mise ostati na pripravi.

 

 1. Blagovijest: Sutra u ponedjeljak je blagdan Navještenja Gospodinova – Blagovijest. Sv. Mise su prije podne u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Hodočašće u Poljsku: Od 1. 7. (srpnja) do 5. 7. organiziramo hodočašće u Poljsku „Putovima Sv. Ivana Pavla II“. Posjetit ćemo Wadowice –nacionalno svetište Majke Božje na Jasnoj gori u Czestochowi, zatim Krakow, svetište Milosrdnog Isusa, novo svetište Sv. Ivana Pavala II, rudnike soli Wieliczka, i sam grad Krakow. Polazak je u ponedjeljak 1. 7. a povratak u petak 5. 7. u noćnim satima. Cijena hodočašća na bazi polupansiona je 1800,00 kn. Prijaviti se može u svim župnim uredima grada do 10. 4. (travnja). Kod upisa ostavlja se akontacija u visini 500 kn.

 

 1. Križni put: Kroz cijelu Korizmu svake srijede i petka u 18,00 je Križni put. Dođimo rado na ovu pobožnost i pratimo Gospodina Isusa na njegovom Križnom putu, koji je svima nama donio spasenje. Svakog petka kod Križnog puta skupljat ćemo milostinju koju ćemo namijeniti za siromašne u našoj župi.

 

 1. Proba pjevanja: Molim sve pjevače iz svih zborova da dođete srijedom u 19,00 na probu pjevanja, kako bismo uvježbali obrede Cvjetnice i Velikog tjedna.

 

 1. „24 sata za Gospodina: U subotu 30. 3. je korizmeno klanjanje za cijeli grad „24 sata za Gospodina“ u Maloj crkvi. Naša župa na redu je od 20,00 do 21,00 sat.

 

 1. Solidarnost za BiH: Danas završava akcija Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koja se održavala pod geslom „Budite složni i živite u miru“. Ovdje ispred ambona je košarica gdje možete ostaviti svoj dar, ali možete donijeti svoj dar i u župni ured.

 

 1. Igrokaz djece iz župe Duha Svetoga: U nedjelju će prije Sv. Mise u 10,30, to jest u 10,20 djeca iz župe Duha Svetoga u Malom Parizu sa s. Monikom izvesti kratki igrokaz o utemeljiteljici družbe s. Karmelićanki. Naime sestre Karmelićanke ove godine slave 50 godina dolaska u Slav. Brod u župu Duha Svetoga.

 

 1. Inicijativa „40 dana za život“: Preporukom Hrvatske biskupske konferencije, te našega nadbiskupa Đure od sutrašnje svetkovine Blagovijesti, 25. ožujka do Božića, 25. prosinca o.g. pozvani smo na devetnicu pod nazivom „Hrvatska moli za život“ s nakanom „da zagovorom Blažene Djevice Marije i svetoga Josipa hrvatski narod, vođen i podržan Kristovim zakonom ljubavi, postane narod života“. Činit ćemo to u našoj župnoj crkvi uz Misno slavlje svakog 25. u mjesecu.

Na istom tragu podsjećam i dalje potičem na uključivanje u molitvenu inicijativu „40 dana za život“ u krugu naše bolnice, u zajedništvu s moliteljima diljem domovine i svijeta. Uz naše možda različite osobne stavove o ovoj inicijativi i katkada pojedinačnim nesmotrenostima prisutnih u noj, ipak je iznad svega vrijedna poštovanja njezina plemenita nakana za zaštitu svakog začetog života, hrabrost svjedočenja u prilog životu i nadasve tiha, nenametljiva molitva. Zato je valja podržati. Uz poštovanje drugačijih stavova oko nas, ipak začuđuju u posljednje vrijeme očitovani načini i ponašanja pojedinaca i grupacija u našem gradu, kojima molitelji kod bolnice smetaju, te ih vrijeđaju i prijavljuju policiji, te ih žele udaljiti. Dok se od drugih očekuje tolerancija i uvažavanje, dobro je prema drugima – tako i zauzetima za obranu života – ne biti isključiv i neprijateljski raspoložen. Demokratskom društvu, ukoliko to jesmo i želimo biti, ne bi smjela biti strana niti ovakva inicijativa, a pravi katolici su uvijek oni koji daju potporu svakom začetom životu, dobru roditelja i obitelji, te budućnosti svoga naroda.

 

 1. Križni put za mlade: Nadbiskupijski Križni put mladih ove godine je 6. travnja. Kreće se iz Sibinja u 9,00 i ide se do župe Gospe Brze Pomoći. Kod nas je u župi 8. postaja. Još ću u nedjelju detaljnije o tome reći. Mladi koji žele ići neka se prijave u župni ured da možemo prijaviti organizatorima radi materijala za Križni put.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 3.  ponedjeljak     10,30 + Pavao Cindrić

                                   18,30 + Stjepan i Kata Benić

 

 1. 3.  utorak             18,30 + JosipA i Blago Spajić

 

 1. 3.  srijeda             18,30 + Drago Perić

 

 1. 3.  četvrtak           18,00 + Ivan, Jozo i Terzija Kljaić i obitelj

 

 1.  3.  petak               18,00 + iz obitelji Baćo

 

 1. 3.  subota            18,30 + Joso Matošević

 

 1. 3.  nedjelja             8,00    Za župljane

                                  1 0,30 + iz obitelji Opačak

                                  18,30 + Kata Knežević