Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 

 1. prosinca 2018.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Modest – Lazar

Utorak:              Sv. Gracijan

Sijeda:               Sv. Urban – Vladimir

Četvrtak:            Sv. Eugen i Makarije

Petak:                Sv. Petar Kanizije

Subota:              Sv. Honorat – Časlav

Nedjelja:            4. NEDJELJA DOŠAŠĆA 

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan radnim danom Sv. Misa je svaki dan je zornica u jutro u 6,00. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi izmijenjeno zbog ispovijedi po župama: Ured radi: svaki dan nakon zornice do 8,00 i onda: ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak i petak poslije podne od 14,30 – 18,00. U subotu nakon zornice do 8,00 od 8,30 – 10,30 i 15,00 – 17,00. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli uzdržavanje župe. Polako se približava kraj godine, pa molim sve koji to nisu do sada učinili da podmire svoje obaveze prema župi.

 

 1. Božićna Ispovijed: Koji se niste stigli ispovjediti za veliku ispovijed, možete to učiniti svaki dan prije zornice od 5,30 i u subotu od 17,00 do 18,00 sati.

 

 1. Župna kateheza: Župna kateheza – vjeronauk za ovo polugodište je završen. Nastavljamo od 1. veljače kada prođu Božićni blagdani i zimski praznici. Prestankom vjeronauka nije prestala obaveza nedjeljom i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Posebno se to tiče prvopričesnika i krizmanika. I dalje će se voditi evidencija o dolascima na Sv. Misu. Roditelji, vodite brigu da vam djeca redovito idu na Sv. Misu, osobito ovih Božićnih blagdana.

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 4. razreda pa na više da se uključite u ministrantsku službu. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Služiti kod oltara je isto što i služiti samom Isusu, jer on dolazi na oltar pod prilikama kruha i vina. Biti ministrant znači biti poslužitelj samog Gospodina.

 

 1. „Košarica dobrote“: I ove godine kroz Došašće prikupljamo darove za potrebite u našoj župi. Kod ambona stoji košara gdje možete ostavljati svoje darove do petka. Od prikupljenih darova u petak navečer napravit ćemo pakete i u subotu podijeliti potrebnima kako bismo im uljepšali Božić. Podsjećam da je danas 3. nedjelja Došašća, a to je „Nedjelja Caritasa“. Svi prikupljeni darovi ove nedjelje idu za Caritas. Budimo osjetljivi za potrebne za one koji imaju manje od nas.

 

 1. Kićenje crkve za Božić: U subotu ćemo kititi borove i spremati crkvu za Božić. Molim za pomoć. Tko može neka dođe pomoći da se uredi crkve i nakite borovi. Počet ćemo prije podne od 9,30 pa dok ne završimo. Što nas bude više biti će prije gotovo. Posebno molim muškarce da dođu namjestiti i učvrstiti borove.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U subotu je 22. u mjesecu, u našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla II“. Pobožnost Sv. Ivanu Pavlu II obavit ćemo uz zornicu, tako da na večer nema posebne Sv. Mise.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 12. ponedjeljak       6,00 + Ilija i Jela Čalić

 

 1. 12. utorak               6,00 + Anđelka i Petar Martinović

 

 1. 12.  srijeda              6,00 + Mara i Ana Čalić

 

 1. 12.  četvrtak            6,00    Za duše u Čistilištu

 

 1. 12.  petak                6,00 + Ljubica Kaurinović

 

 1. 12.  subota              6,00 + Marica Čabraja, Marica Mijić i Marica Soldan

 

 1. 12.  nedjelja              8,00    Za sve župljane

                                      10,30 + Ruža i Ivan Lovrić i Mara i Mijo Jerković

                                      18,30 + Milka i Drago Vuk