Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. prosinca 2018.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Eulalija

Utorak:              Sv. Damaz I, papa

Sijeda:               Sv. Ivana Franciska Chanrale

Četvrtak:            Sv. Lucija

Petak:                Sv. Ivan od Križa

Subota:              Bl. Drinske mučenice

Nedjelja:            3. NEDJELJA DOŠAŠĆA  

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan radnim danom Sv. Misa je svaki dan je zornica u jutro u 6,00. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: svaki dan nakon zornice do 7,30 i onda po redovitom rasporedu: ponedjeljak 17,00 – 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak radi od 8,30 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; U subotu od 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli uzdržavanje župe. Polako se približava kraj godine, pa molim sve koji to nisu do sada učinili da podmire svoje obaveze prema župi.

 

 1. Ispovijed bolesnika: Božićna Ispovijed za starije i bolesne biti će: u crkvi – sutra u ponedjeljak 10. prosinca, a po kućama 11. i 12. prosinca. Za ispovijed kod kuće molim sve koji se žele ispovjediti da se prijave bilo telefonom bilo preko nekoga u župnom uredu.

 

 1. Adventska duhovna obnova za mlade: U srijedu u pastoralnom centru Male crkve biti će Adventska duhovna obnova za mlade. Program počinje u 19,30.

 

 1. Božićna Ispovijed: Velika Božićna Ispovijed za sve župljane biti će u subotu 15. prosinca. Ispovijeda se prije podne od 9,30 do 11,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00. Nastojte se ispovjediti taj dan i ne ostavljati Sv. Ispovijed za zadnje dane pred Božić. Posebno pozivan djecu i mlade iz srednje škole da dođu na Sv. Ispovijed.

 

 1. Župna kateheza: Župna kateheza – vjeronauk za ovo polugodište je završen. Nastavljamo od 1. veljače kada prođu Božićni blagdani i zimski praznici. Prestankom vjeronauka nije prestala obaveza nedjeljom i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Posebno se to tiče prvopričesnika i krizmanika. I dalje će se voditi evidencija o dolascima na Sv. Misu. Roditelji, vodite brigu da vam djeca redovito idu na Sv. Misu, osobito ovih Božićnih blagdana.

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 4. razreda pa na više da se uključite u ministrantsku službu. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Služiti kod oltara je isto što i služiti samom Isusu, jer on dolazi na oltar pod prilikama kruha i vina. Biti ministrant znači biti poslužitelj samog Gospodina.

 

 1. Dekanatsko cjelovečernje klanjanje: U petak 14. prosinca biti će Dekanatsko cjelovečernje klanjanje u Velikoj crkvi. Naša župa je od 19,30 do 20,30.

 

 1. „Košarica dobrote“: I ove godine kroz Došašće prikupljamo darove za potrebite u našoj župi. Kod ambona postavit ćemo košaru gdje ćete moći ostavljati svoje darove. Od prikupljenih darova napravit ćemo pakete i podijeliti potrebnima kako bismo im uljepšali Božić. Podsjećam da je u nedjelju 3. nedjelja Došašća, a to je „Nedjelja Caritasa“. Svi prikupljeni darovi te nedjelje idu za Caritas. Budimo osjetljivi za potrebne za one koji imaju manje od nas.

 

 1. Božićna pšenica: Pred crkvom žene prodaju pšenicu koju možete posijati za Božić. Prikupljeni novac poslat ćemo uza Misije, posebno za školovanje djece. Školarina i prehrana za jedno dijete kroz cijelu godinu je 100 eura. Ako skupimo samo za jedno dijete učinili smo veliku stvar.

 

 1. VAŽNA OBAVIJEST: Netko se pojavio i obilazi po ulicama od kuće od kuće i kaže da sam ga ja poslao da skuplja novac za crkvu. To je prevarant i ne nasjedajte takvima. Nikoga nisam poslao, jer darovi za crkvu jedino se primaju u župnom uredu.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 12.  ponedjeljak       6,00 + Stjepan, Manda i Josip Didović

 

 1. 12. utorak               6,00   Na vlastitu nakanu

 

 1. 12.  srijeda              6,00 + Stjepan i Manda Štimac

 

 1. 12.  četvrtak            6,00 + Lucija i Marijan Galić i obitelj

 

 1. 12.  petak                6,00 + Ana i Ilija Pezer

 

 1. 12.  subota              6,00 + Adam Zeba

 

 1.   12.  nedjelja          8,00    Za sve župljane

                                    10,30 + Nikola i Marija Sesar

                                    18,30 + Stjepan Jurić