Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. listopada 2018.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Ivan Pavao II

Utorak:              Sv. Ivan Kapistran

Sijeda:               Sv. Antun Marija Claret

Četvrtak:            Bl. Katarina Kotromanić

Petak:                Sv. Dimitrije Srijemski

Subota:              Sv. Sabina

Nedjelja:            30. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30, jedino je u petaku jutro u 8,00. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovito: ponedjeljak 17,00 – 18,00; Utorak, srijeda, četvrtak radi od 8,30 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; U petak i subotu od 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli uzdržavanje župe.

 

 1. Priprava za Sv. Krizmu: Priprava za Sv. Krizmu je svake nedjelje nakon večernje Sv. Mise. Pravi razred srednje škole ima pripravu u dvorani a drugi razred ovdje u crkve. Svi pripravnici dužni su doći na Sv. Misu i nakon Sv. Mise ostati na pouci.

 

 1. Župna kateheza: Idući tjedan župnu katehezu – vjeronauk imaju: 2. raz. – utorak u 15,00; 3. raz. srijeda u 10,00; 4. raz. četvrtak u 16,00; 6. raz. srijeda u 15,00: 8. raz. utorak u 17,00.

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 4. razreda pa na više da se uključite u ministrantsku službu. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Služiti kod oltara je isto što i služiti samom Isusu, jer on dolazi na oltar pod prilikama kruha i vina. Biti ministrant znači biti poslužitelj samog Gospodina.

 

 1. Misijska nedjelja Danas je Misijska i posvećena je Misijama. Sjetimo se toga dana naših misionara koji daleko od svoje domovine naviještaju Evanđelje Isusovo onima koji još nisu za njega čuli. Crkva u misijama vodi mnoge škole, đačke domove, bolnice i druge zdravstvene ustanove. Pomozimo svojim darom rad misionara, ali isto tako molimo za misije i misionare. Svi naši darovi te nedjelje idu za potrebe Misija.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U ponedjeljak je blagdan Sv. Ivana Pavla II, nebeskog suzaštitnika naše župe. Za našu župu to je blagdan. Sv. Misa je na večer u 18,30. Od 17,30 je Sv. Ispovijed, u 18,00 je „Krunica s Papom“ a zatim je Sv. Misa. Nakon Sv. Mise je Klanjanje. Pjevanje predvode naši bogoslovi iz Đakova. Budimo dionici ovoga slavlja i sudjelujmo rado na Sv. Misi i klanjanju. Nakon Klanjanja po dosadašnjem običaju biti će druženje uz malu zakusku. Stoga molim sve dobre žene da se potrudite i u toku sutrašnjeg dana ispečete neke kiflice ili kolače i donesete u župu da se možemo počastiti. U naprijed hvala za trud.

 

 1. Zahvalna nedjelja: Iduća nedjelja je u našoj župi zahvalna nedjelja za plodove zemlje. Tko ima plodova neka donese do petka da možemo urediti crkvu. Crkvu ćemo uređivati u subotu od 9,30 pa molim za pomoć. To može neka dođe pomoći. Molim sve vas koji imate narodnu nošnju da se obučete i dođete u nedjelju najkasnije do 10,15 da možemo složiti prikaznu procesiju.

 

 1. Akcija „ sto kubika tolih iskrica“: Caritas slavonskobrodskog dekanata i ove godine pokreće akciju „ STO KUBIKA TOLIH ISKRICA“ kojom pomaže kupnju drva za ogrjev našim najpotrebnijim sugrađanima. Akcija traje cijeli ovaj mjesec do Svih Svetih. Uz sredstva koja se prikupe po župama ide i milostinja koja će se prikupiti na svetkovinu Svih Svetih na groblju. Budimo osjetljivi za one koji imaju manje od nas i potrebni su naše pomoći.

 

 1. Pjevanje: S nam je svake nedjelje na ovoj Sv. Misi s. Pavka koja vodi dječiji zbor. Kako vas subotom dođe jako malo na probu, molim vas da ostanete malo iza Sv. Mise i s. Pavka će vas učiti pjevanju. Budite dobri suradnici i ostanite učiti pjevanje.

 

 1. Popravak krova na župnoj crkvi:. Od srca svima hvala koji su do sada dali svoj prilog. Radovi kreću 5. 11. Koštat će sve materijal i radovi oko 10.000 kuna. Do sada smo skupili 7.800. Molim i vas ostale da se uključite i pomognete da popravimo ovaj krov na crkvi.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 10. ponedjeljak        18,30 + Kata i Manda Knežević i Ilija Popić

 

 1. 10. utorak                 18,30  + Mijo i Manda Dujmić

 

 1. 10.  srijeda               18,30 + Perica i Ruža Pranjić i obitelj

 

 1. 10.  četvrtak            18,30 + Žarko Bošnjak

 

 1. 10.  petak                   8,00 + iz obitelji Dugandžić

 

 1. 10.  subota               18,30 + Marko Zeba

 

 1. 10.  nedjelja               8,00    Za sve župljane

                                       10,30 + Miro Čuljak

                                       18,30 + Ilija Lebić