Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. rujna 2018.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Nikola Tolentinski

Utorak:              Sv. Gašpar

Sijeda:               Preslavno Ime Marijnio

Četvrtak:            Sv. Ivan Zlatousti

Petak:                Uzvišenje Sv. Križa

Subota:              Žalosna Gospa

Nedjelja:            23. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi izmijenjeno, jer je u Đakovu Teološko pastoralni seminar za svećenike na kojem sudjeluju svi svećenici nadbiskupije: Ured radi; ponedjeljak 8,30 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; Utorak, srijeda, četvrtak i petak radi samo poslije podne od 16,00 – 18,00; Subota od 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli uzdržavanje župe.

 

 1. Časoslov naroda Božjega: Svaku večer zajedno sa Sv. Misom molimo Časoslov. Koji dobro ne vidite ponesite si naočale da možemo zajedno moliti. Časoslov je službena molitva Crkve, i pokušajmo se što više uključiti u ovu molitvu.

 

 1. Prijava za Sv. Krizmu: Ovaj tjedan počima prijava za Sv. Krizmu. Svi koji žele primiti Sakramenat Sv. Krizme dužni su proći pripravu od dvije godine. Stoga pozivam učenike prvog razreda srednje škole koji se žele krizmati, da dođu i upišu se. Učenici drugog razreda srednje škole koji su prošlu godinu redovito dolazili na pripravu krizmat će se u svibnju iduće godine. Koji nisu redovito dolazili mogu se ponovno priključiti prvoj godini i krizmat će se s njima. Svi pripravnici za Sv,. Krizmu obavezni su dolaziti svake nedjelje na večernju sv. Misu i nakon Sv. Mise na pripravu.

 

 1. Katolička Malonogometna liga: Pozivan mladiće, posebno bivše ministrante do 32 godine starosti, koji se žele uključiti u Katoličku malonogometnu ligu, da se jave u župni ured kako bismo oformili župnu ekipu i prijavili se na natjecanje na razini nadbiskupije i sudjelovali u ovom programu za mlade.

 

 1. Čitači: U svakoj župi vrlo važnu ulogu u liturgijskom slavlju imaju čitači. Kod nas u župi ima svega nekoliko čitača. Pozivam i vas ostale koji imate dobru volju da se uključite u ovu skupinu čitača. Prijavite se u župnom uredu i dobit ćete sva daljnja uputstva.

 

 1. Zaziv Duha Svetoga: Kako je počela škola, danas ćemo zazvati Duha Svetoga za početak nove školske godine. Ujedno će biti blagoslov školskih torbi djeci prvog razreda. Stoga pozivam na Sv. Misu u 10,30 svu školsku djecu i nastavnike, da zajedno molimo pomoć i svjetlo Duha Svetoga u ovoj školskoj godini.

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 4. razreda pa na više da se uključite u ministrantsku službu. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Služiti kod oltara je isto što i služiti samom Isusu, jer on dolazi na oltar pod prilikama kruha i vina. Biti ministrant znači biti poslužitelj samog Gospodina.

 

 1. Crkveno pjevanje: Za slavljenje Sv. Mise iznimno je važno liturgijsko pjevanje. Kod nas je vrlo mali broj pjevača. Pozivam sve vas koji imate malo sluha ali još više dobre volje da se uključite u crkveno pjevanje. Zbor odraslih koji pjeva na Sv. Misi u 8,00 ima probu svake srijede u 19,00. Dječiji zbor koji pjeva na Sv. Misi u 10,30, ima probu subotom u 14,00, mladi koji pjevaju na večernjoj Sv. Misi imaju probu utorkom u 20,00 sati. Uključite se i nemojte samo stajati po strani i kritizirati, nego dajte svoj doprinos kako bi pjevanje bilo ljepše a Sv. Misa svečanija.

 

 1. Hodočašće u Međugorje: Za hodočašće u Međugorje ima još 7 mjesta i možete se prijaviti još do četvrtka. Polazak je u petak 21. 9. u 22,00 sata ispred crkve, a povratak je u nedjelju 23. 9. u večernjim satima. Cijena puta i prenoćišta je 280 kn. Postoji mogućnost zajedničke večere u subotu i doručka u nedjelju uz doplatu od 90,00 kn. Kod upisa svatko se treba izjasniti da li želi zajedničke obroke. Tko želi ići neka se prijavi što prije.

 

 1. Darovatelji za popravak krova su: Branko Markioli, Ljubica Lovreković, Obitelj Gruičić, Lucija Kadić, Ivan Spajić, Marinko Miličević, Niko Kožul, Milan Hećimović, Ljiljana Jurišić, Ernest Stjepić, Marija Petrović, Anto Karačić, Ana Puclin

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 9. ponedjeljak        18,30 + Zdravko Zorić i Jozo i MatijA Šimić

 

 1. 9. utorak                 18,30 + Zlatko Čošić i roditelji

 

 1. 9.  srijeda               18,30 + Mirko, Ivan i Evica Junačko

 

 1. 9.  četvrtak             18,30 + Mate i ŠimA Šimić i Zdravko Zorić

 

 1.   9.  petak               18,30 + Zdravko Zorić

 

 1.   9.  subota               18,30 + Petar i Marija Miloš

 

 1. 9.  nedjelja                  8,00    Za sve župljane

                                        10,30 + Mijo i Jelica Šimić

                                        18,30 + Biserka i Zlata Živatović i Mirko Bitunjac