Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. ožujka 2017.

ŽUPNI OGLASI

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Pačista
 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Patricija

Utorak:        Sv. Matilda

Srijeda:         Sv. Longin

Četvrtak:      Sv. Hilarije i Tacijan

Petak:           Sv. Patrik

Subota:        Sv. Ćiril Jeruzalemski

Nedjelja:      3. KORIZMENA NEDJELJA – Bezimena – Sv. Josip

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.
 1. Župni ured: Župni ured radi redovito u ponedjeljak 17,00 do 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8,30 do 10,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00; subota od 8,30 do 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi
 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim i ostale da podmire svoje obveze prema župi, barem do Uskrsa.
 1. Župna kateheza: Župna kateheza – vjeronauk je redovito. Idući tjedan na redu su 2. raz. ponedjeljak u 16,00; 3. raz. srijeda u 10,00; 4. raz. utorak u 16,00; 6. raz. srijeda u 15,00; 8. raz ponedjeljak u 15,00. Prva godina srednje u subotu u 15,00. Druga godina srednje ima susret u nedjelju nakon večernje Sv. Mise. Roditelji, molim vas šaljite djecu redovito na vjeronauk, posebno prvopričesnike i krizmanike.
 1. Inicijativa „40 dana za život“: I ove Korizme Inicijativa „40 dana za život“ pokreće molitvenu akciju pred gradskom bolnicom za očuvanje života. Moli se od 1. 3. do 9. 4. Naša župa moli svaki ponedjeljak od 6,30 do 18,30. Uključite se koji god možete i barem koji sat provedite moleći pred bolnicom. Svi koji se želite uključiti javite se gospođi Veri Vidović i ona će vam dati raspored.
 1. Biblijsko bdijenje: Pokušat ćemo organizirati „Biblijsko bdijenje“, to znači čitanje biblije od početka do kraja. Čita se bez prestanka dan i noć. Čitanje otprilike traje od nedjelje na večer od petka poslije podne. Započeli bismo s čitanjem na 4. Korizmenu nedjelju tj. 26. ožujka nakon večernje Sv. Mise i završili bismo u petak 31. ožujka u poslijepodnevnim satima. Svatko čita po pola sata a onda nastavlja drugi. Ako skupimo dovoljan broj čitača započet ćemo s bdijenjem. Potrebno je 226 čitača. Ako netko uzme više puta onda treba manje. Oni koji ne čitaju mogu doći slušati Božju Riječ. Postavit ću u donjem dijelu crkve ploču sa točnom satnicom pa ćete se moći upisati kada želite čitati. Uključite se svi od djece do starijih. To neka bude Vaša korizmena pokora i duhovna obnova. Umjesto kojekakvih odricanja, odrecimo se malo svoga slobodnog vremena i malo sna i posvetimo čitanju Božje riječi.
 1. Tjedan solidarnosti: Ovaj tjedan i sljedeća nedjelja su dani solidarnosti s Crkvom i ljudima u bosni i Hercegovini. Svojim darom pomozite djelovanje Crkve i opstanak našeg naroda u Bosni i Hercegovini. Svoj dar stavite u košaricu kod ambona.
 1. Košarica dobrote: Do Velike srijede i ove godine prikupljat ćemo namirnice za potrebne u našoj župi. Ovdje ispred oltara biti će košara u koju ćete moći staviti svoje darove. Također ćemo svakog petka kod Križnog puta skupljati milostinju koju ćemo namijeniti za siromašne u našoj župi.
 1. Devetnica Sv. Josipu: Blagdan Sv. Josipa pada u nedjelju. Kako je to Korizmena nedjelja, slavlje blagdana prenosi se na ponedjeljak. Stoga smo jučer u subotu započeli devetnicu Sv. Josipu koju ćemo završiti u nedjelju. Svaku večer prije Sv. Mise molimo ovu devetnicu. Odvojite vrijeme i ovih devet večeri posvetite molitvi, moleći zagovor ovog velikog muža Sv. Josipa.
 1. Križni put: Kroz cijelu Korizmu svake srijede i petka prije Sv. Mise u 18,00 je Križni put. Srijedom molite mladi i djeca a petkom moli župnik sa svečanom asistencijom. Odvojite si vrijeme i nastojte sudjelovati u ovoj lijepoj pobožnosti Muke Isusove.
 1. Nakane Sv. Misa:
 1.   3.  ponedjeljak          18,30 + Anica Marijić i Anto Šokić
 1. 3.  utorak                     18,30 + Šimun Džida
 1.   3.  srijeda                  18,30 + Drago Katavić
 1.   3.  četvrtak                18,30 + Marijan Katavić
 1.   3.  petak                    18,30 + Jure Tomas i Anto Blatančić
 1.   3.  subota                  18,30 + Jozo Tomić i Mato Dnoslov
 1.   3.  nedjelja                  8,00  Za župljane

                                                 10,30   Na nakanu (župnik)

                                                 18,30 + Ivan Kutlić