Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. siječnja 2017.

ŽUPNI OGLASI

 1. NEDJELJA KROZ GODINU
 1. Sveci idućeg tjedna su:

          Ponedjeljak:  Sv. Hijacinta

          Utorak:           Sv. Ivan Bosco

          Srijeda:           Sv. Brigita Irska

         Četvrtak:        Prikazanje Gospodinovo u hramu – Svijećnica

         Petak:             Sv. Blaž

          Subota:          Sv. Veronika

          Nedjelja:       5. Nedjelja kroz godinu – Sv. Agata

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaki dan navečer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.
 1. Župni ured: Župni ured radi redovito: ponedjeljak od 17,00 – 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8,30 do 10,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00; subota od 8,30 do 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi
 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim i ostale da podmire svoje obveze prema župi, barem do Uskrsa.
 1. Čišćenje crkve: Za čišćenje crkve hvala 5. grupi. Hvala svim ženama koje ste posljednjih godina spremale crkvu. Kako su se grupe smanjile još prošle godine pitao sam vas poslije Mise da li će se grupe popuniti ili ćemo potražiti nekoga tko će preuzeti brigu o čišćenju crkve. Većina vas je bila za to da se pronađe nekoga. Na sjednici ekonomskog vijeća odlučeno je da se briga o uređenju crkve povjeri Mariji Gavranić. Ekonomko vijeće je donijelo odluku da se godišnje sa 20 kuna financira ovaj posao. Lukno ostaje i dalje kako je bilo 100 kuna po bračnom paru, samci 50 kn. Dodatak za uređenje crkve i sve druge potrebe u župi po bračnom paru je bio 30 kn, a od ove godine biti će 50 kn. Za samce bio je 20 kn, a sada će biti 30 kn. Molim vas da ovo prihvatite kao svoju kršćansku dužnost i obvezu, kojom uzdržavate svoju župu i vodite brigu o dobu svoje župe.
 1. Susret hrvatske katoličke mladeži: Kako ste već obaviješteni, ove godine u Vukovaru 29. i 30. travnja održat će se Susret hrvatske katoličke mladeži. Prvi dio 29. održat će se po župama Nadbiskupije a u nedjelju 30. travnja glavni skup je u Vukovaru. Očekuje se barem 30 tisuća mladih. Nadbiskup je odredio da svaka župa mora ugostiti barem jedan autobus mladih. Tiskane su prijavnice na koje se vjernici javljaju. Stog Vas molim da se prijavite kako bismo i mi ugostili barem 50 mladih. Uzmite prijavnice popunite ih i do 5. veljače vratite ovamo u župu. Najusrdnije vas molim da se odazovete i ugostimo ove mlade. I naši mladi kad su išli na ovakve susrete bili su smješteni po obiteljima. Nemojte biti tvrda srca nego otvorite svoje domove i ugostite ove mlade.
 1. Dan ministranata: U utorak je Sv. Ivan Bosco, zaštitnik mladih. U našoj župi biti će „Dan ministranata“. Sv. Misa je u 18,30 pod kojom ćemo primiti i obući nove ministrante. Pozivam vas na ovu Sv. Misu, posebno roditelje naših ministranata. Sve ministrante preporučam u vaše molitve.
 1. Svijećnica: U četvrtak je Prikazanje Gospodinovo u hramu. Sv. Mise su prije podne u 10,30 i večernja u 18,30. Taj dan biti će i blagoslov svijeća. Svijeće dobro zaštitite da ne kapaju po klupama.
 1. Devetnica Gospi Lurdskoj: U četvrtak počima „devetnica Gospi Lurdskoj“. Posebno svečana devetnica je u samostanskoj crkvi. Na oglasnoj ploči imate plakat sa cijelim rasporedom.
 1. Sv. Blaž: U petak je Sv. Blaž. Sv. Misa je u 18,30 i nakon Sv. Mise blagoslov grla.
 1. Klanjanje: Ovaj tjedan je prvi četvrtak. Nakon Sv. Mise biti će Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom Sakramentu.
 1. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom je nakon večernje Sv. Mise. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise.
 1. Župna kateheza: Župna kateheza počima samo za krizmanike. Za osnovnu školu počet ćemo kad malo zatopli. Prva godina priprave za krizmu ima susret u subotu u 15,00 obje grupe. Druga godina ima susret u nedjelju nakon večernje Sv. Mise.
 1. Kanonska vizitacija: Drugi tjedan 7. veljače u našoj župi biti će Kanonski pohod ili kanonska vizitacija. Svakih pet godina nadbiskup ili njegov generalni vikar pohode župu i osim župne administracije i župnih financija imaju susrete i s pojedinim grupama vjernika a posebno suradnika. K nama dolazi generalni vikar. On će imati susrete prema rasporedu koji ću pročitati u nedjelju. Sa svima vama susrest će se na Sv. Misi u 18,30. Zato Vas sve pozivam da taj dan dođete ns Sv. Misu.
 1. Nakane Sv. Misa:
 1. 30. ponedjeljak           18,30 + Biljana Panić
 1. 1. utorak                       18,30   Za ministrante
 1. 2.  srijeda                     18,30 + Vedran Ribić
 1. 2.  četvrtak                  10,30 + Marijan i Luca Galić

                                                 18,30 + Ilija Rašić i obiteljž

 1. 2.  petak                      18,30    Za duše u Čistilištu
 1. 2.  subota                    18,30 + Marijan, Ilija i Anica Pudić
 1. 2.  nedjelja                   8,00  Za župljane

                                                 10,30 + iz obitelji Mijić i Vidović

                                                18,30 + Mara, Tadija i Šimo Pranjić