Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. prosinca 2016.

ŽUPNI OGLASI

BOŽIĆ

 1. Sveci idućeg tjedna su:

          Ponedjeljak: Sv. Stjepan prvomučenik

Utorak:        Sv. Ivan apostol

Srijeda:         Nevina dječica

Četvrtak:      Sv. Toma Becket, biskup

Petak:           Sveta obitelj

Subota:        Sv. Silvestar papa – Stara godina

Nedjelja:      SVETA MARIJA BOGORODICA – NOVA GODINA

 

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je: utorak u 17,30; srijeda, četvrtak i petak u jutro u 7,30, u subotu navečer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.
 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan zbog blagoslova obitelji radi samo u jutro iza Sv. Mise od 8,30. U drugo vrijeme nema nikoga u uredu jer sam u blagoslovu. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi
 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Do sad je to učinilo ravno 600 obitelji od 1137 koje smo prošle godine blagoslovili. Molim i ostale da podmire svoje obveze prema župi. Možete to učiniti i kod blagoslova, samo naglasite da je to za lukno.
 1. Čišćenje crkve: Hvala 7. grupi, na redu je 1. grupa. Kako su se grupe prorijedile i smanjio se broj grupa, vas sam pitao za mišljenje i mnogi su mi odgovorili da nađem nekoga tko bi čistio crkvu i dvorane za pristojnu nagradu. Ako ima netko tko bi bio spreman obavljati ovaj posao neka se prijavi u župni ured, pa ću sazvati sjednicu Župnog ekonomskog vijeća gdje ćemo onda odlučiti o svemu.
 1. Sv. Stjepan: U ponedjeljak je Sv. Stjepan prvomučenik – Drugi dan Božića. Sv. Mise su kao nedjeljom u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.
 1. Sv. Ivan: U utorak je Sv. Ivan apostol. Sv. Misa je navečer u 17,30. Nakon Sv. Mise biti će blagoslov vina.
 1. Božićni koncert: U utorak na blagdan Sv. Ivana KUD Matija Gubec iz Slavonskog Kobaša i tamburaški orkestar imat će božićni koncert u našoj crkvi u 18,00, nakon večernje Sv. Mise. Pozivam Vas na ovaj koncert da i na taj način proslavimo Otajstvo Božića.
 1. Nevina dječica: U srijedu na Nevinu dječicu u 18,30 biti će blagoslov djece. Donesite i malu dječicu na blagoslov jer neće biti Sv. Mise pa neće nikome smetati.
 1. Zahvalnost: U subotu je Stara godina. Sv. Misa zahvalnica je u 18,30. Dođimo i zahvalimo Gospodinu. Siguran sam da svatko od nas ima zašto reći Gospodinu hvala
 1. Nova godina: U nedjelju je svetkovina Sv. Marije Bogorodice. Ujedno je i Nova godina. Premda će mnogi biti umorni od dočeka, Sv. Mise će biti redovito kao i svake nedjelje u 8,00 u 10,30 i večernje u 18,30.
 2. Blagoslov kuća: Nadam se da ste svi dobili raspored za blagoslov obitelji. Blagoslov počima u utorak 27. 12. U rasporedu imate navedena slava A, B, C, D. Svako slovo je jedan svećenik. On ide one ulice koje su navedene iza pojedinog slova. Broj u zagradi je broj kuća koje smo prošle godine blagoslovili. Na zadnjoj stranici su navedene kratke preporuke za blagoslov. Nadam se da ćete ih prihvatiti i da će biti sve u redu kao i prošle godine. U blagoslov će ići Dr. Ivan Zirdum umirovljeni profesor iz Đakova; p. Klaudio Milohanović franjevac, ravnatelj klasične gimnazije, vlč. Stipo Periškić, stalni đakon iz Bačkog Monoštora i ja. Tko ne može čekati vani pred kućom neka obvezno otvori dvorišna vrata da ministranti znaju kamo treba ući. Osim rasporeda blagoslova napisao sam vam i kratko pismo o planu za gradnju nove župne crkve. Svi ste vi gradili kuću i znate koliku dokumentaciju treba prikupiti. Zato sam ja najprije želio čuti vaše mišljenje a onda krenuti dalje. Nema smisla prikupljati dokumente ili praviti nacrte ako vi niste za gradnju. Zato Vas molim da razgovarate međusobno, dobro promislite te ispunite anketu i popunjen i potpisan list predate ministrntu kod blagoslova. Kad vidimo Vaš stav onda će Župo ekonomsko vijeće odlučiti što i kako dalje. Hvala vam na suradnji.
 1. Darovatelji: Kvesić Zlatko, Spajić Vlado, Olić Josip, Boček Stjepan, Udovčić Drago, Lučić Mato, Ećimović Stjepan, Baračević Ivica, Potrka Drago, Džida Igor, Jelić Živko, Vrdoljak Andrija, Pranjić Slavko. Od srca svima hvala.
 1. Nakane Sv. Misa:
 1. 12.  ponedjeljak       8,00 + Kata i Frdinand Miličević i obitelj

10,30 + Stipo Gašić

18,30 + Zdravko Sarilar

 1. 12.  utorak              17,30 + Ivan Rašić i Ivan Kutlić
 1. 12.  srijeda                7,30 + iz obitelji Knežević
 1. 12.  četvrtak              7,30 + Ivan Trusić
 1. 12.  petak                  7,30 + Stjepan Žilić i obitelj
 1. 12.  subota              18,30   Zahvalnica – Na nakanu
 1. 1.  nedjelja                 8,00  Za župljane

10,30 + Miljenko Smoljanović

18,30 + Ivan, Božo i Ivka Radman