Župni oglasi

objavljeno u: Informacije | 0
 1. prosinca 2016.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

 

Ponedjeljak: Sv. Saba opat

Utorak:        Sv. Nikola biskup

Srijeda:         Sv. Ambrozije

Četvrtak:      Bezgrješno začeće Bl. Dj. Marije

Petak:           Sv. Valerija

Subota:        Gospa Loretska

Nedjelja:      3. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaki dan zornica u 6,00. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.
 1. Župni ured: Župni ured kroz Došašće radi svaki dan nakon Zornice do 8,00 i od 8,30 – 10,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00; u subotu od 8,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi
 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe.
 1. Čišćenje crkve: Hvala 4. grupi, u subotu je na redu 5. grupa.
 1. Zborvi: Dječji zbor ima probu svake subote u 14,00. sati. Odrasli imaju probu srijedom nakon večernje sv. Mise. Svi koji imate barem malo sluha a još više dobre voje priključite se boru i svojim pjevanjem uljepšajte naše Sv. Mise.
 1. Župna kateheza: Župna kateheza za ovo polugodište je završena. Nastavit ćemo od veljače. Time nije prestala obveza dolaziti na Sv. Misu svake nedjelje i blagdana.
 1. Molitvena zajednica za duhovna zvanja: Svi koji želite moliti za duhovna zvanja možete se upisati ispred crkve. Obveza članova je svaki dan izmoliti molitvu biskupijsku molitvu za duhovna zvanja a preporuča se i jedna desetica krunice. Mogu se uključiti i cijele obitelji njihova je obveza izmoliti zajedno molitvu jednom tjedno, a svi zajedno našli bi s u crkvi prve subote. Učlanimo se u ovu veliku biskupijsku molitvenu obitelj.
 1. Zornice: Kroz cijelo Došašće biti će svaki dan u jutro u 6,00 Sv. Misa „Zornica“. Pozivam vas na sudjelovanje. Znam da je to žrtva svako jutro ustati rano, ali na taj način pokušajmo se pripraviti za slavlje Božića. Posebno pozivam djecu. Nakon Zornice djecu pozivam u dvoranu na čaj. Svaki dan od 5,30 do 5,55 prilika je za Sv. Ispovijed.
 1. Ispovijed bolesnika: Božićna Ispovijed za bolesnike i starije koji mogu doći u crkvu, biti će u subotu 10. 12. od 9,30. Nakon ispovijedi biti će Sv. Misa i mala zakuska. Ako netko želi doći a nema prijevoz neka se prijavi telefonom u župni ured i mi ćemo ga prevesti. Ispovijed bolesnika po kućama biti će u drugi ponedjeljak 12. 12. od 9,00 pa dalje. Krenut ću od početka Kolonije od Kožula pa na ovamo. Budite strpljivi svima ću doći. Za ispovijed po kućama bolesnike treba prijaviti.
 1. Bezgrješno začeće Bl. Dj. Marije: U četvrtak je svetkovina Bezgrješnog začeća Bl. Djevice Marije. Sv. su u jutro zornica u 6,00 i druga Sv. Misa u 9,00. Taj dan je „osmi u mjesecu prosincu“ hodočasnički dan kod Gospe brze pomoći. To je hodočasnički dan naše župe. Naša Sv. Misa je u 18,30. Pođimo u što većem broju na tu Sv. Misu i nastupimo zajedno kao župna zajednica.
 1. Novo Župno pastoralno vijeće: Potvrdom Nadbiskupskog ordinarijata članovi Župnog pastoralnog vijeća na 5 godina postali su: Marija Gelemanović, Višnja Tunjić, Mirjana Ećimović, Vinko Gavranić, Mario Katušić, Anica Lukavki, Ružica Martinović, Igor Miletić, Branko Perković, Ana Kutlić, Branko Markioli, Zvonimir Vidović, Mario Svirac i Vera Vidović. Pozivam sve novimenovane članove da se okupe u nedjelju na večernjoj Sv. Misi i prema Pravilniku izreknu svoja obećanja. Iza Sv. Mise održat ćemo prvu konstituirajuću sjednicu u 19,30.
 1. Nakane Sv. Misa:
 1.   12.  ponedjeljak      6,00 + Nikola Solenko
 1.   12.  utorak               6,00 + Mara Jukičić
 1. 12.  srijeda                6,00 + Marijan, Anica, Jure i Ivan Kljajić
 1. 12.  četvrtak             6,00   Na nakanu

9,00   Na nakanu

 1. 12.  petak                6,00 + Angelina Tekić
 1. 12.  subota               6,00 + Petar i Marija Pavić
 1.   12.  nedjelja            8,00  Za župljane

10,30 + Anto, Petar i Marija Štuc

18,30 + Ivan i Reza Dautović

14. Nedjelja CaritasaU nedjelju je dan Caritasa. Svi darovi i milostinja idu za potrebe Caritasa. Ministranti nakon Sv. Mise podijelit će koverte u koje možete staviti svoj dar.

15. Košara dobrote Pred oltarom nalazi se “košara dobrote”. Tu skupljamo hranu koju ćemo spakirati u pakete i za Božić podijeliti potrebnima u našoj župi.