Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

12. lipnjanja 2016.
ŽUPNI OGLASI

11. NEDJELJA KROZ GODINU

1. Sveci idućeg tjedna su:
Ponedjeljak: Sv. Antun Padovanski
Utorak: Sv. Rufin
Srijeda: Sv. Vid
Četvrtak: Sv. Franjo Regis
Petak: Sv. Diogen
Subota: Sv. Marko i Marcelijan, mučenici
Nedjelja: 12. NEDJELJA KOZ GODINU

2. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaki dan u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.

3. Župni ured: Župni ured radi ovaj tjedan samo u jutro iza Mise. Ja sam u duhovnim vježbama i doći ću samo odslužiti Sv. Misu i poslužiti ako nešto treba u uredu. Ako bude kakav smrtni slučaj zovite telefonom u župu pa će se mene obavijestiti i doći ću na dogovor. Za sve drugo nisam dostupan.

4. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Potičem i one koji to nisu učinili da svakako učine.

5. Čišćenje crkve: Hvala 2. grupi, idući tjedan na redu je 3. grupa.

6. Sv. Antun Padovanski: Sutra, u ponedjeljak je blagdan Sv. Antuna Padovanskog. Sv. Misa ovdje u župi je u jutro u 8,00. U Podvinju je crkveni god i proštenje.

7. Hodočašće u Sarajevo: Hodočašće u Sarajevo na grob Sluge Božjeg Josipa Stadlera, prvog sarajevskog nadbiskupa koji je rođen ovdje u Brodu, je 25. lipnja. Cijena puta je 110 kn. Prijavit se može do četvertka.

8. Hodočašće u Poljsku: Ponovno pozivam i na hodočašće u Poljsku „Putovima Sv. Ivana Pavla II“ od 11. do 17. rujna. Cijena punog pansiona i puta je 2100. Moguće je platiti u više rata. Prijava je do 1. kolovoza. Kod prijave uplaćuje se I rata od 500 kn. Tko planira ići neka se prijavi što prije.

9. Ljeto u Brodu:. Grad Slav. Brod, Odjel za društvene djelatnosti, već više godina organizira „Ljeto u Brodu“, gdje pod sportskim aktivnostima guraju protukatoličke aktivnosti kao što je joga. Uvažavajući u demokratskom svijetu prisutnost i djelovanje različitih pojedinaca i skupina, te ponuda na svakom području, a vođeni ponajprije željom za cjelovitim informiranjem, nasuprot površnoga, te nadasve duhovnim dobrom vas – katoličkih vjernika – napose roditelja, djece i mladih, osjećamo dužnost upozoriti na višegodišnju pojavu u našoj sredini: predstavljanja joge kao sportske discipline i njezinoga uvrštavanja u programe takve vrste. Dobro je upoznati što je joga kao tehnika kojom se uvodi u svijet hinduizma. Pročitajte tek nekoliko sržnih informacija na otisnutom letku na stoliću iz pera naših teologa, koji se bave istočnjačkom religioznošću i kultovima. Potičemo na veću mudrost i odgovornost sve vas, napose roditelje, pred ponudama današnjice, pogotovo onima koje se tiču dobra djece i mladih, te našega identiteta i budućnosti.
10. Ljetni oratorij: Nasuprot ovoj ponudi „Ljeto u Brodu“, naše župe, Sv. Dominika Savia, Bezgrešnog Srca Marijina, Duha Svetoga, Sv. Leoplda Mandića i Bl. Alojzija Stepinca nudimo djeci Ljetni oratorij, koji će voditi oci salezijanci sa svojim bogoslovima i animatorima. Oratorij je 23. 24. 25. i 26. lipnja, u Osnovnim školama i župama ovdje kod nas na Koloniji u OŠ na Hebrangu i u OŠ na Mikrorajonu. Djeca su u svim školama dobili prijavnice, i trebalo bi ih popuniti i vratiti u župu ili dati vjeroučiteljima. Ovdje kod nas veće je bio sličan program za djecu pred naš crkveni god, ali kraći, sada je duži, i biti će uključeno više animatora. Poivam vas na sudjelovanje. Vas roditelje molim da za kraj oratorija, a to je nedjelja 26. lipnja ispečete kolača i donesete na Sv. Misu u 10,30 i zajedničkim druženjem završimo ovaj program.

11. Cvijeće: Mnogi od Vas imate oko kuće cvijeća. Molio bih da pekom navečer ili subotom u jutro donesete da se nakiti crkva kako ne bismo morali kupovati.

12. Nakane Sv. Misa:

13. 6. ponedjeljak 8,00 + Antun Tekić

14. 6. utorak 7,30 + Marija i Petar Pavić

15. 6. srijeda 7,30 + Anđelko Jurišić i Marko Barišić

16. 6. četvrtak 7,30 + Zdravko Karšaj

17. 6. petak 7,30 + Jela, Petar i Mara Aračić

18. 6. subota 7,30 + Zora i Martin Vlahović

19. 6. nedjelja 8,00 Za župljane
10,30 + Stipo Gašić
18,30 + iz obitelji Vuko i Janković