ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0
11. 2. 2024

6. NEDJELJA KROZ GODINU – Gospa Lurdska

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Eulalija

Utorak:         Sv. Katarina Ricci

Srijeda:         Čista srijeda – Pepelnica

Četvrtak:       Sv. Klaudije Colombier

Petak:            Sv. Julijana

Subota:          7 svetih utemeljitelja reda slugu Bl. Dj. Marije

Nedjelja         1. KORIZMENA NEDJELJA – Čista

  • : Radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
  • Župni ured radi redovito. U ponedjeljak od 16,00 – 18,00 i ostale dane od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00, jedino na Pepelnicu prije podne ne radi. Subotom od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
  • : Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Do sada lukno je za prošlu godinu podmirilo 645 obitelji, znači prošli tjedan 3 obitelji. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
  • : Župni vjeronauk nastavit ćemo ponovno iza praznika koji su ovaj mjesec. Krizmanici su i dalje obavezni nedjeljom doći na večernju Sv. Misu i upisati se prije Mise, a poslije Sv. Mise je priprava. Ako dođu na neku drugu Sv. Misu neka se obavezo prijave da zapišemo tko je bio. Vas roditelje i starije pozivam i molim da djecu redovito šaljete nedjeljom na Sv. Misu. Premda nema vjeronauka, Sv. Misa je obavezna posebno za prvopričesnike i krizmanike.
  • : U srijedu nastavljamo pobožnost u čast Sv. Josipu, „Devet srijeda Sv. Josipu“. Ovo je 5. srijeda. Do blagdana Sv. Josipa svake srijede prije Sv. Mise biti će ova pobožnost. Molit ćemo krunicu Sv. Josipa i molitve koje idu uz nju. Pridružimo se ovoj pobožnosti i dođimo svake srijede moliti zagovor moćnog zaštitnika Crkve Sv. Josipa, a posebno zaštitnika Hrvatskog naroda.
  • : Ovaj tjedan je Čista srijeda – Pelnica. Sv. Mise sa obredom pepeljenja su u 9,00 i 18,30. Taj dan je strogi post i nemrs. To znači da se ne jede ni meso ni masno i može se samo jedan puta najesti do sita. To je ujedno i početak Korzme. Korizma je vrijeme pokore i molitve. Odredimo si ove korizme neku pokoru koju ćemo vršiti. Čuli smo kako evanđelje govori da su posebna sredstva pokore, post, molitva i milostinja. Vršeći te čine ostvarujemo Isusov poziv na obraćenje.
  • put: Kroz cijelu Korizmu svake srijede i petka prije večernje Sv. Mise biti će pobožnost Križni put. Prvi Križni put je u petak u 18,00 sati. Svakog petka kroz cijelu Korizmu pod Misom skupljat ćemo milostinju, koju ćemo namijeniti za siromašne u našoj župi. Od prikupljenih sredstava kupit ćemo namirnica i napraviti pakete za Uskrs koje ćemo podijeliti potrebnima u našoj župi.
  • :

Ponedjeljak         12. 2. – 18,30 + iz obitelji Markioli i Džaić

Utorak                 13. 2. – 18,30 + Pero Kolobarić

Srijeda                 14. 2. –   9,00 + Mato i Kata Kovačić

  18,30 + Ana i Antun Kovačević

Četvrtak               15. 2. – 18,30 + Đuro i Ana Saboci

  Petak                   16. 2. – 18,30 + Zlatko Okopni

  Subota                 17. 2. – 18,30 + Adam Mehandžija

      Nedjelja               18. 2. –   8,00    Za sve župljane

                                          10,30 + iz obitelji Čevizović

                                          18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji