ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0
28. 1. 2024.

4. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Toma Akvinski

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Valerije

Utorak:         Sv. Hijacint

Srijeda:         Sv. Ivan Bosco

Četvrtak:       Sv. Brigita

Petak:            Prikazanje Gospdodinovo – SVIJEĆNICA

Subota:          Sv. Blaž

Nedjelja         5. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Veronika

 • : Radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
 • Župni ured radi redovito. U ponedjeljak od 16,00 – 18,00 i ostale dane od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. Subotom od 9,00 – 10,00. U petak ne radi jer je blagdan. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
 • : Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Do sada lukno je za prošlu godinu podmirilo 640 obitelji, znači prošli tjedan 3 obitelji. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
 • : U srijedu je Sv. Ivan Bosco, poznatiji kao Don Bosco. On je zaštitnik mladeži, a posebno ministranata. Taj dan u našoj župi slavimo „Dan ministranata“. Pod večernjom Sv, Misom primit ćemo nove ministrante u ministrantsku zajednicu. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića. Dođimo i svojom molitvom podržimo naše ministrante. Svima vama hvala za dar koji ste dali našim ministrantima kod blagoslova kuća.
 • : Župni vjeronauk nastavit ćemo ponovno kada malo zatopli.  Krizmanici su i dalje obavezni nedjeljom doći na večernju Sv. Misu i upisati se prije Mise. Ako dođu na neku drugu Sv. Misu neka se obavezo prijave da zapišemo tko je bio. Vas roditelje i starije pozivam i molim da djecu redovito šaljete nedjeljom na Sv. Misu. Premda nema vjeronauka, Sv. Misa je obavezna posebno za prvopričesnike i krizmanike.
 • : U srijedu nastavljamo pobožnost u čast Sv. Josipu, „Devet srijeda Sv. Josipu“. Do blagdana Sv. Josipa svake srijede prije Sv. Mise biti će ova pobožnost. Molit ćemo krunicu Sv. Josipa i molitve koje idu uz nju. Pridružimo se ovoj pobožnosti i dođimo svake srijede moliti zagovor moćnog zaštitnika Crkve Sv. Josipa, a posebno zaštitnika Hrvatskog naroda.
 • : U petak je blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnica. Sv. Mise su u 10,30 i večernja u 18,30. Po starodrevnom običaju taj dan je blagoslov svijeća. Prije Sv. Mise u 10,30 ako bude lijepo vrijeme blagoslov svijeća biti će vani ispred Križa, a zatim ćemo svečano ući u procesiji u crkvu. Molim Vas kada se budemo vraćali u crkvu da ne idemo kao rulja, nego se složimo u procesiju. Najprije ide kadionica, zatim Križ sa svijećama, zatim pjevači, onda svećenik i iza svećenika vi ostali. Nemojte trčati u crkvu prije Križa, nego dostojanstveno uđimo u skladnoj procesiji pjevajući božićne pjesme, jer to je posljednji božićni blagdan. Prije večernje Sv. Mise blagoslov svijeća biti će u crkvi.
 • : U subotu je Sv. Blaž ili kako u Dalmaciji kažu Sv. Vlaho. Prema običaju taj dan je blagoslov grla. Blagoslov grla biti će nakon večernje Sv. Mise.
 1. : Podjsećam krizmanike da sam na početku priprave rekao da je u pripravu za Sv. Krizmu uključena i duhovna obnova u Taboru u Samoboru. Na duhovnu obnovu ide se u subotu 10. veljače. Na duhovnu obnovu dužni su ići svi koji se žele krizmati ove godine. Isprika može biti jedino bolest. Krizamanika ima 30 pa u autobusu još ima 20 mjesta. Ako netko želi ići od prošlogodišnjih krizmanika ili iz 1. razreda srednje škole neka se javi u župni ured. Plaća se samo autobus a ostale troškove snosi župa.
 1. :

Ponedjeljak       29. 1. – 18,30 + Marijan Pudić i Mara Arelić

Utorak               30. 1. – 18,30 + Manda Antunović

Srijeda               31. 1. – 18,30   Za ministrante

Četvrtak                1. 2. – 18,30 + Branko i Ružica Bologrević

  Petak                    2. 2. – 10,30 + Jozo, Ivo, Mara i Sredo Jukičić

                                        18,30  + Marija Čavka

  Subota                  3. 2. – 18,30    Za duše u Čistilištu

      Nedjelja                4. 2. –   8,00    Za sve župljane

                                          10,30 + Mara, Anto i Manda Stanić

                                          18,30 + Vedran Ribić i obitelj Ribić i Stanišić