ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0
13. kolovoza 2023.

19. NEDJALJA KROZ GODINU

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Maksimilijan Kolbe

Utorak:         UZNESENJE BL. DJ. MARIJE – VELIKA GOSPA  

Srijeda:         Sv. Rok

Četvrtak:      Sv. Hijacint

Petak:           Sv. Jelena Križarica – Helena

Subota:         Sv. Ivan Eudes

Nedjelja       20. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Bernard

 • Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa jesvaku večer u 18,30, osim  u ponedjeljak i u subotu kada jeu jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
 • Župni ured: Kroz ljeto župni ured radi svaki dan od 16,00 do 18,00 u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
 • Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
 • Župni vjeronauk: Župni vjeronauk je za ovu godinu završen. No potičem sve vas roditelje i starije da djecu redovito šaljete na nedjeljnu Sv. Misu i odgajate djecu da je Sv. Misa najveće blago koje nam je Gospodin ostavio.
 • Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
 • Sv. Mise: Neki od župljana pitali su za tako zvane „Velike Mise“ – Gregorijane. Iz Đakova poručuju da primimo sve koje ponudite i pošaljemo u Đakovo profesorima i umirovljenicima koji će ih odslužiti. Tako da u svako doba možete uplatiti Velike Mise u župnom uredu.
 • Kune: U milostinji i u škrabicama još uvijek se nađe poneka kuna. Ovdje kod ambona stavio sam košaricu pa vas molim pregledajte sve džepove i sve ladice i sve novčanike pa sve pronađene kune stavite u ovu košaricu koja će ovdje biti sve do kraja rujna. Onda ćemo sve prikupljene kune promijeniti u eure i uplatiti za „Marijine obroke“ – za pomoć djeci u misijama.
 • Velika Gospa: U utorak je svetkovina Uznesenja Bl. Dj. Marije na nebo – Velika Gospa. Proslava svetkovine Velike Gospe počinje uočnicom u ponedjeljak poslije podne. U svetištima Velike Gospe u Slavonskom Kobašu kod Gospe Klošterske Sv. Misa je na večer u 19,00 i nakon Sv. Mise procesija. Sv. Misu Predvodi požeški biskup mons. Antun Škvorčević. U Brodskom Vinogorju Sv. Misa je u 19,00 i nakon Mise procesija. Prilika za Sv. Ipovijed je već od 17,00 sati.

Na samu svetkovinu Velike Gospe, u našoj župnoj crkvi Sv. Mise su u 8,00 i u 18,30.  U svetištu Majke Božje Kloštarske u Slav. Kobašu glavna Sv. Misa je u 11,00 sati a u Brodskom Vinogorju u 10,30. Imate na oglasnoj ploči sve obavijesti pa možete pogledati.

 1. Sv. Rok: U srijedu je Sv. Rok, zaštitnik protiv zaraznih bolesti. U Brodskom Varošu slavi se nekadašnji crkveni god jer je stara crkva bila posvećena Sv. Roku. Sv. Misa sa procesijom je na večer u 19,00 sati.
 1. Prikupljanje pomoći za stradale u oluji u istočnoj Slavoniji: Prošle nedjelje prikupljali smo pomoć za stradale u oluji na području naše nadbiskupije. Naša župa prikupila je 525 eura.  Hvala svima vama koji ste pomogli.
 1.  Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak     14. 8 –   7,30 + Anđelka Karlović

Utorak             15. 8. –  8,00    Za sve župljane

                                    18,30 + Kata, Pejo, Jozo i Mijat Jelavić

Srijeda            16. 8. – 18,30 + Ana Vukelić

Četvrtak          17. 8. – 18,30 + Ilija, Eva i Mijat Pilipović

 Petak               18. 8. – 18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji

Subota            19. 8. –   7,30 + Ivan Šešo, svećenik

Nedjelja           20. 8. –   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Petar Ivelj i obitelj

                                   18,30 + Andrija, Ivanka, Brankica i Tomislav Petrić