ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

16. srpnja 2023.

15. NEDJALJA KROZ GODINU

1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Aleksije

Utorak: Sv. Fridrik

Srijeda: Sv. Aurelija

Četvrtak:  Sv. Ilija Prorok

Petak: Sv. Lovro Brindiški

Subota: Sv. Marija Magdalena

Nedjelja:  16. NEDJELJA KROZ GODINU

2. Sv. MiseRadnim danom Sv. Misa jesvaku večer u 18,30.U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.

3. Župni ured: Kako je nastupilo ljetno vrijeme prije podne u župni ured nitko ne dolazi. Stoga župni ured radi svaki dan od 16,00 do 18,00 sati i u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

4. Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.

5. Župni vjeronaukŽupni vjeronauk je za ovu godinu završen. No potičem sve vas roditelje i starije da djecu redovito šaljete na nedjeljnu Sv. Misu i odgajate djecu da je Sv. Misa najveće blago koje nam je Gospodin ostavio.

6. Novi ministrantiPozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.

7. Sv. MiseNeki od župljana pitali su za tako zvane „Velike Mise“ – Gregorijane. Iz Đakova poručuju da primimo sve koje ponudite i pošaljemo u Đakovo profesorima i umirovljenicima koji će ih odslužiti. Tako da u svako doba možete uplatiti Velike Mise u župnom uredu.

8. KuneU milostinji i u škrabicama još uvijek se nađe poneka kuna. Ovdje kod ambona stavio sam košaricu pa vas molim pregledajte sve džepove i sve ladice i sve novčanike pa sve pronađene kune stavite u ovu košaricu koja će ovdje biti sve do kraja rujna. Onda ćemo sve prikupljene kune promijeniti u eure i uplatiti za „Marijine obroke“ – za pomoć djeci u misijama.

9. Sv. Ivan Pavao IIU subotu je 22. u mjesecu u našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla II“. U 18,00 sati je krunica s papom a zatim je Sv. Misa. Nakon Sv. Mise slijedi klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise. Ostavimo taj dan svoje poslove i nađimo si vremena za molitvu i dođimo moliti zagovor Sv. Ivana Pavla i pokloniti se Isusu u Presvetom Sakramentu. Sigurno imamo zašto moliti.

10. Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak 17. 7. – 18,30 + Kata i Pavo Zubak

Utorak 18. 7. – 18,30 Na nakanu Schőnstatske obitelji

Srijeda 19. 7. – 18,30 + Branko Perković

Četvrtak 20. 7. – 18,30 + Ilija Perković i obitelj Perković i Gudelj

Petak 21. 7. – 18,30 + Branko Perković

Subota 22. 7. – 18,30 + Ilija, Ante i Anđa Anđelić

Nedjelja 23. 7. – 8,00 Za sve župljane

10,30 + Manda Vidović i Manda i Božo Pranjić

18,30 + Anica i Jozo Gavran