ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

9. srpnja 2023.

14. NEDJALJA KROZ GODINU

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Amalija – Ljubica

Utorak:         Sv. Benedikt opat

Srijeda:         Sv. Mohor

Četvrtak:      Majka Božja Bistrička

Petak:           Sv. Kamilo de Lelis

Subota:         Sv. Bonaventura

Nedjelja       15. NEDJELJA KROZ GODINU – Gospa Karmelska

  • Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa jesvaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
  • Župni ured: Kako je nastupilo ljetno vrijeme prije podne u župni ured nitko ne dolazi. Stoga župni ured radi svaki dan od 16,00 do 18,00 sati i u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
  • Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
  • Župni vjeronauk: Župni vjeronauk je za ovu godinu završen. No potičem sve vas roditelje i starije da djecu redovito šaljete na nedjeljnu Sv. Misu i odgajate djecu da je Sv. Misa najveće blago koje nam je Gospodin ostavio.
  • Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
  • Sv. Mise: Neki od župljana pitali su za tako zvane „Velike Mise“ – Gregorijane. Iz Đakova poručuju da primimo sve koje ponudite i pošaljemo u Đakovo profesorima i umirovljenicima koji će ih odslužiti. Tako da u svako doba možete uplatiti Velike Mise u župnom uredu.
  • Kune: U milostinji i u škrabicama još uvijek se nađe poneka kuna. Ovdje kod ambona stavio sam košaricu pa vas molim pregledajte sve džepove i sve ladice i sve novčanike pa sve pronađene kune stavite u ovu košaricu koja će ovdje biti sve do kraja rujna. Onda ćemo sve prikupljene kune promijeniti u eure i uplatiti za „Marijine obroke“ – za pomoć djeci u misijama.
  •  Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak     10. 7. – 18,30 + Slava i Marko Lukavski

Utorak             11. 7. – 18,30 + Zdravko Sarilar

Srijeda            12. 7. – 18,30 + Antun Dolovčak

Četvrtak          13. 7. – 18,30 + Josip Jukić

Petak               14. 7. – 18,30 + Mato Svrakačić

Subota            15. 7. – 18,30 + Ana i Anto Zeba i obitelj

Nedjelja           16. 7. –   8,00    Za sve župljane

                                    10,30 + Blago i JosipA Spajić

                                  18,30 + Joza Matanić