ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

18. 6. 2023.

11. NEDJALJA KROZ GODINU

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Romuald

Utorak:         Sv. Naum Ohridski

Srijeda:         Sv. Alojzije Gonzaga – Vjekoslav

Četvrtak:      Sv. Ivan Fisher i Toma More

Petak:           Sv. Josip Cafasso

Subota:         Rođenje Sv. Ivana Krstitelja

Nedjelja       12. NEDJELJA KROZ GODINU

  • Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa jesvaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
  • Župni ured: Kako je nastupilo ljetno vrijeme prije podne u župni ured nitko ne dolazi. Stoga Župni ured prije podne neće raditi. Župni ured radi svaki dan od 16,00 do 18,00 sati i u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
  • Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koj su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nspotrebnih izdataka.
  • Župni vjeronauk: Župni vjeronauk je za ovu godinu završen. No potičem sve vas roditelje i starije da djecu redovito šaljete na nedjeljnu Sv. Misu i odgajate ih da je Sv. Misa najveće blago koje nam je Gospodin ostavio.
  • Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
  • Sv. Ivan Krstitelj: U subotu je rođenje Sv. Ivana Krstitelja – Ivandan. Sv. Misa je u jutro u 8,00 sati.
  • Sv. Ivan Pavao II: U četvrtak je 22. u mjesecu. U našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla II“. Krunica s papom je u 18,00 sati, a zatim je Sv. Misa. Nakon Sv. Mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan od 18,00 sati. Ostavimo taj dan poslove i pronađimo vremena te dođomo moliti zagovor Sv. Ivana Pavla i pokloniti se Isusu u Euharistiji. Sigurno imamo zašto moliti.
  •  Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak   19. 6. – 18,30 + Mato Svrakačić

Utorak           20. 6. – 18,30 + Kata, Ilija i Šimun Džida

Srijeda          21. 6. – 18,30 + Josip Svrakačić

Četvrtak        22. 6. – 18,30 + Pavao Cindrić

Petak             23. 6. – 18,30 + Mato Svrakačić

Subota          24. 6. –   8,00 + Ivo Zeba i obitelj i Ivo Jukičić

Nedjelja         25. 6. –   8,00    Za sve župljane

                                    10,30 + Stjepan Jurić

                                  18,30 + Mijo i Jelica Šimić