ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. travnja 2023.

ŽUPNI OGLASI

 

USKRS – VAZAM

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:  Drugi dan Uskrsa

Utorak:          Sv. Stanislav

Srijeda:          Sv. Julije

Četvrtak:        Sv. Martin I, papa

Petak:             Sv. Valerijan

Subota:           Sv. Kresencije

Nedjelja:        2. VAZMENA – Nedjelja Božjeg Milosrđa

 

 1. Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa je navečer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi; u ponedjeljak i utorak ne radi; srijeda, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i popodne od 16,00 do 18,00, i u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Osali su dužni 410 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Posebno upućujem poziv roditeljma koji ove godine imaju krizamike i prvopričesnike, da su prije Krizme i Prve pričesti obavezni podmiriti lukno – svoje obaveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk nastavljamo iza Mladog Uskrsa. Pozivamm svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant zanči biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

 

 1. Uskrsni ponedjlejak: Sutra je Uskrsni ponedjeljak Drugi dan Uskrsa. Sv. Mise su kao nedjeljom; u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Trinaest utoraka Sv. Anti: U utorak prije Sv. Mise je pobožnost “trinaest utoraka u čast Sv. Antunu Padovanskom”. Svakog utorka do 13. lpnja prije Sv. Mise molit ćemo ovu pobožnost. Dođite da zajedno molimo zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Uskrs – Vazam: Danas je Uskrs – Vazam. To je naveći kršćanski blagdan. Sv. Mise su u 8,00 u 10,30 i večernja u 18,30. Nemojmo si dozvoliti da danas propustimo Sv. Misu. Uskrsno vrijeme traje pedeset dana, sve do svetkovine Duhova. Sljedeći tjedan je “Uskrsana osmina”. Nastojmo ovoga tjedna barem koji dan doći na Sv. Misu.

 

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak          10. 4.   8,00 + Josip i Mato Svrakačić

                                     10,30 + Marijan Kozina i obitelj

                                    18,30 + Stjepan, Manda i Ivan Štimac

 

Utorak                 11. 4. 18,30 + Stjepan Jurić

 

Srijeda                 12. 4. 18,30 + iz obitelji Jelić

 

Četvrtak               13. 4. 18,30 + Ilija, Eva i Mijat Pilipović

 

Petak                  14. 4. 18,30 + Anka i Josip Novoselović

 

Subota                  15. 4. 18,30 + Marija i Petar Pavić i Janja Rečić i Jure Dankić

 

Nedjelja               16. 4.   8,00    Za župljane

                                       10,30 + Pejo, Ana i Ivan Marinić

                                       18,30 + Marijan, Marija i Jure Kljajić i obitelj

                                                   i + Jure, Lucija i Jozo Ljubičić i obitelj