ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. lipnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

PRESVETO TROJSTVO

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Antun Padovanski

Utorak:         Sv. Elizej

Srijeda:         Sv. Vid

Četvrtak:       TIJELOVO – BRAŠANČEVO

Petak:            Sv. Adlof – Bratoljub

Subota:          Sv. Marko i Marcelijan, mučenici                                                     

Nedjelja:       12. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30, osim u petak kad je u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,30 – 18,00: utorak, srijedu i petak od 9,00 do 10,00 i poslije podne od 16,00 do 18,00. U četvrtak župni ured ne rad ijer je svetkovina Tijlova. U subotu od 9,00 – 10,00. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove naše radove. Gospodin svima vratio stostruko. Kako sam najavio u pismu koje ste dobili, skupljat ćemo kroz četiri mjeseca, od travnja do srpnja, po 50 kn po obitelji. Sredstva su namijenjena za obnovu župne crkve i žune kuće. Prva dva mjeseca prošla su dobro. Hvala svima vama koji ste sudjelovali u ovoj akciji. Posebno hvala povjerenicima koji su žrtvovali svoje vrijeme i uložili trud za dobrobit svih nas. Uvijek se sjetite da sve što radimo je za dobrobit cijele župe.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Tijelovo: U četvrtak je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Isusove – Tijelovo ili Brašančevo. Sv. Mise su prije podne u 8,00 i večernja u 18,30. Nakon večernje Sv. Mise, ako ne bude kiše, biti će Tijelovska procesija ulicama našeg naselja. To je zapovjedana svetkovina kada smo kao vjernici dužni sudjelovati na Sv. Misi. Ujedno je i državni praznik, ne radi se, pa nas ništa ne priješči doći na Sv. Misu. Posebno vas pozivam na večernju Sv. Misu i procesiju, kada noseći Presvti Sakramenat ulicama našeg naselja javno ispovjedamo vjeru u stvarnu Isusuvu prisutnost u Euharistiji. Molim djevojčice da se obuku u bjelinu i ponesu košarice sa laticama cvijeća koje će prosipati ispred Presvetog Sakramenta. Vi koji ste do sada pravili sjenice molio bih da napravite i ove godine prema dosadašnjem redu.

 

 1. Hodoćašće u Međugorje: Naša župa organizira hdodočašće u Međugorje od 1. do 3. 7. Kreće se 1. 7. u petak u 21 sat, a povratak je u nedjelju u kasnijim večernjim satima. Na povratku posjetit ćemo Mostar. Cijena hodočašća je 450 kn. U cijenu je uračunat prijevoz, večera u subotu navečer, prenoćište i doručak u nedjelju, te turistička taksa od 2 eura po osobi. Smještaj je u klimatiziranim sobama u pansionu “Polonia” 700 m od crkve. Prijva je do 15. lipnja. Tko misli ići neka se javi što prije jer imamo 46 mjesta u autobusu.

 

 1. Župna kateheza: Župni vjeronuk za ovu školsku godinu smo završili. Nastavit ćrmo s početkom nove školske godine. Podsjećam da i dalje treba svake nedjelje i zapovjedanog blagdana redovito dolaziti na Sv. Misu.

 

 1. Sv. Antun Padovanski: Sutra Crkva slavi Sv. Antuna Padovanskog kod nas u župnoj crkvi Sv. Misa je u 18,30. U Podvinju je crkveni god. Raspored Sv. Misa imate na oglasnoj ploči

 

 1. Časoslov: Radnim danom svaku večer uz Sv. Misu molimo časoslov, službenu molitvu Crkve. Zato si ponesite naočale da vidite moliti pslame.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak      13. 6. 18,30 + Ferdinand, Kata i obitelj Miličević

 

Utorak             14. 6. 18,30 + Josip Jukić

 

Srijeda             15. 6. 18,30 + Petar Miloš

 

Četvrtak           16. 6.   8,00 + Ivica Stanić

                                   18,30   Za sve župljane

 

Petak              17. 6.   7,30 + Manda i Stipe Lovrić

 

Subota             18. 6. 18,30   Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Nedjelja          19. 6.   8,00   Za župljane

                                  10,30 + Kata, Ilija i Šimun Džida

                                  18,30 + Jelica i Mijo Šimić