ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. svibnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. USKRSNA NEDJELJA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Ivana Arška

Utorak:         Pohođenje Bl. Dj. Marije Elizabeti

Srijeda:         Sv. Justin

Četvrtak:       Sv. Marcelin i Petar, mučenici

Petak:            Sv. Karlo Lwanga i drugovi mučenici

Subota:          Sv. Kvirin Sisački                                                                            

Nedjelja:        DUHOVI  

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,30 – 18,00: utorak, srijedu, četvrtak i petak od 9,00 do 10,00 i poslije podne od 16,00 do 18,00. U subotu  od 9,00 – 10,00. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove naše radove. Gospodin svima vratio stostruko. Kako sam najavio u pismu koje ste dobili, skupljat ćemo kroz četiri mjeseca, od travnja do srpnja, po 50 kn po obitelji. Sredstva su namijenjena za obnovu župne crkve i žune kuće. Prva dva mjeseca prošla su dobro. Hvala svima vama koji ste sudjelovali u ovoj akciji. Posebno hvala povjerenicima koji su žrtvovali svoje vrijeme i uložili trud za dobrobit svih nas. Uvijek se sjetite da sve što radimo je za dobrobit cijele župe.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Župna kateheza: Župni vjeronuk za ovu školsku godinu smo završili. Nastavit ćrmo s početkom nove školske godine. Podsjećam da i dalje treba svake nedjelje redovito dolaziti na Sv. Misu.

 

 1. Prva Sveta Pričest: Danas pod Sv. Misom u 10,30 u našoj župi je Prva Sv. Pričest. To je posebna svečanost za Pvpričesnike i njihove roditelje. Podržimo ih svojom molitvom.

 

 1. Svibanjske pobožnosti: Mjesec svibanj posvećen je Majci Božjoj. Svaku večer obavljamo svibanjke pobožnosti u čast Majci Božjoj. U 18,00 je Sv. Krunica, litanije i pobožnost Majci Božjoj, a zatim je u 18,30 Sv. Misa. Nađimo si vremena barem koji dan kroz ovaj mjesec i dođimo na pobožnost i Sv. Misu, moleći Marijin zagovor. Sigurno svatko od nas ima zašto moliti.

 

 1. Devetnica Duhu Svetom: Do nedjelje svaki dan prije Sv. Mise obavljamo Devetnicu Duhu Svetom. Dođimo i molimo milost Duha Svetoga za radosno življenje svoga kršćanskog poziva.

 

 1. Duhovi: U nedjelju je Svetkovina Duha Svetoga. Slavimo Treću Božansku Osobu. To je svetkovina u rangu Božića i Uskrsa. Dođimo i molimo svjetlo Duha Svetoga.

 

 1. Hodoćašće u Međugorje: Naša župa organizira hdodočašće u Međugorje od 1. do 3. 7. Kreće se 1. 7. u petak u 21 sat, a povratak je u nedjelju u kasnijim večernjim satima. Na povratku posjetit ćemo Mostar. Cijena hodočašća je 450 kn. U cijenu je uračunat prijevoz, večera u subotu navečer, prenoćište i doručak u nedjelju, te turistička taksa od 2 eura po osobi. Smještaj je u klimatiziranim sobama u pansionu “Polonia” 700 m od crkve. Prijva je do 15,00 lipnja. Tko misli ići neka se javi što prije jer imamo 46 mjesta u autobusu.

 

 1. Klanjanje: Ovaj tjedan je prvi četvrtak. Nakon večernje Sv. Mise biti će klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu

 

 1. Prvi Petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom je nakon večernje Sv. Mise. Ovaj mjesec završavamo veliku drevetnicu “Devet prvih petaka” u čast Presvetom Srcu Isusovom. Novu devetnicu počet ćemo od jeseni.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak      30. 5. 18,30 + Ivan, Kaja i Jerkan Kovačević

 

Utorak             31. 5. 18,30 + Barica Hećimović

 

Srijeda               1. 6. 18,30 + VjekoslavA Vrzić

 

Četvrtak             2. 6. 18,30 + Nikola Kemenc

 

Petak                3. 6. 18,30 + Tomo, Eva i Mato Vračić

 

Subota               4. 6. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Nedjelja            5. 6.   8,00   Za župljane

                                 10,30 + Miro Čuljak

                                 18,30 + Jozo Buzar