Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. svibnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. USKRSNA NEDJELJA – Sv. Josip Radnik

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjelja:   Sv. Atanazije

Utorak:         Sv. Filip i Jakov, apostoli

Srijeda:        Sv. Florijan

Četvrtak:      Sv. Peregrin

Petak:          SV. DOMINIK SAVIO

Subota:        Sv. Dujam                                                                                         

Nedjelja:      4. VAZMENA – Isus Dobri Pastir

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je na večer u 18,30, osim u subotu kada je u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,30 – 18,00: utorak, srijedu i četvrtaak od 9,00 do 10,00 i poslije podne od 16,00 do 18,00. U subotu od 9,00 – 10,00.  U petak ured ne radi jer je crkveni god. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove naše radove. Gospodin svima vratio stostruko. Kako sam najavio u pismu koje ste dobili, skupljat ćemo kroz četiri mjeseca po 50 kn po obitelji. Sredstva su namijenjena za obnovu župne crkve. Prvi mjesec je prošao odlično. Hvala svima vama koji ste sudjelovali u ovoj akciji. Posebno hvala povjerenicima koji su žrtvovali svoje vrijeme i uložili trud za dobrobit svih nas. Uvijek se sjetite da sve što radimo je za dobrobit cijele župe. Neka vam uvijek u ušima zvone Isusove riječi: „Mjerom kojom mjerite i vama će se za uzvrat mjeriti”.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve roditelje krizmanika i prvopričesnika, da prije Krizme i Prve sv. Pričesti podmirite sve svoje obveze prema župi. Zato nemojte čekati zadnji dan pred Krizmu i Prvu Pričest. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Župna kateheza: Župni vjeronuk ovaj tjedan ima drugi raspored zbog promjena rasporeda u školi. Vjeronauk ima samo 3. raz. u srijedu u 10,00. Ostali razredi neka dođu na večernju Sv. Misu na trodnevnicu za Sv. Dominika Savia.

 

 1. Trodnevnica: U utorak počima trodnevna priprava za naš crkveni gόd, Sv. Dominika Savia. U utorak, srijedu i četvrtak u 18,30 je Sv. Misa sa propovijedi. Prije Sv. Mise je pobožnost Sv. Dominiku Saviu. U utorak je nakon Sv. Mise klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Sudjelujmo rado u ovoj pripravi i molimo zagovor našeg nebeskog zaštitnika Sv. Dominika Savia. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise.
 2. Sv. Dominik Savio: U petak je Sv. Dominik Savio – naš crkveni gόd. Sv. Mise su u jutro u 8,00; svečana Sv. Misa u 10,30 i večernja u 18,30. Iza Sv. Mise u 10,30 biti će blagoslov djece. Sv. Misu u 10,30 predvodi don Ivan Širić, ravnatelj Katoličkog školskog centra u Žepču. Nastojmo taj dan sudjelovati barem na jednoj Sv. Misi. Posebno vas pozivam na Sv. Misu u 10,30 gdje će sudjelovati i ostali svećenici grada Broda. Molimo rado zagovor našeg nebeskog zaštitika Sv. Dominka Savia. Neka nam to bude centralni godišnji događaj u našoj župi.

 

 1. Hod za život: U subotu 7. svibnja u Slav. Brodu biti će “Hod za život”. Okupljanje je ispred sportske dvorane “Vijuš” u 11,00 sati. Povorka će završiti na Trgu Ivane Brlić Mažuranić. Organizatori pozivaju da hodte u znak podrške svakom nerođenom životu, njegovu ocu i majci. Pred crkvom volonteri dijele letke i prodaju majice kojima možete podržati ovu akciju.

 

 1. Dan duhovnih zvanja: Sljedeća nedjelja je nedjelja Dobrog Pastira- svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Uključimo se u ovu molitvu i molimo gospodara žetve da pošalje dovoljno radnika u svoju žetvu, da nam dade dovoljan broj svećenika redovnika i redovnica.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: U nedjelju je “Osmi u mjesecu svibnju” – hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći. Sv. Mise su u 7,00; 9,00; 11,00 i poslije podne u 17,00 i 19,00 sati.

 

 1. Svibanjske pobožnosti: Cijeli mjesec svibanj posvećen je Majci Božjoj. Cijeli mjesec obavljamo svibanjke pobožnosti u čast Majci Božjoj. Svaku večer u 18,00 je Sv. Krunica, litanije i pobožnost Majci Božjoj, a zatim je u 18,30 Sv. Misa. Nađimo si vremena barem koji dan kroz ovaj mjesec i dođimo na pobožnost i Sv. Misu, moleći Marijin zagovor. Sigurno svatko od nas ima zašto moliti.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak      2. 5. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Utorak             3. 5. 18,30 + Josip Jukić

 

Srijeda             4. 5. 18,30 + Mara i Ana Čalić

 

Četvrtak           5. 5. 18,30 + iz obitelji Jukičić

 

Petak              6. 5.   8,00 + Stana Gudelj i obitelj Vranić

                                10,30   Za sve župljane

                                18,30 + Miro, Marijan, Ilija i Dejan Mijatović

 

Subota             7. 5.   7,30 + iz obitelji Jukičić, Garić, Jušić i Zeba

 

Nedjelja            8. 5.   8,00    Za sve župljane;

                                 10,30 + Anto, Marija i Martin Katavić i Ruža Marić

                                 18,30 + Pejo, Kata i Zoran Serdar