ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. travnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

USKRS – VAZAM

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjelja: 2. dan Uskrsa – Uskrsni ponedjeljak

Utorak:       Sv. Ema

Srijeda:       Sv. Marcijan

Četvrtak:     Sv. Anzelmo

Petak:          Sv. Soter i Kajo

Subota:        Sv. Juraj – Đuro                                                                                 

Nedjelja:      2. VAZMENA – Nedjelja Božanskog Milosrđa   

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: utorak, srijedu, četvrtaak i petak prije podne od 9,00 do 10,00 i poslije podne od 16,00 do 18,00. U subotu od 9,00 – 10,00. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove naše radove. Gospodin svima vratio stostruko. Kako sam najavio u pismu koje ste dobili, skupljat ćemo kroz četiri mjeseca po 50 kn po obitelji. Sredstva su namijenjena za obnovu župne crkve. Sve sam objasnio u župnom pismu i nije potrebno ponavljati. Molio bih Vas da se uključite u ovu akciju. Znam da je kriza i da uvijek nedostaje sredstava. Nemojte dozvoliti da baš zapnete na ovih 50 kn koje ćete dati za svoju župnu crkvu. Uvijek se sjetite Isusovih riječi: „Mjerom kojom mjerite i vama će se za uzvrat mjeriti”.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve roditelje krizmanika i prvopričesnika, da prije Krizme i Prve sv. Pričesti podmirite sve svoje obveze prema župi. Zato nemojte čekati zadnji dan pred Krizmu i Prvu Pričest. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Župna kateheza: Župni vjeronuk počet ćemo drugi tjedan poslije Mladog Uskrsa.

 

 1. Uskrsni ponedjeljak: Sutra je Drugi dan Uskrsa. Sv. Mise biti će u 8,00 i večernja u 18,30.

 

 1. Košara dobrote: Hvala svima vama koji ste sudjelovali u akciji “Košara dobrote” i uljepšali Uskrs potrebitima u našoj župi.

 

 1. Devetnica Božanskom Milosrđu: Od Velikog petka do subote svaki dan u 15,00 sati molimo devetnicu Božanskom Milosrđu. Pridružite nam se u ovoj molitvi moleći krunicu Božanskog Milosrđa.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U petak je 22. u mjesecu travnju. U našoj župi je “Dan Sv. Ivana Pavla II”. U 18,00 je krunica s papom i pobožnost, a zatim je Sv. Misa. Nakon Sv. Mise biti će klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

 

 1. Blagoslov žita: U crkvi se svake godine na blagdan Sv. Marka obavlja blagoslov polja i blagoslov žita. Ove godine Markovo je u idući ponedjeljak, a ja sam taj dan spriječen. Zato ćemo blagoslov žita obaviti u nedjelju prije večernje Sv. Mise.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak      18. 4.   8,00 + Jozo Gavranić

                                   18,30 + Stjepan, Manda i Ivan Štimac

 

Utorak             19. 4. 18,30 + Anto, Jela i Ivo Kaurinović

 

Srijeda             20. 4. 18,30 + Tomo Antunović i Petar i Slavica Zebić

 

Četvrtak           21. 4. 18,30 + Josip Jukić

 

Petak              22. 4. 18,30 + Milan, Stipo i Petar Mišić

 

Subota             23. 4. 18,30 + Matija Štefančić

 

Nedjelja           24. 4.   8,00    Za sve župljane;

                                  10,30 + iz obitelji Jelinić, Bilić i Gavranić

                                  18,30 + Lucija i Josip Šoštar