Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. travnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 

 1. NEDJELJA KORIZME – CVJETNICA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjelja: Sv. Stanislav

Utorak:       Sv. Julije

Srijeda:       Sv.  Martin I, papa

Četvrtak:     VELIKI ČETVRTAK

Petak:          VELIKI PETAK

Subota:        VELIKA SUBOTA                                                                          

     Nedjelja:      USKRS – VAZAM  

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi do srijede: ponedjeljak, utorak i srijedu prije podne od 9,00 do 10,30 i poslije podne od 16,00 do 17,30. Od Velikog četvrtka do uskrsnog utorka župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove naše radove. Gospodin svima vratio stostruko. Tko može još nešto odvojiti bio bih mu veoma zahvalan da dovršimo i isplatimo sve planirane radove. Nadam se da ćemo to prikupiti ove godine i otplatiti dug. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili da svoje obveze izmire barem do Uskrsa. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika, prije Krizme i Prve sv. Pričesti dužni ste podmiriti sve svoje obveze prema župi. Zato nemojte čekati zadnji dan pred Krizmu i Prvu Pričest. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Župna kateheza: Župni vjeronuk prestaje do poslije Mladog Uskrsa. Ovaj tjedan je Veliki tjedan. Umjesto vjeronauka pozivam djecu na obrede Velikog Tjedna. Na Veliki četvrtak obvezni su doći pripravnici za Krizmu 1. godina, a na Veliki Petak Pripravnici za Krizmu 2. godina.

 

 1. Križni put: Križni put je još u srijedu u 18,00 sati i na Veliki Petak u 9,00 sati. Dođimo rado na ovu pobožnost i pratimo Gospodina na njegovom Križnom putu, razmatrajući otajstva muke Isusove.

 

 1. Uskrsna Ispovijed: Ako se netko nije stigao ispovijediti može doći u ponedjeljak, utorak i srijedu od 17,30 do Sv. Mise u 18,30.

 

 1. Veliki Četvrtak: Na Veliki četvrtak prijsećamo se Isusove posljednje večere. Obredi Večere Gospodnje sa obredom pranja nogu počinju u 18,30.

 

 1. Veliki Petak: Na Veliki Petak prije podne je Križni put u 9,00. Obredi Muke i smrti Isusove počinju u 18,30. U središtu obreda je Križ Isusov. Dođimo i poklonimo se Isuovom Križu

 

 1. Blagoslov jela: Blagoslov uskrsnih jela je na Veliku subotu u 17,00 sati.

 

 1. Velika subota: Na Veliku Subotu obredi Uskrsnuća – Uskrsno bdijenje počinje u 20,00 sati. Za obrede ponesite si svijeću. Dobro je zaštitie da vosak ne kapa po klupama i po podu crkve. Nastojmo sudjelovati u ovim svetim obredima Velikog tjedna. To su najljepši obredi koje Crkva ima. Ostavimo tih večeri televizor i dođimo zajedno slaviti Isusovu Muku i Uskrsnuće, zahvaljujući Gospodinu za dar spasenja.

 

 1. Čuvari “Božjeg groba”: I ove godine pokraj “Božjeg groba” stajat će čuvari. Stajat će nakon otvaranja “Božjeg groba” na Veliki petak do 22,00 i na Veliku subotu od 8,00 do obreda u 20,00 sata. Tko želi biti čuvar neka se upiše na listu dolje kod Sv. Vode.

 

 1. Košara dobrote: I ove godine do velike srijede skupljamo namirnice i kućne potrepštine za potrebite u našoj župi. Na veliku srijedu ćemo napraviti pakete i na Veliki četvrtak prije podne podijeliti potrebnima. Kod ambona u crkvi stoji košara gdje možete ostaviti svoj dar.

 

 1. Uskrs – Vazam: U nedjelju je najveća kršćanska Svetkovina Uskrs. Sv. Mise su redovito u 8,00 u 10,30 i večernja u 18,30. Nemojmo dozvoliti da nam Uskrs prođe bez Sv. Mise.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak      11. 4. 18,30 + Ruža, Kata i Ana Grubišić

 

Utorak             12. 4. 18,30 + Marijan i Ljuba Tomić

 

Srijeda             13. 4. 18,30 + Marijan Kozina i obitelj

 

Četvrtak           14. 4. 18,30   MISA VEČERE GOSPODNJE

 

Petak              15. 4. 18,30   OBREDI MUKE I SMRTI ISUSOVE

 

Subota             16. 4. 20,00  VAZMENO BDIJENJE

 

Nedjelja           17. 4.   8,00    Za sve župljane;

                                   10,30 + Marija i Petar Pavić i Janja Rečić

                                  18,30 + Josip Svrakačić