Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. prosinca 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJALJA DOŠAŠĆA – ADVENTA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Lucija

Utorak:              Sv. Ivan od Križa

Sijeda:               Bl. Drinske mučenice

Četvrtak:            Sv. Adela

Petak:                Sv. Lazar

Subota:              Sv. Gracijan

Nedjelja:            4. NEDJELJA DOŠAŠĆA – ADVENTA

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svako jutro zornica u 6,00 sati. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu. Jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan zbog Božićnih ispovijedi radi ovako; svaki dan odmah nakon zornice do 8,30. Zatim ponovno: ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak i poslije podne od 14,30 – 15,30; u subotu radi naknn zornice do 9,30. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovo polugodište smo završili. Nastavit ćemo od početka veljače. Podsjećam da treba redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu, posebno ovih Božićnih blagdana. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Priprava za Sv. Krizmu: Priprava za krizmanike 1. i 2. raz. srednje škole je nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Treba doći na večernju Sv. Misu i poslije je kratki suset.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Još moramo izvesti neke radove prije tehničkog i puštanja lifta u pogon. Moramo napraviti nadstrešnicu nad ulazom. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Gospodin svima vratio stostruko. Tko može još nešto odvojiti bio bih mu veoma zahvalan da do kraja godine isplatimo sve radove. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili da svoje obveze izmire. Do sada je to učinilo 403 obitelji od 1065 kokilo ih prima blagoslov. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Došašće – Advent: Došaćje je vrijeme iščekivanja i vrijeme bdijenja. Do Badnjaka svaki radni dan u jutro je Sv. Misa „Zornica” u 6,00. Nakon Zornica djecu pozivam u malu dvoranu gdje ih čekaju čaj i kifle i tamo neka pričekaju odlazak u školu.

 

 1. Kalendari: Stigli su kalendari za 2022. godinu. Možete ih nabaviti u župnom uredu i nedjeljom ispred crkve nakon svake Sv. Mise.

 

 1. „Košara dobrote”: I ove godine stavili smo ovdje pokraj ambona košaru gdje možete donositi svoje darove u hrani i higjenskim sredstvima, od kojih ćemo napraviti pakete za potrebne u našoj župi i tako im uljepšati Božić. Prikupljanje traje od prve Zornice do 20. prosinca.

 

 1. Nedjelja Karitasa: Danas je „Nedjelja Caritasa”. Svi darovi i milostinja ove nedjelje idu za Caritas. Vi djeco svoje kutjice stavite ovdje ispred oltara, a vi odrasli svoje koverte možete stavi i u košaru kada se skuplja mislostinja. Hvala svima Vama koji svojim darom pomažete sve potrebne koje Caritas pomaže.

 

 1. Božićna Ispovijed: Ovaj tjedan su u župama Božićne Ispoivijedi. Božićna Sv. Ispovijed u našoj župi je u subotu 18. 12. Ispovijedat će više svećenika od 10,00 do 11,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00. Svakih pola sata biti će Sv. Pričest. Zato nakon Sv. Ispovijedi sjedite izmolite pokoru i pričekajte Sv. Pričest. Nakon Sv. Pričesti pričakajte zajednički blagoslov i tek onda možete poći svojim kućama. Nastojete iskoristiti ovu priliku i obaviti Božićniu Ispovijed. Nemojte odgađati za zadnje dane. Zadnji tjedna pred Božić je ispovijed bolesnika i uređivanje crkve. Ispovijedam svaki dan od 5,30 do 5 minuta prije 6,00 kada se idem spremiti za Sv. Misu. Tko se želi ispovijediti neka dođe na vrijeme a ne u zadnji čas.

 

 1. Ispovijed bolesnika: Ispovijed starijih i bolesnih po kućama biti će 20. 12. Za ispovijed po kućama obavezno prijavite bolesnika da znam kamo ću doći.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak      13. 12. 6,00 + iz obitelji Perković i Dragoja

 

Utorak              14. 12. 6,00 + Mijo Zmaić

 

Srijeda              15. 12. 6,00 + Ivo, Jozo, Ilija i Manda Matanović

 

Četvrtak            16. 12. 6,00 + Mihael Klarić

 

Petak                17. 12. 6,00 + VjekoslavA Samardžija

 

Subota              18. 12. 6,00    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Nedjelja            19. 12.   8,00    Za sve župljane

                                          10,30 + Stjepan, Marko i Ivka Žilić

                                          18,30 + Kaja, Ivan i Jerkan Kovačević