Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. rujna 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJALJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Zaharija, prorok

Utorak:              Sv. Marko Križevčanin

Sijeda:               Rođenje Bl. Dj. Marije – Mala Gospa

Četvrtak:            Sv. Petar Klaver

Petak:                Sv. Nikola Tolentinski

Subota:              Sv. Proto i Hijacint

Nedjelja:            24. NEDJELJA KROZ GODINU – Ime Marijino

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu. Jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi po ovom rasporedu; ponedjeljak 16,00 – 17,45; utorak, srijedu, četvrtak i petak prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 17,45; u subotu radi od 9,00 do 10,30. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Od sutra započinje nova školska godina. Prvi razred će od vjeroučiteljice dobiti upisnice za župni vjeronauk. Molim roditelje da kroz ovaj mjesec ispune te prijave, da od 1. listopada možemo započeti sa župim vjeronaukom. Podsjećam da treba redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju. Molim vjeroučiteljice da dođu u župni ured i dogovore sa samnom za ispovijed djece na početku školske godine.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Kako vidite raodvi pomalo napreduju. Ograda je gotova, još tredstoji završenje garaže i lifta. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Kod mnogih povjerenik je bio prošla dva mjeseca. Krenut će uskoro prikupljati darove za ovaj mjesec rujan. Mnogi ste se odazvali i sudjelovali u ovoj akciji. Ako niste bili u mogućnosti dati prošlih mjeseci, molim vas da to učinite ovog mjeseca jer ovo je posljednji mjesece pripupljanja darova po ulicama.. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz porišla tri mjeseca, znači ukupno 150 kn kroz srpanj, klovoz i rujan. Neki su od vas dali puno Više i njima povjernik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Mala Gospa: U srijedu je Mala Gospa – Rođenje Bl. Dj. Marije. Sv. Mise su u jutro u 8,00 i večernja u 18,30.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Sv. Mise: Ima još dosta slobodnih termina za Sv. Mise do kraja ove godine. Možete doći u župni ured i upisati Sv. Mise.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        6. 9. 18,30 + Ivan Štimac

 

Utorak                7. 9. 18,30 + Pejo Miloš

 

Srijeda                8. 9.   8,00  Na čast Majci Božjoj za zdravlje

                                    18,30 + Šimo Jerković i obitelj

 

Četvrtak              9. 9. 18,30    Na nakanu

 

Petak                10. 9. 18,30 + Ankica Šandronji

 

Subota              11. 9. 18,30 + iz obitelji Kovač

 

Nedjelja            12. 9.   8,00    Za sve župljane

                                   10,30 + iz obitelji Mijakić

                                   18,30 + Mirko Junačko