Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. kolovoza 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJALJA KROZ GODINU – Bl. Dj. Marija Kraljica

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Ruža Limska

Utorak:              Sv. Bartol apostol

Sijeda:               Sv. Ljudevit kralj

Četvrtak:            Sv. Rufin

Petak:                Sv. Monika

Subota:              Sv. Augustin

Nedjelja:            22. NEDJELJA KROZ GODINU – Mučeništvo Sv. Ivana krstitelja

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30, osim u subotu kada je Sv. Misa u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu. Jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz srpanj i kolovoz radi samo poslije podne od 16,00 do 17,45, i subotom od 9,00 do 10,30. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Kako vidite raodvi pomalo napreduju. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Nadam se da ste dobili župno pismo, ako niste možeta ga uzeti ovdje kod ambona. U pismu sam Vas izvjestio o svim radovima, planovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno sam Vas zamolio za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Kod mnogih povjerenik je bio prošli mjesec. Krenuo je prikupljati darove za ovaj mjesec kolovoz. Mnogi ste se odazvali i sudjelovali u ovoj akciji. Ako niste bili u mogućnosti dati prošli mjesec, lijepo mu objasnite i dajte ovaj mjesec ili kada budete mogli. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz tri mjeseca, znači ukupno 150 kn kroz srpanj, klovoz i rujan. Neki su od vas dali puno Više i njima povjernik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli. Kada završi ova akcija od 3 mjeseca izvjetit ću vas o prikupljenim sredstvima.

 

 1. Dan Sv. Ivana Pavla II: Danas je 22. u mjesecu u našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla II”. Krunica s papom je u 18,00 i prilika za Sv. Ispovijed. Nakon krunice je pobožnost Sv. Ivanu Pavu II i Sv. Misa. Nakon Sv. Mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Dođimo i molimo zagovor našeg nebeskog zaštitnika Sv. Ivana Pava II i poklonimo se Isusu u Presvetom Sakramentu. Sigurno svatko od nas ima zašto moliti.

 

 1. Devetnica Gospi od Suza: Od 23. 8. do 31. 8. u Pleternici je „Devetnica Gospi od Suza”. Svaku večer u 18,00 je Sv. Kruniva a u 19,00 je Sv. Misa.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak      23. 8. 18,30 + Anđa i Slavica Galić

 

Utorak              24. 8. 18,30 + Ivan i Kata Midenjak

 

Srijeda              25. 8. 18,30 + Marija Cirković

 

Četvrtak            26. 8. 18,30 + Jure Dankić

 

Petak                27. 8. 18,30 + Ilija, Eva i Mijat Pilipović

 

Subota              28. 8.   7,30 + iz obitelji Baštijan

 

Nedjelja            29. 8.   8,00    Za sve župljane

                                    10,30    Na nakanu

                                    18,30 + Mijo Karlović i obitelj Katalinić