Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

  1. kolovoza 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

VELIKA  GOSPA – Uznesenje Bl. Dj. Marije na nebo

 

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Rok

Utorak:              Sv. Hijacint

Sijeda:               Sv. Jelena Križarica

Četvrtak:            Sv. Ivan Eudes

Petak:                Sv. Bernard

Subota:              Sv. Pio X, papa

Nedjelja:            21. NEDJELJA KROZ GODINU – Bl. Dj. Marija Kraljica

 

  1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30, osim u subotu kada je Sv. Misa u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom roaspredu. Jutarnja u 8,00; u 10,30  i večernja u 18,30.

 

  1. Župni ured: Župni ured kroz srpanj i kolovoz radi samo poslije podne od 16,00 do 17,45, i subotom od 9,00 do 10,30. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

  1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

  1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

  1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Kako vidite raodvi pomalo napreduju. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Nadam se da ste dobili župno pismo, ako niste možeta ga uzeti ovdje kod ambona. U pismu sam Vas izvjestio o svim radovima, planovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno sam Vas zamolio za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Kod mnogih povjerenik je bio prošli mjesec. Krenuo je prikupljati darove za ovaj mjesec kolovoz. Mnogi ste se odazvali i sudjelovali u ovoj akciji. Ako niste bili u mogućnosti dati prošli mjesec, lijepo mu objasnite i dajte ovaj mjesec ili kada budete mogli. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz tri mjeseca, znači ukupno 150 kn kroz srpanj, klovoz i rujan. Neki su od vas dali puno Više i njima povjernik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli. Kada završi ova akcija od 3 mjeseca izvjetit ću vas o prikupljenim sredstvima.

 

  1. Dan Sv. Ivana Pavla II: U nedjelju je 22. u mjesecu u našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla II”. Krunica s papom je u 18,00 i prilika za Sv. Ispovijed. Nakon krunice je pobožnost Sv. Ivanu Pavu II i Sv. Misa. Nakon Sv. Mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Dođimo i molimo zagovor našeg nebeskog zaštitnika Sv. Ivana Pava II i poklonimo se Isusu u Presvetom Sakramentu. Sigurno svatko od nas ima zašto moliti.

 

  1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

  1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak      16. 8. 18,30 + JosipA i Blago Spajić

 

Utorak              17. 8. 18,30 + Stjepan Koprivnjak

 

Srijeda              18. 8. 18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Četvrtak            19. 8. 18,30 + iz obitelji Daidžić i Mišić

 

Petak                20. 8. 18,30 + Petar Ivelj i obitelj

 

Subota              21. 8.   7,30 + Kata i Josip Blajda

 

Nedjelja            22. 8.   8,00    Za sve župljane

                                        10,30 + Franjo Junačko                                                                                                                                                 18,30 + iz obitelji Abramović i Špoljarić