Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 

 1. kolovoza 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Gospa od Anđela – Porciunkula

Utorak:              Bl. Augustin Kažotić

Sijeda:               Sv. Ivan Vianney – župnik Arški

Četvrtak:            Gospa Snježana – Dan domovinske zahvalnosti

Petak:                Perobraženje Gospodinovo

Subota:              Sv. Siksto II, papa

Nedjelja:            19. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Dominik

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz srpanj i kolovoz radi samo poslije podne od 16,00 do 17,45, i subotom od 9,00 do 10,30. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Kako vidite raodvi napreduju. Nastavljaju se idući tjedan. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Nadam se da ste dobili župno pismo, ako niste možeta ga uzeti ovdje kod ambona. U pismu sam Vas izvjestio o svim radovima, planovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno sam Vas zamolio za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Kod mnogih povjerenik je bio ovaj mjesec.Mnogi ste se odazvali i sudjelovali u ovoj akciji. Ako niste u mogućnosti dati ovaj mjesec, lijepo mu objasnite i dajte drugi mjesec ili kada budete mogli. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz tri mjeseca, znači ukupno 150 kn. Neki su od vas dali puno Više i njima povjernik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli. Kada završi ova akcija od 3 mjeseca izvjetit ću vas o prikupljenom.

 

 1. 7. Gospa Snježana – Dan domovinske zahvalnosti: U četvrtak je blagdan Gospe Snježane, a ujedno je i državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Ovdje kod nas u župnoj crkvi Sv. Misa je u 18,30.

 

 1. Preobraženje Gospodinovo: U petak je blagdan Preobraženja Gospodinova. Sv. Mise su prije podne u 8,00 i večernja u 18,30.

 

 1. Devetnica za Veliku Gospu: U četvrtak 5. 8. u našoj župi počinje devetnica za Veliku Gospu, tako da završimo 13. 8. kako bi uoči Gospe miogli hodočastiti u neko Marijansko svetište. Svaku večer u 18,00 je Krunica i pobožnost Majci Božjoj a zatim je Sv. Misa u 18,30. U Brodskom Vinogorju u petak 6. 8. počinju „Velikogospojinski dani”. Svaku večer u 18,30 je Krunica, a u 19,00 je Sv. Misa. Sudjelujmo rado u ovoj devetnici. Odvojimo vrijem za molitvu i dođimo moliti zagovor i pomoć naše Nebeske Majke Marije. Svatko od nas sigurno ima zašto moliti.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: U nedjelju je „Osmi u kolovozu” – hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći. Sv. Mise su u; 6,30; 8,30; u 10,30 i popodne u 17,30 i 19,00.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        2. 8. 18,30     Za duše u Čistilištu

 

Utorak                3. 8. 18,30 + Zdravko Čuljak

 

Srijeda                4. 8. 18,30 + Ilija Mijatović

 

Četvrtak              5. 8. 18,30 + Stipe i Ana Dejanović

 

Petak                  6. 8.   8,00   Na nakanu

                                    18,30 + Robert Vidović, Zoran Matković, Goran Barišić,  Ivica Babić,

                                                 Krešo Babić i svi poginuli branitelji

 

Subota                7. 8. 18,30 + Stjepan i Katica Matanović

 

Nedjelja              8. 8.   8,00    Za sve župljane

10,30 + Manda Lukač                                                                                                                                                            18,30 + Ivan Kutlić