Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 

 1. srpnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Aurelija

Utorak:              Sv. Ilija, prorok

Sijeda:               Sv. Lovro Brindiški

Četvrtak:            Sv. Marija Magdalena

Petak:                Sv. Brigita

Subota:              Sv. Kristina

Nedjelja:            17. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Jakov apostol

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz srpanj i kolovoz radi samo poslije podne od 16,00 do 17,45, i subotom od 9,00 do 10,30. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Mlada Misa: Danas 18. srpnja Mladu Misu slavi vlč. Krešimir Iljazović na Mikrorajonu. U 10,30 sati okupljanje je kod njegove rodne kuće u ulici Mikrorajon 2a a zatim je procesija do crkve gdje će biti Mlada Misa u 11,00.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine započeli smo radove koje sam Vam najavio. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Započeo je popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi su započeli i sada ih moramo završiti. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Prošli tjedan darovatelji su: Marko Marić, Ana Marić, Stjepan Martinović, Kata Dolovčak, Ankica Šterk, Igor i Mirela Jozić. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Nadam se da ste dobili župno pismo, ako niste možeta ga uzeti ovdje kod ambona. U pismu sam Vas izvjestio o svim radovima, planovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno sam Vas zamolio za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Ako niste u mogućnosti dati taj mjesec, lijepo mu objasnite i dajte drugi mjesec ili kada budete mogli. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz tri mjeseca, znači ukupno 150 kn. Neki su od vas dali puno Više i njima povjernik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U četvrtak je 22. u mjesecu, u našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla II”. U 18,00 je Krunica s papom i pobožnost Sv. Ivanu Pavlu II, a zatim je Sv. Misa. Nakon Sv. Mise je Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan pola sata prije Sv. Mise. Ostavimo poslove i dođimo tu večer moliti zagovor Sv. Ivana Pavla i pokoniti se Isusu prisutnom u Euharistiji. Ovu molitvu posebno ćemo namijeniti za naše starije kućane djedove i bake. Bilzu je blagdan Sv. Joakima i Ane koji je papa Franjo proglasio „Prvim svjetskim danom djedova i baka i starijih osoba”. Poruka za tu prigodu je „Koji je naš poziv danas, u našoj dobi? Odgovor je: čuvati korijene, prenositi vjeru mladima i brinuti za malene”. Dođimo i budimo molitelji za naše starije članove obitelji.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        19. 7. 18,30 + Jozef  Weissbacher

 

Utorak                20. 7. 18,30 + Ilija Perković i obitelj Perković i Gudelj

 

Srijeda                21. 7. 18,30 + Anto Kaurinović

 

Četvrtak              22. 7. 18,30 + Mara Weissbacher

 

Petak                  23. 7. 18,30 + Mijo i Kaja Gavran

 

Subota                24. 7. 18,30 + Marta i Pejo Ević

 

Nedjelja              25. 7.   8,00     Za sve župljane

                                          10,30 + Kata i Pavo Zubak i obitelj

                                          18,30 + Stjepan Petrik