ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. srpnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – MLADA MISA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli

Utorak:              Sv. Marija Goretti

Sijeda:               Sv. Klaudije

Četvrtak:            Sv. Pankracije

Petak:                Bl. Marija od Propetog Isusa Petković

Subota:              Sv. Amalija – Ljubica

Nedjelja:            15. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz srpanj i kolovoz radit će samo poslije podne od 16,00 do 17,45, i subotom od 9,00 do 10,30. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Mlada Misa: Danas 4. srpnja u našoj župi je Mlada Misa vlč. Brune Diklić. U 10,00 sati okupit ćemo se kod njegove rodne kuće u ulici Vladimira Filakovca 8a. Nakon pozdrava i roditeljskog blagoslova krenut ćemo u procesiji do župne crkve. Procesija će iću ovim ulicama; Vladimira Filakovca, Ivana Domca, Pavla Radića, Vinogradskom, Matije Vl. Ilirika, Dubrovačkom i Ninskom do crkve. Mlada Misa će biti na vanjskom oltaru u 10,30. Pridužimo se ovom slavlju i proslavi Mlade Mise jer to je veliki događaj za našu župu. Svi koji imate narodnu nošnju molio bih vas da se obučete za ovo slavlje.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine započeli smo radove koje sam Vam najavio. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Započeo je popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi su započeli i sada ih moramo završiti. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Prošli tjedan darovatelji su: LucaČičak, Vinko i Jela Maras, Mladen Spajić, obitelj Kutlić, Darko i Snježana Čuljak, Kata Jukičić, Ivica Žuljević, Josip Čevizović, Milka Pudić, Kata Dolovčak, Pero Mandić, Davor Jurić, Vlado Jurić, Goran Gavrić, Doma Rašić. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Nadam se da ste dobili župno piso, ako niste možeta ga uzeti ovdje kod ambona, U pismu sam Vas izvjestio o svim radovima, planovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno sam Vas zamolio za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Ako niste u mogućnosti dati taj mjesec, lijepo mu objasnite i dajte drugi mjesec ili kada budete mogli. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz tri mjeseca, znači ukupno 150 kn. Neki su od vas dali puno Više i njima povjernik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: U četvrtak je „Osmi u srpnju” – hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći. Sv. Mise su u 6,30; 8,30; 10,30 i poslije podne 17,30 i 19,00.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak          5. 7. 18,30 + Ana, Ivo i Anto Zeba i obitelj

 

Utorak                  6. 7. 18,30 + Marko Ešegović

 

Srijeda                  7. 7. 18,30 + iz obitelji Jukičić, Jurišić, Zeba i Garić

 

Četvrtak                8. 7. 18,30 + Stjepan Špiranović

 

Petak                    9. 7. 18,30 + Marica Fabčić i Krešimir Petrokov

 

Subota                10. 7. 18,30 + Marko, Anica i Pejo Tomić

 

Nedjelja              11. 7.   8,00     Za sve župljane

                                     10,30 + Pejo i Kata Serdar

                                     18,30 + Zdravko Sarilar