Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 

 1. lipnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Irenej

Utorak:              Sv. Petar i Pavao apostoli

Sijeda:               Sv. Rimski Prvomučenici

Četvrtak:            Sv. Aron

Petak:                Sv. Oton

Subota:              Sv. Toma apostol

Nedjelja:            14. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Slijedeći tjedan župni ured radi: u ponedjeljak 16,00 do 17,45, u utorak, srijedu, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 17,45 i u subotu od 9,00 – 10,00. U 18,00 sati sam već u crkvi u ispovijedaonici. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Sv. Petar i Pavao: U utorak je blagdan apostolskih prvaka Sv. Petra i Pavla. Sv. Mise su u jutro u 8,00 i večernja u18,30.

 

 1. Svećeničko ređenje: U utorak na Petrovo u katedrali u Đakovu za svećenika će biti zaređen naš župljanin Bruno Diklić. Tko god može naka pođe na ređenje. Organizirajte se i pođite automobilima. Sv. Misa ređenja je u 10,30.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Trodnevnica za Mladu Misu: U srijedu, četvrtak i petak je trodnevnica pred Mladu Misu. Sv. Misa je svaku večer u 18,30. Dođimo i pratimo molitvom našeg mladomisnika Brunu. Na oglasnoj ploči imate plakat sa cijelim programom trodnevnice pa možete pročitati. Trodnevnicu vode vlč. Zvonko Mrak župnik u Valpovu, vlč. Tadija Crnjak župnik u Semeljcima i vlč. Ante Pavlović naš bivši župnik a sada u mirovimi.

 

 1. Mlada Misa: U nedjelju 4. srpnja u našoj župi je Mlada Misa vlč. Brune Diklić. U 10,00 sati okupit ćemo se kod njegove rodne kuće u ulici Vladimira Filakovca 8a. Nakon pozdrava i roditeljskog blagoslova krenut ćemo u procesiji do župne crkve. Procesija će iću ovim ulicama; Vladimira Filakovca, Ivana Domca, Pavla Radića, Vinogradskom, Matije Vl. Ilirika, Dubrovačkom i Ninskom do crkve. Mlada Misa će biti na vanjskom oltaru u 10,30. Pridužimo se ovom slavlju i proslavi Mlade Mise jer to je veliki događaj za našu župu. Svi koji imate narodnu nošnju molio bih vas da se obučete za ovo slavlje. Uvijek je bio običaj da župljani prikupe dar za mladomisnika koji će onda jedan od naših župnih vjećnika uručiti Mladomisniku na dan njegove Mlade Mise. Molio bih vas da se uključite u ovu akciju i svoj dar doneste u župni ured ili dadete pred crkvom povjereniku koji je tamo za  stolom. U naprijed svima hvala.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine započeli smo radove koje sam Vam najavio. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Započeo je popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi su započeli i sada ih moramo završiti. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Prošli tjedan darovatelji su: Marko Luketić, Ivan Spajić, Ante Knezović i Goran Grgić. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Nadam se da ste dobili župno piso, ako niste dobit ćete ga danas ili najkasnije sutra, u kojem sam Vas izvjestio o svim radovima, planovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno sam Vas zamolio za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        28. 6. 18,30 + Josip i Anka Matičević

 

Utorak                29. 6.   8,00 + Mato i Kata Gavran i obitelj

                                     18,30 + Ivan Trusić

 

Srijeda                30. 6. 18,30 + Jure Kljajić

 

Četvrtak                1. 7. 18,30 + Jelka Ivančić

 

Petak                    2. 7. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Subota                  3. 7. 18,30 + Ilija i Jela Čalić

 

Nedjelja                4. 7.   8,00 + Ilija Rašić

                                     10,30    Za sve župljane

                                     18,30 + Jozefina Marić