Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. lipnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Alojzije Gonzaga – Slavko – Vjekoslav

Utorak:              Sv. Ivan Fisher i Toma Mor, mučenici

Sijeda:               Sv. Josip Cafasso

Četvrtak:            Rođenje Sv. Ivana Krstitelja

Petak:                Sv. Vilim

Subota:              Sv. Jesemaria Eskriva, utemeljitelj pokreta Opus Dei

Nedjelja:            13. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Ladislav

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Slijedeći tjedan župni ured radi: u ponedjeljak 16,00 do 17,45, u utorak, srijedu, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 17,45 i u subotu od 9,00 – 10,00. U 18,00 sati sam već u crkvi u ispovijedaonici. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Dan „Sv. Ivana Pavla II”: U utorak je 22. u mjesecu lipnju. U našoj župi to je „Dan Sv. Ivana Pavla II”. Krunica s papm je u 18,00 a zatim je Sv. Misa. Nakon Sv. Mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan pola sata prije sv. Mise. Dođimo ovaj dan i molim zagovor našeg nebeskog zaštitnika Sv. Ivana Pavla II. Sigurno imamo zašto moliti.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Mlada Misa: U nedjelju 27. lipnja u 11,30 u Franjevačkom samostanu Mladu Misu slavi fra Mislav Lukačević franjevac iz Slavonskog Broda.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine kako sam Vam najavio pred nama su radovi koje planiramo uraditi ove godine. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Zatim je na redu popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi su započeli i sada ih moramo završiti. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Prošli tjedan darovatelji su: Mara Gecan, Željko Boček, Zdravko Rendulić, Ivica Karlović, Stjepan Grivičić, Marinko Miličević, Ante i Ivan Jukić i Branko Perković. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Uputit ću Vam do kraja mjeseca župno piso  kojem ću Vas izvjestiti o svim radovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno ću Vas zamoliti za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način.

 

 1. Svećeničko ređenje: Na svetkovinu Sv. Petra i Pavla 29. lipnja u katedrali u Đakovu za svećenika će biti zaređen naš župljanjin Bruno Dilkić. Mladu Misu slavit će u našoj župi Sv. Dominika Savia 4. srpnja. Okupljanje je u rodnoj kući mladomisnika u ulici Vladimira Filakovaca 8a. Nakon roditeljskog blagoslova kreće procesija do župne crkve. Procesija će iću ovim ulicama; Vladimira Filakovca, Ivana Domca, Pavla Radića, Vinogradskom, Matije Vl. Ilirika, Dubrovačkom i Ninskom do crkve. Mlada Misa će biti na vanjskom oltaru u 10,30. Pridužimo se ovom slavlju i proslavi Mlade Mise. Uvijek je bio običaj da župljani prikupe dar za mladomisnika koji će onda jedan od naših župnih vjećnika uručiti Mladomisniku na dan njegove Mlade Mise. Molio bih vas da se uključite u ovu akciju i svoj dar doneste u župni ured ili dadete pred crkvom povjereniku koji je tamo za stolom. U naprijed svima hvala.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

 Ponedjeljak        21. 6. 18,30 + Josip Svrakačić

 

Utorak                22. 6. 18,30 + Mijo i Jelica Šimić

 

Srijeda                23. 6. 18,30 + iz obitelj Župan

 

Četvrtak              24. 6. 18,30 + Ivan Rašić i obitelj

 

Petak                  25. 6. 18,30 + iz obitelji Zmaić

 

Subota                26. 6. 18,30 + Petar Benković

 

Nedjelja              27. 6.   8,00    Za župljane

                                     10,30 + iz obitelji Madžar i Tonković

                                     18,30 + Luka i Janja Knezović