Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. lipnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Antun Padovanski

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Rufin

Utorak:              Sv. Vid

Sijeda:               Sv. Franjo Regis

Četvrtak:            Sv. Emilija – Laura

Petak:                Sv. Marko i Marcelijan, mučenici

Subota:              Sv. Romuald

Nedjelja:            12. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Slijedeći tjedan župni ured radi: u ponedjeljak 16,00 do 17,45, u utorak, srijedu, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 17,45 i u subotu od 9,00 – 10,00. U 18,00 sati sam već u crkvi u ispovijedaonici. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Sv. Antun Padovanski: Danas je Sv. Antun Padovanski. U Podvinju je crkveni god. Na oglasnoj ploči imate raspored Sv. Misa pa možete pročitati.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine kako sam Vam najavio pred nama su radovi koje planiramo uraditi ove godine. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Zatim je na redu popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi su započeli i sada ih moramo završiti. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Prošli tjedan darovatelji su: Antonio Jerković, Mario Lovrić, Marija Jovanović i Ružica Morić. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Uputit ću Vam do raja mjeseca župno piso kojem ću Vas izvjestiti o svim radovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno ću Vas zamoliti za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način.

 

 1. Svećeničko ređenje: Na svetkovinu Sv. Petra i Pavla 29. lipnja u katedrali u Đakovu za svećenika će biti zaređen naš župljanjin Bruno Dilkić. Mladu Misu slavit će u našoj župi Sv. Dominika Savia 4. srpnja. O tome ću Vas na vrijeme izvjestiti. Uvijek je bio običaj da župljani prikupe dar za mladomisnika koji će onda jedan od naših župnih vjećnika uručiti Mladomisniku na dan njegove Mlade Mise. Molio boh vas da se uključite u ovu akciju i svoj dar doneste u župni ured. U naprijed svima hvala.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        14. 6. 18,30 + Anđelka Karlović

 

Utorak                15. 6. 18,30 + iz obitelji Mikulić i Spajić

 

Srijeda                16. 6. 18,30 + Ferdinand, Kata i obitelj Miličević

 

Četvrtak              17. 6. 18,30 + Ilija i Ruža Jerković i obitelj

 

Petak                  18. 6. 18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Subota                19. 6. 18,30 + iz obitelji Jelić

 

Nedjelja              20. 6.   8,00    Za župljane

                                     10,30 + Josip Olić

                                     18,30 + Kata, Ilija i Šimun Džida