Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. ožujka 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – CVJETNICA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Jona

Utorak:              Sv. Kvirin

Sijeda:               Sv. Benjamin

Četvrtak:            Veliki Četvrtak

Petak:                Veliki Petak

Subota:              Velika Subota

Nedjelja:            USKRS – VAZAM

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa u ponedjeljak, utorak i srijedu je na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Slijedeći tjedan župni ured raditi u ponedjeljak od 15,30 – 17,00. U utorak i srijedu od 8,30 – 10,00 i poslije podne od 15,30 – 17,00. Od Velikog Četvrtka do uskrsnog utorka župni ured ne radi jer su obredi Velikog tjedan i Uskrsni blagdani. Župni ured radit će od Uskrsnog utorka poslije podne.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Sastanak čitača: Molim sve čitače koji čitaju kod liturgijskih slavlja da dođu sutra u ponedjeljak nakon večernje Sv. Mise na dogovor za čitanje u Velikom tjednu i za Uskrsne Blagdane.

 

 1. Križni put: Križni put ovaj tjedan je u utorak u 18,00 sati, i na Veliki petak u 9,30.

 

 1. Župni vjeronauk: Umjesto župnog vjeronauka pozivam svu djecu i mlade na obrede Velikog tjedna. Posebno Prvopričesnike na Veliki četvrtak a krizmanike na Veliki Petak.

 

 1. Uskrsna Ispovijed: Tko se nije stigao ispovijediti ima priliku ovdje u župi ispovijediti se; danas na Cvjetnicu od 17,30 – 18,30 i u ponedjeljak, utorak i srijedu od 17,30 do 18,30.

 

 1. Veliki četvrtak: U četvrtak slavimo Isusovu Posljednju Večeru – ustanovljenje Presvete Euharistije i Svećeničkog reda. Obredi počinju navečer u 18,30. Nakon obreda prenosi se Presveti Sakramanat na pokrajni olatar koji simboliziira Getcemanski vrt gdje je Isus porživljavao smrtnu agoniju. Zato nakon obreda nastavlja se Klanjanje pred Isusom i „Getcemenaska ura”. Crkva će biti otvorena do 22,00 sata.

 

 1. Veliki petak: Veliki petak je dan Isusove Muke i smrti. Prije podne Križni put je u 9,30. Obredi Muke i smrti Isusove počinju navečer u 18,30. U središtu cijele liturgije je Križ Isusov. Ove godine zbog opasnosti od zaraze nećemo ljubiti Križ nego ćemo samo doći i pokleknuti i pokloniti se pred Križem Isusovim. Nakon obreda otvara se „Božji grob”. Čuvari će čuvati Božji grob do 22,00 i na Veliku subotu od 8,00 sati do početka obreda u 20,00.

 

 1. Velika subota: Na Veliku subotu prije podne Crkva ne slavi nikakve obrede. Vjernici dolaze i u tišini se mole pred „Božjim Grobom” sve do 20,00. U 20,00 počinju obredi Vazmmenog bdijenja. Započinjemo vani ispred crkve sa blagoslovom novog ognja i paljenjm uskrsne svijeće koja simbolizira Uskrslog Krista. Nakon ulaska u ckvu svi palimo svijeće i pjeva se Vazmeni hvalospjev. Na kraju je obred Uskrsnuća. Ove godine zbog epidemioloških mjera neće biti Uskrsna procesija.

 

 1. Blagoslov jela: Blagoslov Uskrsnih jela biti će na Veliku subotu u 17,00 sati na vanjskom oltaru.

 

 1. Prikupljanje za potrebne u našoj župi: I ove godine stavli smo ovdje u crkvu „Košaru dobrote”. U nju prikupljamo hranu i kućne potrebite stvari za siromašne u našoj župi. Od prikupljenih stvari i novca koji skupimo ptekom kod Križnog puta, napravit ćemo pakete i obradovati za Uskrs one koji imaju manje od nas, a ptrebna im je naša pomoć. Prikupljanje traje još danas i sutra.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire barem do kraja Korizme. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Trinaest utoraka u čast Sv. Antunu: Svakog utorka do 13. lipnja prije večernje Sv. Mise obavljamo pobožnost „Trinaest utoraka u čast Svetom Antunu Padovanskom”. Pridužimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak    29. 3. 18,30 + Jerkan, Jela i Manda Jerković

 

Utorak            30. 3. 18,30 + Ivan Kljajić

 

Srijeda            31. 3. 18,30 + Đuro Majetić, Jakov Kovačević i Anto Paradžik

 

Četvrtak            1. 4. 18,30   Misa Večere Gospodnje

 

Petak                2. 4. 18,30   Obredi Muke i smrti Isusove

 

Subota              3. 4. 20,00   Obredi uskrsnuća Isusova

 

Nedjelja            4.4.   8,00    Za sve župljane

                                 10,30 + Miro Čuljak

                                 18,30 + Josip Svrakačić