Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. ožujka 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Gluha

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Oktavijan

Utorak:              Sv. Oton

Sijeda:               Sv. Katarina Švedska

Četvrtak:            Navještenje Gospodinovo – BLAGOVIJEST

Petak:                Sv. Montan i Maksima, srijemski mučenici

Subota:              Sv. Rupert

Nedjelja:            6. KORIZMENA NEDJELJA – CVJETNICA

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Slijedeći tjedan su uskrsne Ispovijedi po župama i radno vrijeme župnog ureda moram prilagoditi prema terminu ispovijedi: Zato će idući tjedan župni ured raditi od ponedjeljaka do subote samo poslije podne 14,00 – 15,30. U ćetvrtak župni ured ne radi jer je blagdan Blagovijesti i u našoj župi je Uskrsan Ispovijed. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U našoj župi svakog 22. u mjesecu je ”Dan Sv. Ivana Pavla II”. Sutra u ponedjeljak je 22. U 18,00 je “Krunica s papom” i pobožnost Sv. Ivanu Pavlu II. U 18,30 je Sv. Misam i nakon Sv. Mise klanjanje Isusu u Presvetom Sakramentu. Prilka za Sv. Ispovijed je od 18,00 sati.

 

 1. Križni put: Križni put je utorkom i petkom prije Sv. Mise, to zanči u 18,00 sati. Utorkom molim čitače da se prijeve za moljenje Križnog puta, a petkom predmoli župnik. Pridužimo se ovoj pobožnosti i pratimo Isusa na Njegovom Križnom putu razmatrajući otajstva Njegove pregorke muke. Pekom ćemo skupljati milostinju kojom ćemo za Uskrs pomoći siromašne u našoj župi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk je još ovaj tjedan a onda prestajemo do Mladog Uskrsa. Idući tjedan raspored je ovaj. 1. raz. ponedjeljak u 17,00; 2. raz. ponedjeljak u 16,00; 3. raz. utorak u 15,00. 4. raz. ponedjeljak u 15,00 sati; 1. i 2. srednje škle nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Posebno potičem vas roditelje i starije da djecu šaljete na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno se to odnosi na prvopričesnike i krizmanike. Oni su obvezni dolaziti na nedjeljnu Sv. Misu. Kako će primiti sakramente ako ih nema nedjeljom na Sv. Misi? Shvatimo ovu pripravu vrlo ozbiljno i nemojmo od svetih sakramenata, od najvećih Svetinja koje nam je Isus ostavio praviti izvanjsku paradu.

 

 1. Velika Uskrsna Ispovijed: U četvrtak je u našoj župi Velika uskrsna Ispovijed. Ispovijeda se prije podne od 9,30 do 11,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00. Ja ću ostati dežurati do 18,30 za one koji malo zakasne. Dođite na vrijeme jer će ostali svećenici otići jer imaju Sv. Mise u svojim župama.

 

 1. Blagovijest: U četvrtak je svetkovina Navještenja Gospodinova – Blagovijest. Sv. Mise su u 11,00 i navečer u 18,30.

 

 1. Prikupljanje za potrebne u našoj župi: I ove godine stavli smo ovdje u crkvu „Košaru dobrote”. U nju prikupljamo hranu i kućne potrebite stvari za siromašne u našoj župi. Od prikupljenih stvari i novca koji skupimo ptekom kod Križnog puta, napravit ćemo pakete i obradovati za Uskrs one koji imaju manje od nas, a ptrebna im je naša pomoć. Prikupljanje traje do ponedjeljka iza Cvjetnice.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire barem do kraja Korizme. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Cvjetnica: U nedjelju je Cvjetnica – spomen svečanog Isusovog ulaska u Jeruzalem. Prije Sv. Mise biti će blagoslov grančica. Ako bude lijepo vrijeme blagoslov ćemo prije podne obaviti vani kod Križa i onda ući svečano u crkvu. Ove godine ponestie si gračice za blagoslov jer misijska centrala ne šalje masine. Ja sam pokušao nabaviti preko nekih svećenika iz Dalmacije no nisam siguran da li će doći. Zato se sami pobrinite za grančice.

 

 1. Trinaest utoraka u čast Sv. Antunu: Svakog utorka do 13. lipnja prije večernje Sv. Mise obavljamo pobožnost „Trinaest utoraka u čast Svetom Antunu Padovanskom”. Pridužimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Roditeljski sastanak: U utorak nakon večernje Sv. Mise biti će roditeljski sastana za roditelje krizamnika – 2. razreda srednje škole.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

     Ponedjeljak    22. 3. 18,30 + Kata i Josip Imrović

 

Utorak            23. 3. 18,30 + Ante, Iva i Dragica Čuturić

 

Srijeda            24. 3. 18,30 + iz obitelji Kadić

 

Četvrtak          25. 3. 11,00 + Stjepan Žilić

                                 18,30 + Josipa i Blago Spajić

 

Petak              26. 3. 18,30 + iz obitelji Opačak

 

Subota            27. 3. 18,30 + Anto, Iva i Željko Zirdum

 

Nedjelja          28. 3.   8,00    Za sve župljane

                                 10,30 + Juraj, Marija i Antun Furjanić

                                 18,30 + Ivan Vrdoljak i Mirko Pudić