Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. ožujka 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Sredoposna

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Longin

Utorak:              Sv. Julijan

Sijeda:               Sv. Patrik

Četvrtak:            Sv. Ćiril Jeruzalemski

Petak:                Sv. Josip zaručnik Bl. Dj. Marije

Subota:              Sv. Dionizije

Nedjelja:            5. KORIZMENA NEDJELJA – Gluha

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: od ponedjeljaka do petka samo poslije podne 16,00 – 18,00; jer prije podne ispovijedam bolesnike. U subotu radi prije podne od 9,00 – 10,30. U petak župni ured ne radi jer je blagdan Sv. Josipa. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. Započeli smo pobožnost “Devet srijeda u čast Sv. Josipu”. Do blagdana Sv. Josipa, 19. ožujka, svake srijede obavljamo ovu pobožnost prije večernje Sv. Mise. U srijedu je deveta srijeda. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Devetnica Sv. Josipu: U prošlu srijedu započeli smo “Devetnicu Sv. Josipu”. Kroz devet dana do blagdana Sv. Josipa, 19. 3. svaku večer prije Sv. Mise molimo ovu Devetnicu i posebni zagovor Sv. Josipa zaštitnika obitelji i naše domovine Hrvatske. Pridružimo se ovoj molitvi. Nađimo vremena i budimo sudionici na ovoj pobožnosti kao pravi molitelji i štovatelji Sv. Josipa.

 

 1. Križni put: Križni put je utorkom i petkom prije Sv. Mise, to zanči u 18,00 sati. Utorkom molim čitače da se prijeve za moljenje Križnog puta, a petkom predmoli župnik. Pridužimo se ovoj pobožnosti i pratimo Isusa na Njegovom Križnom putu razmatrajući otajstva Njegove pregorke muke. Pekom ćemo skupljati milostinju kojom ćemo za Uskrs pomoći siromašne u našoj župi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk je redovito. Idući tjedan raspored je ovaj. 3. raz. četvrtak u 10,00; 5. raz. srijeda umjesto vjeronauka predmole Križni put u 18,00; 6. raz. četvrtak u 16,00. 7. raz. utorak u 16,00 sati; 8. raz. utorak u 17,00; 1. i 2. srednje škle nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Posebno potičem vas roditelje i starije da djecu šaljete na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno se to odnosi na prvopričesnike i krizmanike. Oni su obvezni dolaziti na nedjeljnu Sv. Misu. Kako će primiti sakramente ako ih nema nedjeljom na Sv. Misi? Shvatimo ovu pripravu vrlo ozbiljno i nemojmo od svetih sakramenata, od najvećih Svetinja koje nam je Isus ostavio praviti izvanjsku paradu.

 

 1. Sv. Josip: U petak je blagdan Sv. Josipa zaručnika Blažene Djevice Marije. Sv. Mise su u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Prikupljanje za potrebne u našoj župi: I ove godine stavli smo ovdje u crkvu „Košaru dobrote”. U nju prikupljamo hranu i kućne potrebite stvari za siromašne u našoj župi. Od prikupljenih stvari i novca koji smo skupili ptekom kod Križnog puta, napravit ćemo pakete i obradovati za Uskrs one koji imaju manje od nas, a ptrebna im je naša pomoć. Prikupljanje traje do ponedjeljka iza Cvjetnice.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire barem do kraja Korizme. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Ispovijed bolensih i starijih: Uskrsan Ispovijed za starije i one koji mogu doći u crkvu, biti će u crkvi u utorak 16. 3. od 9,00. Sv. Misa predviđena je za 9,45. Za one koji ne mogu doći u crkvu ispovijed po kućama biti će u srijedu 17. ožujka. Za Svetu Ispovijed kod kuće treba se obavezno prijaviti bilo telefonom ili preko nekoga od susjeda ili ukućana. Doći ću samo onima koji se prijave, jer ja ne mogu znati tko se želi ispovijediti ako se ne prijavi. Telefon župe je 490 948. Velika Uskrsna Ispovijed za sve ostale biti će na Blagovijest 25. 3.

 

 1. Liturgijsko pjevanje: Pjevanje u liturgiji je vrlo važan dio Liturgije. Proba je svake srijede nakon večernje Sv. Mise. Posebno je važno doći i vježbati pjevanje za Veliki tjedan kako bi Obredi Muke, Smrti i Uskrsnuća Isuova zaista bili dostojanstveni i svečani. Zato odvojimo vrijeme i užinomo žrtvu, te srijedom dođimo na probu pjevanja.

 

 1. Tjedan solidarnosti sa Crkvom i narodom u BiH: Danas zsvršava tjedan solodarnosti sa crkvom i narodom u BiH. Hvala svima koji ste svojim darom pomogli rad institucija u Crkvi BiH koje financira Cartis BiH. Svoj dar možete staviti u košaricu kod ambona ili donijeti u župni urd.

 

 1. Trinaest utoraka u čast Sv. Antunu: U utorak počinje pobožnost „Trinaest utoraka u čast Sv. Antunu Padovanskom”. Svakog utorka do 13. lipnja prije večernje Sv. Mise obavljat ćemo ovu pobožnost. Pridužimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

     Ponedjeljak    15. 3. 18,30 + Ivan i Marija Jakovac

 

Utorak            16. 3. 18,30 + Silvana Vidaković

 

Srijeda            17. 3. 18,30 + Ivanka Lujić

 

Četvrtak          18. 3. 18,30   Na naknu Schőnstatske obitelji

 

Petak              19. 3. 10,30   Na vlastitu nakanu

                                 18,30 + Ivan, Marko, Luka i Ana Ivanković

 

Subota            20. 3. 18,30 + Antun, Manda, Eva i Mijo Stanić

 

Nedjelja          21. 3.   8,00    Za sve župljane

                                 10,30 + Pejo i Anđa Marić

                                 18,30 + Aica i Jakov Topalovac i obitelj