Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

31 siječnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Ivan Bosco

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Brigita

Utorak:              Prikazanje Gospodinovo u Hramu – SVIJEĆNICA

Sijeda:               Sv. Blaž

Četvrtak:            Sv. Veronika

Petak:                Sv. Agata

Subota:              Sv. Pavo Miki i drugovi mučenici

Nedjelja:            5. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak i utorak 16,00 – 18,00; a ostale dane ne radi jer je od srijede do subote blagoslov kuća. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Blagoslov obitelji: U našoj župi blagoslov obitelji biti će slijedeći tjedan 3. 4. i 5. 6. veljače. Blagolsov u crkvi sa Sv. Misom smo obavili, a za blagoslov po kućama dobili ste ovaj tjedan točan raspored po ulicama. Oni koji se nsu prijavili, a žele da im se dođe, molio bih da otvore širom ulična vrata ili dočekaju svećenika pred kućom i svećenik će doći k njima. Nikoga nećemo prskočiti tko želi blagoslov. Ako netko ne bude kod kuće kada svećenik bude u njegovoj ulici, neka se javi u župni ured i doći ću po dogovoru. Malo pojašnjenja za blagoslov. Ići će 6 svećenika. Svaki ima svoje ulice. U Fra Marijana Jajića ulaze dva svećenika jedan s jedne strane od broja 1 a drugi od broja 2. Zatim nastavljaju svaki svoje ulice. Ići će se po redu kako stoji u rasporedu. Na primjer. Najprije je ulica Kaje Adžića a zatim Ivana Antunovića od kraja prema boju 1 to jest prema Vinogradskoj. Ili, 6. svećenik kreće iz ulice Vl. Filakovca, zatim Ivana Domca i završava u Milana Kerdića. I tako sve kako piše u rasporedu. Za blagoslov uzmite si blagoslovljenu vodu iz crkve, imate u bočicama u predvorju. Molio bih vas da se pridržavate svih uputa koje sam naveo na prvoj i zadnjoj stranici pisma. Dobro sve proučite da ne bude nezgodnih situacija. Hvala svima na razumijevanju. Poštujmo sve upute i sve mjere zaštite i neće biti nikakvih problema. Kreće se jutrom od 9,00 sati.

 

 1. Sv. Ivan Bosco: Danas je Sv. Ivan Bosco, zaštitnik mladeži. U našoj župi je „Dan ministranata”. Pozivam sve ministrante na večernju Sv. Misu. Pod Sv. Misom primit ćemo nove ministrante.

 

 1. Svijećnica: U utorak je Svijećnica – Prikazanje Gospodinovo u Hramau. Svečana Sv. Misa i blagoslov svijeća je u 10,30. Ako bude lijepo vrijeme balagoslov svijeća obavit ćemo vani ispred Križa i ući svečano u procesiji u crkvu. Druga Sv. Misa je u 18,30 i jesnostavni blagoslov svijeća. Molim sve pjevače da dođu u srijedu na probu nakon večernje Sv. Mise.

 

 1. Sveti Blaž: U srijedu je Sv. Blaž. Sv. Misa je u 18.30. Nakon večernje Sv. Mise biti će blagoslov grla.

 

 1. Godina Sv. Josipa: Papa je ovu godinu proglasio “Godinom Sv. Josipa”. Mi ćemo cijele ove godine svake srijede prije Sv. Mise imati pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. Započeli smo pobožnost “Devet srijeda u čast Sv. Josipu”. Do blagdana Sv. Josipa, 19. ožujka, svake srijede obavljat ćemo prije Sv. Mise ovu pobožnost. U srijedu treća srijeda: u 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa. Pridružimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Jospa čuvara i hranitelja Svete Obitelji. Molimo Sv. Josipa posebno za naše obitelji i djecu, da budete pravi odgojitelji poput Sv. Josipa.

 

 1. Prikupljanje sredstava za radove: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje i popravak naše ograde i za druge radove koje planiramo, napose ugradnja dizala da stariji i slabo pokretni mogu doći u crkvu.

 

 1. Lukno: Započela je nova godina pa Vas podsjećam na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Do sada su to učinili 622 obitelji i pojedinaca, a u župi blagoslovimo 1053 obitelji. Prošli tjedan svoje obveze izmirilo je 8 obitelji. Molio bih i ostale da svoje obveze izmire barem do početka Korizme. To će moći učiniti i kod blagoslova obitelji. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Krizmanici: Sv. Krizmu planiramo iamti u uskrsnom vremenu. Kako još uvijek traju ove epidemiološke mjere, priprava za Krizmu je otežana. Zato sam krizamnicima rekao da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu jer to je najbolja priprava za Krizmu. No Krizamika nema. Dođe ih svega nekoliko. I kada dođe vrijeme Krizme onda će svi htjeti na Krizmu a nisu prošli ni minimalnu pripravu. Stoga pozivam krizamike da ozbiljno shvate ovu pripravu i dolaze nedjeljom na Sv. Misu. Tko bude imao više od polovice izostanaka, Krizma mu se odgađa za iduću godinu.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         1. 2. 18,30 + Branko Bilogrević

 

Utorak                2. 2. 10,30 + Štefan, Tomislav i Ljeposava Dankić

                                   18,30 + Marija (Ljubica) Čavka

 

Srijeda                3. 2. 17,00    Za duše u Čistilištu

 

Četvrtak              4. 2. 18,30 + Dragutin i Ivka Guberac

 

Petak                  5. 2. 18,30 + Vedran Ribić i obitelj Ribić i Stanišić

 

Subota                6. 2. 18,30 + iz obitelji Markioli i Džaić

 

Nedjelja              7. 2.   8,00    Za sve župljane

                                   10,30 + Anica Vukoje i obitelj

                                   18,30 + iz obitelji Čevizović