Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

24 siječnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Franjo Slaeški

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Obraćenje Sv. Pavla

Utorak:              Sv. Timotej i Tit, učenici Sv. Pavla

Sijeda:               Sv. Angela Merici

Četvrtak:            Sv. Toma Akvinski

Petak:                Sv. Valerije

Subota:              Sv. Hijacinta

Nedjelja:            4. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Ivan Bosco

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30, osim u srijedu kada je u 17,00. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,30; i poslije podne od 16,00 – 18,00; u srijedu i subotu ured radi samo prije podne od 9,00 do 10,30. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Blagoslov obitelji: Kako sam već najavio u našoj župi blagoslov obitelji biti će 3. 4. i 5. veljače, i ako nešto ostane u subotu 5. veljače. Blagolsov u crkvi sa Sv. Misom obavili smo u petak 22. 1. u 19,00 i u subotu 23. 1. u 10,30. Za blagoslov po kućama dobit ćete ovaj tjedan točan raspored po ulicama. Oni koji se nsu prijavili, a žele da im se dođe, molio bih da otvore širom ulična vrata ili dočekaju svećenika pred kućom i svećenik će doći k njima. Nikoga nećemo prskočiti tko želi blagoslov. Ako netko ne bude kod kuće kada svećenik bude u njegovoj ulici, neka se javi u ćupni ured i doći ću po dogovoru.

 

 1. Godina Sv. Josipa: Papa je ovu godinu proglasio “Godinom Sv. Josipa”. Mi ćemo cijele ove godine svake srijede prije Sv. Mise imati pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. Započeli smo pobožnost “Devet srijeda u čast Sv. Josipu”. Do blagdana Sv. Josipa, 19. ožujka, svake srijede obavljat ćemo prije Sv. Mise ovu pobožnost. U srijedu u 16,30 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa. Pridružimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Jospa čuvara i hranitelja Svete Obitelji. Molimo Sv. Josipa posebno za naše obitelji i djecu, da budete pravi odgojitelji poput Sv. Josipa.

 

 1. Nedjelja Božje Riječi: Danas je „Nedjelja Božje Riječi”. Posebnu pozornost usmjerimo na Božju Rijač koja je zapisana u Sv. Pismu – Bibliji. Božja Riječ po kojoj je sve stvoreno u vremenu je uzela ljudsko tijelo i ljudsku narav i utjelovila se u krilu Blažene Djevice Marije i rodila se kao čovjek Isus iz Nazareta. Zato ćemo iduće nedjelje posebno razmišljati o Božjoj Riječi.

 

 1. Sv. Ivan Bosco: U nedjelju je Sv. Ivan Bosco, zaštitnik mladeži. U našoj župi je „Dan ministranata”. Pozivam sve ministrante na večernju Sv. Misu.

 

 1. Prikupljanje sredstava za radove: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje i popravak naše ograde i za druge radove koje planiramo, napose ugradnja dizala da stariji i slabo pokretni mogu doći u crkvu. Ovaj tjedan to su: Igor i Mirela Jozić, Ante Knezović, Marija Štivčević, Dubravka Blekić, Tomislav Sertić i Dario Oreč. Svima neka Gospodin stostruko vrati.

 

 1. Lukno: Započela je nova godina pa Vas podsjećam na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Do sada su to učinili 622 obitelji i pojedinaca, a u župi blagoslovimo 1053 obitelji. Prošli tjedan svoje obveze izmirilo je 8 obitelji. Molio bih i ostale da svoje obveze izmire barem do početka Korizme. To će moći učiniti i kod blagoslova obitelji. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Krizmanici: Sv. Krizmu planiramo iamti u uskrsnom vremenu. Kako još uvijek traju ove epidemiološke mjere, priprava za Krizmu je otežana. Zato sam krizamnicima rekao da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu jer to je najbolja priprava za Krizmu. No Krizamika nema. Dođe ih svega nekoliko. I kada dođe vrijeme Krizme onda će svi htjeti na Krizmu a nisu prošli ni minimalnu pripravu. Stoga pozivam krizamike da ozbiljno shvate ovu pripravu i dolaze nedjeljom na Sv. Misu. Tko bude imao više od polovice izostanaka, Krizma mu se odgađa za iduću godinu.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         25. 1. 18,30 + Anka Galović i Marica Bona

 

Utorak                26. 1. 18,30 + Ivan, Anto i Kata Jelavić

 

Srijeda                27. 1. 17,00 + Ivan i Mara Opačak

 

Četvrtak              28. 1. 18,30 + Jozo Jukičić i obitelj

 

Petak                  29. 1. 18,30 + iz obitelji Spajić i Mikulić

 

Subota                30. 1. 18,30 + iz obitelji Opačak

 

Nedjelja              31. 1.   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Ivica Janković

                                     18,30 + Marija Tolić