Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

17 siječnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Antun Pustinjak

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Margareta Ugarska

Utorak:              Sv. Mario

Sijeda:               Sv. Fabijan i Sebastijan

Četvrtak:            Sv. Agneza – Janja

Petak:                Sv. Vinko, đakon i mučenik i Sv. Vinko Pallotti

Subota:              Sv. Emerencijana – Ema

Nedjelja:            3. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Franjo Saleški

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30, osim u srijedu kada je u 17,00, i u petak kada je 18,00. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,30; i poslije podne od 16,00 – 18,00; u srijedu i subotu ured radi samo prije podne od 9,00 do 10,30. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Blagoslov obitelji: Kako sam već najavio u našoj župi blagoslov obitelji počima 3. veljače. Prema vašim prijavnicama do kraja sijačnja napravit ću točan raspored po ulicam i svi ćete ga dobiti u poštanski sandučić. Zhavaljujem svima na suradnji. Poslao sam Vam 1100 prijavnica da se prijavite koji oblik blagoslova želite, dali u ckrvi ili u kući. Vratili ste mi svega 427 popunjenih prijavnica. Za blagoslov kod kuće prijavilo se svega 387 obitelji. Za blagoslov u crkvi prijavilo se 28 obitelji dvije obitelji za ovu godinu su otkazale blagoslov. Što je s ostalih 626 obitelji, odnosno prijavnica koje sam poslao? Pitam se da li njima u ovim teškim trenutcima nije potreban Božji blagoslov ni u kojem obliku? Ovdje dolazi na ispit naša vjerost Bogu i Crkvi. Jesmo li vjernici ili nismo? Volio bih da svatko sjedne u tišini i razmisli o svojoj vjeri i o svome odnosu s Bogom. Koliko meni znači Bog u mome životu? Za Vas koji ste se prijavili za blagolsov u crkvi, biti će Sv. Misa u petak u 19,00 i blagoslov, a druga Sv. Misa biti će u subotu u 10,30.

 

 1. Godina Sv. Josipa: Sveta Stolica objavila je u utorak 8. prosinca apostolsko pismo pape Franje „Patris corde“ (Očinskim srcem) u povodu 150. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve. Papa je ovu godinu proglasio “Godinom Sv. Josipa”. Mi ćemo cijele ove godine svake srijede prije Sv. Mise imati pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. Ove srijede počima pobožnost “Devet srijeda u čast Sv. Josipu”. Do blagdana Sv. Josipa, 19. ožujka, svake srijede obavljat ćemo prije Sv. Mise ovu pobožnost. Pridružimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Jospa čuvara i hranitelja Svete Obitelji. Molimo Sv. Josipa posebno za naše obitelji i djecu, da budete pravi odgojitelji poput Sv. Josipa.

 

 1. Nedjelja Božje Riječi: Iduća nedjelja je „Nedjelja Božje Riječi”. Posebnu pozornost usmjerit ćemo na Božju Rijač koja je zapisana u Sv. Pismu – Bibliji. Božja Riječ po kojoj je sve stvoreno u vremenu je uzela ljudsko tijelo i ljudsku narav i utjelovila se u krilu Blažene Djevice Marije i rodila se kao čovjek Isus iz Nazareta. Zato ćemo iduće nedjelje posebno razmišljati o Božjoj Riječi.

 

 1. Stadlerovo – 2021. god.: U nedjelju je spomen rođenja i krštenja sluge Božjeg Josipa Stadlera, prvog Vrhbosanskog nadbiskupa a rođenog brođanina. Svečana Sv. Misa i spomen na njega je u nedjelju u 10,00 u Maloj Crkvi.

 

 1. Pomoć stradalima u potresu u Sisčkoj biskupiji: Svjedoci smo stradanja Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta u Sisačkoj biskupiji koje je pogodio potres. Mnogi su pritekli u pomoć i pomogli stradalima. Naša župa skpila je 8620,00 kuna i 150 eura, koje sam uplatio na raun Caritasa Sisačke biskupije. Hvala svima koji ste pomogli i imali osjećaja za postradale.

 

 1. Prikupljanje sredstava za radove: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje i popravak naše ograde i za druge radove koje planiramo, napose ugradnja dizala da stariji i slabo pokretni mogu doći u crkvu. U ovoj godinti to su; Mato Logarušić, Ančica Kos, Vinko Katavić, Dražen Relić, Ivka Jurišić, Gordana Maraljušaj, Mato Gavrić, Anto Gavrić, Jozo Tokić, Jozo Mijić, Orka Ević, Jela Duvnjak. Svima neka Gospodin stostruko vrati.

 

 1. Lukno: Započela je nova godina pa Vas podsjećam na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Do sada su to učinili 614 obitelji i pojedinaca, a u župi blagoslovimo 1053 obitelji. Prošli tjedan svoje obveze izmirilo je 11 obitelji. Molio bih i ostale da svoje obveze izmire barem do početka Korizme. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         18. 1. 18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Utorak                19. 1. 18,30 + Ivan i Lucija Čičak

 

Srijeda                20. 1. 17,00 + Ilija i Ana Anušić

 

Četvrtak              21. 1. 18,30 + Antun Kovačević

 

Petak                  22. 1. 18,00 + Vinko Jerković i obitelj

                                      19,00    Za blagoslov obitelji

 

Subota                23. 1.  10,30   Za blagoslov obitelji

                                       18,30 + Ivan Janković

 

Nedjelja              24. 1.   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Pavao Relić

                                     18,30 + Ana Ivanković