Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. prosinca 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

SVETA OBITELJ – Sv. Ivan apostol

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Nenina dječica

Utorak:              Sv. Toma Becket, biskup

Sijeda:               Sv. Liberije, papa

Četvrtak:            Sv. Silvestar, papa – Stara godina  

Petak:                SVETA MARIJA BOGORODICA – Nova Godina

Subota:              Sv. Bazilije Veliki i Grgur Nazijanski 

Nedjelja:            2. NEDJELJA PO BOŽIĆU – Ime Isusuovo

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, sriedu i četvrtak od 9,00 – 10,30; i poslije podne od 16,00 – 18,00; u subotu ured radi samo prije podne od 9,00 do 10,30. U petak na Novu Godinu župni ured ne radi.

 

 1. Naknadna Sv. Ispovijed: Ima bolesnika i starijih koje se nisu ispovijedili za Božić a znam da su se prije ispovijedali. Obiđite svoje stare susjede i upitajte ih da li se žele ispovijediti. Javite mi do četvrtka pa ću ih u četvrtak kada zatvorim ured doći ispovijediti.

 

 1. Košara dobrote: U ime svih koji su dobili paket za Božić iz naše „Košare dobrote“ zahvaljujem. Ove godine darovi su bili obilati i svatko je dobio dva velika paketa koje ste vi prikupili. Neka Vam Gospodin svima obilato nagradi vašu dobrotu i osjećaj za potrebite.

 

 1. Nevina dječica: Sutra u ponedjeljak je blagdan Nevine Dječice. U 17,00 biti će blagoslov djece. Donesite djecu na blagoslov, posebno malu djecu.

 

 1. Stara Godina: U četvrtak je Stara Godina Sv. Misa zahvalnica je u 18,30.

 

 1. Nova Godina: U petak je svetkovina Svete Marije Bogorodice – Nova Godina. Sv. Mise su u u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Blagoslov obitelji: Kako sam već najavio u našoj župi blagoslov obitelji počima 3. veljače. Po odredbi Nadbiskupa iz Đakova blagoslov moče početi tek nakon ukidanja mjera Stožera za civilnu zaštitu, a najranije nakon svetkovine Sv. Tri Kralja. Kako će svi svećenici krenuti tada, ja sam odlučio pričekati dok oni završe. Svi ste dobili prijavnicu za blagoslov. Tko želi da mu svećenik dođe u kuću neka samo na drugoj stranici prijavnice zaokruži broj 2 i ispuni podatke o obitelji. Prijavnicu molim vas vratite do 15. siječnja. Možete ju donijeti u crkvu i staviti u košaricu kod ambona ili predati osobno meni. Možete donijeti u župni ured ili poslati po nekome. Bitno je da mi vratite popunjenu prijavnicu da zman da li ćemo doći k vama u kuću ili ne. Prema vašim priavnicama do kraja sijačnja napravit ću točan raspored po ulicam i svi ćete ga dobiti u poštanski sandučić. Zhavaljujem svima na suradnji.

 

 1. Prikupljanje sredstava za radove: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje i popravak naše ograde i za druge radove koje planiramo, napose ugradnja dizala da stariji i slabo pokretni mogu doći u crkvu. Svima neka Gospodin stostruko vrati.

 

 1. Lukno: Približava se kraj godine pa Vas podsjećam na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Do sada su to učinili 569 obitelji i pojedinaca, a u župi blagoslovimo 1053 obitelji. Zahvaljujem se svim Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Prvi petak: Na Novu Godinu pada prvi petak. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom biti će nakon večernje Sv. Mise. Oni kojiobavlajte veliku devetnicu, a ispovijedili ste se za Božić ne trebate se sada ispovijedati, dovoljno je primiti Sv. Pričest i obaviti pobožnost.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         28. 12. 18,30 + Stjepan, Marko i Ivka Žilić

 

Utorak                29. 12. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Srijeda                30. 12. 18,30 + Ivo i Stana Gudelj

 

Četvrtak              31. 12. 18,30   Zahvalnica

 

Petak                    1.   1. 10,30 + Antonio Vidović

                                       18,30 + Miljenko Smoljanović

 

Subota                  2.   1.  18,30 + Marjana i Viktor Klepac i Jasna Lojen

 

Nedjelja                3.   1.   8,00    Za sve župljane

                                       10,30 + Stipe i Andra Mikulić

                                       18,30 + iz obitelji Radman i Vinković