Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. listopada 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Ivan XXIII, papa

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Serafin

Utorak:              Sv. Eduard

Sijeda:               Sv. Kalist, papa

Četvrtak:            Sv. Terezija Avilska

Petak:                Sv. Marija Margareta Alacoque

Subota:              Sv. Ignacije Antiohijski

Nedjelja:            29. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Luka evanđelist

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je u srijedu, u jutro u 8,00, a ostale dane navečer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovoto; u ponedjeljak od 17,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; u srijedu, i subotu od 9,00 – 10,30. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Župna kateheza – vjeronauk: Ovaj tjedan nastavljamo sa župnom katehezom – vjeronaukom. Kako bude radila škola tako ćemo i mi imati župnu katehezu. Poznato vam je da je priprava za Prvu Sv. Pričest i za Sv. Krizmu dvije godine. Stoga obvezni su na župnu katehezu dolaziti učenici 2. i 3. razreda osnovne škole i 1. i 2. razreda srednje škole. Župna kateheza je za sve učenika od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole. Župna kateheza nije školski vjeronauk, nego je to odgoj u vjeri i uključivanje u život župe. Stoga pozivam sve učenike i vas roditelje i starije da djecu potičete i redovito šaljete na župnu katehezu. Za 3. razred osnovne škole i 1. i 2. razred srednje škole kateheza je svaki tjedan a za ostale razrede svaki drugi tjedan. Kada su u školi prije podne, poslije podne imaju župnu katehezu. Raspored je slijedeći za idući tjedan: 3. raz. – utorak u 10,00; 5. raz. – srijeda u 16,00; 6. raz. – četvrtak u 16,00; 7. raz. – utorak u 16,00; 8. raz. – utorak u 17,00. Krizmanici 1. i 2. raz. srednje škole nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Najvažnije je doći na nedjeljnu Sv. Misu, a sve ostalo ćemo lako nadoknaditi. Stoga vas pozivam da budete revni i odgovorni u ovoj pripravi za Sv. Sakramente.

 

 1. Đakonsko ređenje: Danas pod sv. Misom u 10,30, u katedrali u Đakovu, za đakona će biti zaređen naš župljanin Bruno Diklić. Tkogod može neka pođe na ovo ređenje. Neće biti organiziranog prijevoza, nego pođite osobnim autima. Bruni čestitamo i preporučam ga u vaše molitve.

 

 1. Molitvena „Inicijativa 40 dana za život“: Ove godine molitvena „Inicijativa za život koja traje od 23. 9. do 1. 11. i moli za nerođene, zbog epidemioloških odredbi ne može se održavati pred bolnicom. Zato svaka župa organizira molitvu u svojoj župi prema rasporedu kako se molilo pred bolnicom. Naša župa moli ponedjeljkom. Tako ćemo mi svakog ponedjeljka u 15,00 sati izložiti Presveti Sakramenat izmoliti krunicu Milosrdnom Isusu, i dalje moliti po grupama ili u tišini do 18,00 sati. U 18,00 započet će redovito moljenje krunice prije Sv. Mise. Uključimo se u ovu molitvu za obranu života i budimo dionici velike molitvene obitelji koja moli po mnogim gradovima naše domovine.

 

 1. Prvopričesničke haljinice: Molim one roditelje prvopričesnika koji nisu vratili haljinice koje su posudili za Prvu Pričest, da to učine što prije.

 

 1. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje naše ograde. Svima neka Gospodin stostruko vrati. Imamo još jednu nevolju. Drvena ograda kojom je ograđeno dvorište zbog istrunulih stupova srušila se na susjedno dvorište. Privremeno smo ju čvrstili, ali predstoji nam zamjena stupova i novi toštkovi. Stoga preporučam se vašoj dobroti i pomoći.

 

 1. Pismo Kongregacije za bogoštovlje: Na izlazu iz crkve kod ministranata imate pismo Kongregacije za bogošovlje koje je potpisao Sveti Otac Papa Franjo. Pismo je o važnosti slavlja nedjeljne Euharistije. Na kraju pisma ja sam kao Vaš župnik dodao mali dodatak o važnosti slavlja nedjeljne Sv. Mise u našoj župnoj crkvi. Uzmite pismo, proučite ga i ponesite svojim susjedima. Uzmite više primjeraka i podjelite u svojoj ulici. Uzmimo k srcu ove Papine riječi i pokušajmo ih provesti u život.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         12. 10. 18,30 + Anđa i Anto Božić

 

Utorak                13. 10. 18,30 + Slavko, Ruža, Marijan i Luca Galić

 

Srijeda                14. 10.   8,00 + Jure Ljubičić i obitelj i obitelj Ravlić

 

Četvrtak              15. 10. 18,30 + Adam, Kata i Jozo Krijan

 

Petak                  16. 10. 18,30 + Drago Begić

 

Subota                17. 10. 18,30 + Ivo, Dragica i Blanka Stjepić

 

Nedjelja              18. 10.   8,00  Za sve župljane

10,30 + Ilija i Jela Čalić

18,30  Na nakanu Schőnstatske obitelji