Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. rujana 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Matej apostol i evanđelist

Utorak:              Sv. Toma Vilanovski

Sijeda:               Sv. Pio iz Pietrelcine – Padre Pio

Četvrtak:            Sv. Rupert

Petak:                Sv. Aureija – Zlata

Subota:              Sv. Kuzma i Damjan

Nedjelja:            26. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Vinko Paulski

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaki dan u 18,30, osim u srijedu kada je u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovoto; u ponedjeljak 17,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; u srijedu i subotu od 9,00 – 10,30. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Upis krizamnika 1. razreda: Od sutra do 30. rujna svaki dan kada radi župni ured upisujem Krizmanike za prvu godinu priprave. Svaktko tko želi primiti sakramenat Sv. Krizme dužan je dvije godine pohađati pripravu za Krizmu i obvezno nedjeljom dolaziti na Sv. Misu. Kako su izvanredne okolnosti ove godine će priprava biti malo drugačija, ali o tome ću govriti kada dođe vrijeme. Sada je bitno doći i upisati se.

 

 1. Uredba o pridržavanju epidemioloških mjera: Zbog sve većeg broja zaraženih COVID-om 19 u našem gradu Stožer civilne zaštite donio je ove mjere koje su stupile na snagu od od 31. kolovoza 2020.

– na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba

na privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba

na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a    sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom

na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije priredbe, Mise,   obredi, izložbe i druga društvena i javna okupljanja) obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.  Ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Molim vas da se pridržavate ovih odredbi i ne stvarate probleme ni meni ni sebi. Ovo je nepoznat i još dovoljno neistražen virus i zato treba biti oprezan i držati se propisanih mjera. Zato budimo oprezni i odgovorni jedni za druge.

 

 1. Početak školske godine: Počela je nova školska godina. Prošli tjedan svi su se razredi ispovjedili, osim jednog a taj će doći na red ovaj tjedan. U nedjelju je  Katehetska nedjelja i zaziv Duha Svetoga, pod Sv. Misom u 10,30. Učenici prvog razreda neka ponesu školske torbe na blagoslov. Blagoslovit ću i svu djecu za početak školske godine. Pozivam svu djecu da nedjeljom dolazite na Sv. Misu. Posebno potičem Vas roditelje i Vas bake i djedove šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. Bez Sv. Mise nema kršćanskog života. Svaki koji tvrdi i za sebe kaže da je vjernik, a nedjeljom ne dolazi na Sv. Misu laže i sebi i Bogu.

 

 1. Prvopričesničke haljinice: Molim sve roditelje prvopričesnika kao i same prvopričesnike da vrate haljinice koje su posudili za Prvu Pričest.

 

 1. Bolnički kapelan: Dušobrižničku službu u bolnici preuzeli su Franjevci iz našeg brodskog samostana. Bolnički kapelan je fra Venancije Mihaljević. Kada ste u bolnici zovite svećenika za primanje Svetih Sakramenata. Neka netko od vaših napiše ime i prezime bolesnika, odjel i broj sobe i cedulju ostavi u  bolničkoj kapelici u predvorju na stoliću ima košarica i tamo se odlažu cedulje. Svećenik svaki dan obilazi bolesnike od 14,30. Nemojte dozvoliti da Vam netko od najbližih ode na drugi svijet bez Svetih Sakramenata. Imate na oglasnoj ploči plakat sa svim uputama i možete detaljno sve pročitati ili si zapisati.

 

 1. Đakonsko ređenje: U nedjelju 11. listopada pod sv. Misom u 10,30, u katedrali u Đakovu, za đakona će biti zaređen naš župljanin Bruno Diklić. Tkogod može neka pođe na ovo ređenje. Neće biti organiziranog prijevoza, nego pođite osobnim autima. Bruni čestitamo i preporučam ga u vaše molitve.

 

 1. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje naše ograde. Svima neka Gospodin stostruko vrati.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         21. 9. 18,30 + IvA i Anto Čičak

 

Utorak                22. 9. 18,30 + Marija, Petar i Anto Štuc

 

Srijeda                23. 9.   7,30 + Stana Grgić i obitelj Grgić, Ozuška i Makovec

 

Četvrtak              24. 9. 18,30 + Mile Jurčić

 

Petak                  25. 9. 18,30 + Petar, Anica i Marko Tomić

 

Subota                26. 9. 18,30 + Mijo Karlović i obitelj Katalinić

 

Nedjelja              27. 9.   8,00    Za sve župljane

                                      10,30 + Ivica Marinić i Vinko Milobara

                                      18,30 + Marijan Mijić